..: Aktualizováno: Odbory přesunuly stávku na čtvrtek :..

stávka Aktualizováno 28. 2. 14:00 — Jak jsme informovali v úterý 23. února, odbory vyhlásily na pondělí pětihodinovou stávku. V pátek, na základě vstřícných kroků vlády, jež ve čtvrtek večer na mimořádné schůzi schválila novelu zákona o DPH, se odbory po bouřlivé diskusi dohodly, že počkají a přesunuly termín stávky na čtvrtek 4. března 2010. Pokud Sněmovna úpravu zákona, ze kterého by měla být vyjmuta sporná část o danění zaměstnaneckých benefit, do středy neschválí, stávka by se měla konat v rozsahu, jak byla plánována v pondělí. Mezi odboráři se ozývají i hlasy, že by stávka mohla být i 24hodinová. O tom, zda se bude stávkovat a v jakém rozsahu, se rozhodne ve středu 3. března.

Doplněno 23. 2. 17:30 — Praha — Co platilo včera, neplatí dnes. Po úterní schůzce představitelů Koalice dopravních odborů je již jasné, že příští pondělí se ranní cesta do práce nebo školy mnoha lidem výrazně zkomplikuje. Odboráři totiž, v rozporu s dřívějšími prohlášeními, na 1. března přeci jenom vyhlásili stávku, která od čtyř ráno na celých pět hodin paralyzuje železniční dopravu, pražskou MHD i pravidelné spoje v dalších velkých městech. Děje se tak přitom poté, co předsedové parlamentních stran oznámili záměr zabývat se problematikou danění zaměstnaneckých benefitů v horizontu několika dnů. Vedení Českých drah zatím o stávce nedostalo oficiální informace, začalo už ale pracovat na krizovém plánu pro pondělní výpadek spojů.

Deklarovaným cílem stávky je zvrátit platnost aktuální novely Zákona č. 235/2004 Sb. o dani z přidané hodnoty, která od 1. ledna 2010 mění formu danění zaměstnaneckých benefitů. Základem pro výpočet daně již není cena zvýhodněná, ale běžná prodejní hodnota ekvivalentního produktu. Tato úprava prakticky okamžitě vyvolala bouři v kruzích odborářů z oblasti dopravy, kteří již v době vzniku návrhu zákona pohrozili vyhlášením stávky v rámci nátlaku na tehdejšího ministra financí Miroslava Kalouska. Zablokováním hromadné dopravy pohrozili opět začátkem letošního roku, s plánovaným termínem 22. února, nicméně minulý týden se odbory rozhodly vyčkat na výsledky mimořádné schůze Poslanecké sněmovny.

Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Milan Štěch tehdy oznámil, že odboráři čekají na stanovisko poslanců po mimořádné schůzi, která byla svolána na čtvrtek. „Pokud by ale jednání zkrachovala, nebo poslanci návrh nepodpořili, je zcela reálné, že by mohlo dojít ke stávce. Hrozba stávky je velice vážná, je dost možné, že k zastavení dopravy dojde,” vyjádřil se původně Štěch pro Rádio Impuls. Všechno se ale změnilo v úterý, kdy šéf Odborového svazu dopravy Luboš Pomajblík pětihodinovou stávku definitivně potvrdil a naznačil, že zdaleka nemusí být poslední: „Bereme to jako jednu z řady možných akcí,” řekl Pomajblík. Podle odborů je nyní jediným přijatelným řešením zrušení předmětného ustanovení v zákoně.

stávka Ač dříve vadilo danění výhod zaměstnanců jako takové, nyní je kritizována především jeho forma. Nejvíce diskutované jsou pak zaměstnanecké režijní jízdenky, jejichž cena se pohybuje maximálně v řádu stokorun. U Českých drah přitom tržní cena ekvivalentní celoroční síťové jízdenky In–gold činí 22 tisíc. Nová pravidla se ale týkají danění všech benefitů bez rozdílu, kromě jízdenek například i závodního stravování nebo slev na zboží.

Tato změna byla zavedena do zákona v rámci zjednodušení daňové soustavy a jako implementace směrnice Rady 2006/112/ES o společném systému daně z přidané hodnoty. Jak ale několikrát upozorňovalo ministerstvo financí, přijetí ustanovení relevantních k danění benefitů je pro každý stát dobrovolné.

Doplněno o vyjádření Českých drah: Podle mluvčího ČD Ondřeje Kubaly zatím vedení drah o stávce oficiální cestou nebylo informováno. I přesto se už ale rozběhly práce na úpravách pondělních oběhů souprav a zajištění krizových komunikačních kanálů. „Připravujeme cesty, jak co nejrychleji informovat cestující o tom, které vlaky jedou, které budou zpožděné a kde čekat problémy,“ uvádí Kubala.

Zdroje: iHNed.cz, Český rozhlas, Finanční noviny/ČTK, Poslanecká sněmovna PČR, ŽelPage, České dráhy


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 23.2.2010 (16:13)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Legislativa

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 ... 36      Zpráv na stránku:   
05.03.2010 (4:34)  
Ad M:Nevěřte MfD,ta není jen lehce bulvární,ale silně zpolitizovaná. Ono totiž nestačí říci A,je nutno doplnit i B. V návrhu,proti kterému hlasovala ČSSD šlo o něco jiného-o obstrukce. On totiž naprosto stejný návrh již ve sněmovně je,ale ODS jej blokuje dát na program.
registrovaný uživatel M 
03.03.2010 (19:05)  
A lehce bulvarni, ale zcela k veci
http://zpravy.idnes.cz/levny-luxus-poslancu-aneb-jake-maji-vyhody-ti-kteri-se-utkali-s-odborari-1o0-/domaci.asp?c=A100303_150459_domaci_kop
Vyberu dve veci: Půtky mezi stranami šly najednou bokem a rozuměla si levice s pravicí. A jeste: Návrh neprošel, když pro něj nebyl například ani jeden poslanec ČSSD. Dobre cteni hlavne pro ty, jak nekteri v iluzi, jak ta slovutna CSSD bojuje za jejich lepsi budoucnost a tak (ferove dodam, ze 4 komunisti pro byli!)
registrovaný uživatel M 
03.03.2010 (18:47)  
Obecne ke stavce - protoze to JE politicke tema - Lidovci na tom ted postavi cely volby. Vsivaci jedni...
registrovaný uživatel M 
03.03.2010 (18:44)  
Vousac - diky za ten odkaz. Jen k tomu druhemu - ze to nevitaji ani firmy, protoze budou muset treba rusit nejake benefity. No ale zvyseni DPH firmy asi taky nevitaji - takze se na to da nahlizet stejne.

K tomu vyhozeni - ja si nemyslim, ze za tim bylo cokoliv, co by melo nejakou spojitost s "ekonomickym zrizenim". Proste CD na to maji asi nejaky tabulky a tecka. Protoze to je uzasne pruzna firma, tak to dela podle tabulek - kapitalismus nebo socialismus. Obecne jsem naprosto zcela presvedcen, ze zamestnavatele (zejmena pak ti mensi) ocenuji pracovite lidi mnohem vic, nez to delal stat. Aneb, ze svedomite pracovat se ted vyplaci vic, nez driv a s flakanim je to naopak. To ale plati v prumeru, vyjimky existovaly a existuji...
registrovaný uživatel strejcekms  mail  
03.03.2010 (17:15)  
Stávka se zrušila :D
registrovaný uživatel Sim 
03.03.2010 (12:51)  
Neznalek > mate naprostou pravdu. Akorat ze ja si to nijak neprikrasluji. Ja pouze konstatuju, ze pokud mate ke zvyseni platu (nebo jinemu zlepseni podminek) nejaky duvod (ktery ma vazbu na pracovni vysledky), je mnohem vetsi pravdepodobnost, ze uspechu dosahnete sam u kapitalisticke spolecnosti, nez u spolecnosti se socialistickym principem funce (bez ohledu na to, zda pomoci odboru nebo samostatne).

Pokud na vykoristovatelske podminky Franta Vomacka pristoupi, je to jeho problem. Muj uz to nebude, protoze si budu hledat misto jinde.

Proste a jednoduse, kdyz se rekne A, je vhodne rici i B, pokud to spolu souvisi. Odbory dokazi ve spouste prikladu vyjednat "nadprumerne" pracovni podminky. Jenze:
- tyto podminky jsou dojednavany bez ohledu na pracovni nasazeni jednotlivcu, takze se v takovem podniku snaz ztrati lempl ci nemakacenko. Naopak lide schopni zde budou mit pocit, ze jejich usili neni dostatecne odhodnoceno (a utecou jinam).
- abych mohl brat nadprumerny, musi nekdo taky delat ten prumer... tedy zlepsenim ohodnoceni vsech znamena setrvani v prumeru, i kdyz vuci "okolnimu svetu" ty podminky nadprumerne jsou. Proto spousta podprumernych v ramci izolovaneho systemu (jakym draha v podani nastupnickych organizaci CSD bezesporu je) muze prskat, jak je na tom spatne, ale odejit nechce - tito jedinci by na tom byli jeste hur.

Takze se ted zeptam jinak: Pokud jsem lempl, je spatne ze se me chce zly kapitalista zbavit a je dobre, ze se me odbory zastanou a vyjednaji mi podminky podobne, jako prumerny pracant?

A nebo opacne, je dobre, ze me jakozto nadprumerne pracujiciho nedokaze (kvuli plosne vyjednanym podminkam kolektivni smlouvy) zamestnavatel ohodnotit lepe, nez prumerneho pracanta, prestoze jsem pro firmu osoba obtizne nahraditelna?
03.03.2010 (12:29)  
Sim: Já to tedy napíšu srozumitelněji. Pokud nebudete pro firmu naprosto nepostradatelný odborník (a to drtivá většina zaměstnanců není), pak při pokusu o individuální vyjednávání poletíte a na vaše místo přijmou třeba toho Frantu Vomáčku, protože mu přidají trochu práce navíc a uberou na platu. Nesmíte si ten kapitalismus moc idealizovat.
registrovaný uživatel Sim 
03.03.2010 (12:08)  
Neznalek: "Naprostá většina zaměstnanců při individuálním vyjednávání dopadne tak, že budou nahrazeni někým ochotnějším."

Ale o tom to cele je; pokud delam nejakou praci a chci si vyjednat lepsi podminky (= lepsi nez ostatni, co delaji to same), musi pro to byt nejaky duvod:
- delam ji lepe nez ostatni
- jsem ochoten ji delat za urcitych podminek, na ktere ostatni nechteji pristoupit (prace o vikendech, prescasy)
- diky tomu, ze ji delam prave ja (a ne Franta Vomacka od sousedu) to ma nejaky rad a jsou lepsi vysledky (nez kdyby to delal treba zminovany Franta Vomacka)

... pokud pro to neni duvod, proc by mi mel zamestnavatel zlepsit podminky? Proste a jednoduse, pokud ja nebudu chtit na neco pristoupit a najde se nekdo srovnatelny (tedy rekneme ze me dokaze plnohodnotne zastoupit + neco navic), kdo na to pristoupi, zamestnavatel by byl blbej, kdyby si tam nechal me. A ze tomu novemu mozna prida neco navic (kdyz je vykonnejsi nez ja), je samosebou take mozne - jde jen o to, jak si to ten muj uvazovany nastupce domluvi.

Vousáč > pokud jste byl vyhozen od drahy, prestoze jste vykonaval svoji praci nadprumerne, uvedomte si, ze CD pres svoje a.s. maskovani je (bohuzel) stale socialistickym podnikem. A premene na kapitalisticky system (mimo jine) brani prave odbory - napriklad proto, ze by muselo byt "odejito" velke mnozstvi neschopnych... takze se radsi zacne propoustet u tech, co mene remcaji - bez ohledu na jejich prinos spolecnosti.
03.03.2010 (10:17)  
Vít Špinka: Buďte rád, že máte ve firmě takové postavení, jak tu prezentujete. Ale věřte, že je to situace naprosto výjimečná. Naprostá většina zaměstnanců při individuálním vyjednávání dopadne tak, že budou nahrazeni někým ochotnějším.
03.03.2010 (9:36)  
Vousáč:
A o tom to je!Protože nemáte ,,bandu vyžírků" (zřejmě odbory),musíte si lepší podmíky opravdu vyjednávat sám. Jestli budete úspěšný nevím,pravděpodobně ne.
To si pište, že budu. Pokud jsem pro zaměstnavatele potřebný, vyjednám si vyšší zvýšení platu než těch pár procent, co dokáží odbory.

Změnit zaměstnání můžete také,je-li nějaké jiné k dispozici.
Nebyly to odobory, které loni na podzim stávkovali, aby na železnici nebyla konkurence? Tedy proto, aby nespokojení zaměstnanci ČD neměli kam jít?

Kapitalista-zaměstnavatel-nerozlišuje mezi lemplem a zaměstnancem,ochotným se pro firmu přetrhnout(vlastní zkušenost),on má jiná měřítka hodnot.
Vždycky můžete narazit na pitomce/příliš velkou firmu, kde to tak opravdu vidí. Ale věřte, že ve většině firem to tak není. Kapitalista chce především vydělat, a proto je ochoten zaměstnance, kteří přináší největší hodnotu, náležitě ocenit. (Což ale neznamená, že to udělá dobrovolně a bez vyjednávání - člověk si musí říct.)
  1 2 3 4 5 ... 36      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko