..: Fotografujte železnici a cestujte s tarifem ŽP Tip :..

Tarifní nabídka ŽP Tip, foto: Josef Petrák Praha/St. Jodok – České dráhy neusínají na vavřínech a stále sledují poptávku u jednotlivých cestovních relací. Dokazuje to i poslední novinka, kterou chce dopravce do tarifu zavést po Novém roce ve spolupráci s naším serverem. Zaměřit se má primárně na železniční fanoušky a atraktivní bude zejména pro ty z vás, kteří jste aktivními galeristy a chcete cestovat do zajímavých míst za účelem fotografování železnice. České dráhy a ŽelPage se dohodly na nových elektronických jízdních dokladech ŽP Tip, které představují výrazně zlevněnou zpáteční jízdenku do některé z šotograficky zajímavých destinací. Tyto e-jízdenky bude možné objednat výhradně v e–shopu ŽelPage. V nabídce jsou tuzemské i zahraniční destinace, jejichž jména vám určitě nebudou neznámá.

„Železniční fotografové a cestovatelé jsou pro nás zajímavou skupinou zákazníků. Studium jejich potřeb nebylo jednoduché, ale věříme, že je nabídkou oslovíme,“ komentuje nový produkt produktový manažer ČD Ondro Alešů. Nová nabídka má povahu globálního jízdného: volba výchozího bodu trasy je zcela na zákazníkovi a vzdálenost do cílové stanice při výpočtu ceny nehraje roli. Vybírat lze ze všech známých českých lokací: Bezpráví, Ostružná, Novina, Rtyně v Podkrkonoší, Kunčice pod Ondřejníkem, Dolní Loučky či Vladislav. Světoběžníci se pak podívají levněji za hranice do saského Kurort Rathen, Oberweselu v Porýní, na rakouský Semmering, Braz, Roppen, Flaurling (kontingent omezen na dny, kdy jede VSOE z Itálie do Francie) či do slavného St. Jodoku. V nabídce je také slovenský Telgárt, Dedinky, Štrba a Svätý Jur. Díky dvoustranné dohodě s dopravci ve švýcarském kantonu Uri je možná také cesta do tamní fotomekky, kdy součástí dokladu je také návazný transfer autobusem ze stanice Göschenen do bývalé dopravny Wassen.

Na přání našich galeristů je možné k lístku získat také rezervaci na tuzemské relace. Dráhy navíc operativně vyčlenily pro tyto případy specifická místa v soupravách svých pravidelných spojů. Členům ŽelPage o.s. je navíc vydávána In–karta/Rail+ s aplikací In–fotograf, jejímž držitelům jsou rezervace do těchto „foto–vagonů“ nabízeny bezplatně. V případě motorové trakce je rezervován první vůz za lokomotivou, v případě elektrické pak poslední vůz druhé třídy. Při větším než malém zájmu o konkrétní spoj jsou operativně nasazovány výhradně ne–humanizované místenkové vozy řad Bt277 či Bg260; volba barvy koženky je na cestujících. Nabízena je jak tmavě červená, tak i khaki zelená, ovšem pouze při včasné rezervaci míst.

Ač bylo úmyslem těmito nabídkami zpřístupnit více zajímavých míst i v jihotyrolské oblasti, dopravce FS-TrenItalia v rámci příprav na Vánoce ukončil veškeré své aktivity prakticky okamžitě po změně grafikonu a podle neoficiálních informací neplánuje na žádné další podněty reagovat až do konce února. Oblast Südtirol tedy prozatím v nabídce chybí. V současnosti nicméně probíhá jednání o nabídce ŽP Global Spotter, která bude opravňovat k jedné cestě do každého ze jmenovaných míst. Navíc bude umožňovat jízdu mezi jednotlivými destinacemi libovolnou trasou, a to dokonce i výraznou oklikou. Konečná cena nové nabídky je zatím ve stádiu závěrečných jednání; dá se ale předpokládat, že dopravce se bude inspirovat názory a cenovými preferencemi diskusní komunity našeho magazínu. Nasvědčuje tomu i pracovní verze propagačního materiálu ČD, která dosud neobjasněným způsobem unikla z posledního obchodního jednání mezi zástupci ČD a vedením ŽelPage, o.s.

Zdroj: ŽelPage, tiskové agentury Wild Duck, EnteBahn Kurier a JNP; foto: České dráhy, retouch: Josef Petrák a Sanka Coffie


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 31.12.2009 (10:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Fikce a vtipy

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2      Zpráv na stránku:   
03.01.2010 (21:43)  
Dokonce sem se v jednu chvíli i nachytal :)
02.01.2010 (1:18)  
hmmm........ teď jsem si teprv přečetl komentáře..... tak kurňa, je to vtip či pravda? jako vtip mi to připadne ubohé, jako pravda vynikající.....
02.01.2010 (1:10)  
No já žasnu. České dráhy se zajímají o železniční fandy? Nevím co říct(ale panuje ve mě kladná nálada). Národní dopravce a internetový železniční magazín ukazují jisté spojení. No to mi připadne naprosto úžasné! Byly řeči nedávno o tom reklamním nátěru ŽelPage, že by lidé z ŽP nebyli proti atd. Nevěřil jsem tomu, že by se to stalo skutečností a jezdila by mašinka ŽelPage. A teď toto! Jen tak dál! Přeji ŽP Tipu více než očekávaný úspěch!
31.12.2009 (20:39)  
´´Bégéčkem´´ z Bezpráví do Semmeringu, to ÖBB by nebyly nadšené:-D.
registrovaný uživatel rpet  mail  
31.12.2009 (16:18)  
to Vlad: clovece, ja se na toto chystam uz asi rok - vazne. jenze - JA NEMAM FOTAK!!!!!!!!!!!! a pravda je, ze CO A KDE FOTIT, to bych tedy fakt vedel. stejne jako premejslim nad reportazi o organizaci RPT v UK... proste napady jsou. jen ta realizace....
registrovaný uživatel gribik  mail  
31.12.2009 (13:09)  
Mooc hezký...:-))))
registrovaný uživatel pepe151  mail  
31.12.2009 (12:39)  
ja už nevim dneska nevim čemu věřit, a čemu ne :-D
31.12.2009 (12:11)  
No dneska je to samá perla, ale měl jsem za to, že takové vtípky se dělají na apríla :)
registrovaný uživatel rpet  mail  
31.12.2009 (11:48)  
tak to je v kyblu, na relace do UK jste se zase vykvakli. jak si to predstavujete?? to mam furt litat s tim priblblym hungaroairem, nebo snadnojetem?? a pak se tahat 150 mil nejakou shitovou pomstou "JANCURA PO ANGLICKU"???

Aby bylo zatazeno: relaci domluvte na nabrezi u Janacka asi takto:

Bournemouth - London Waterloo
, first class, flexible date.
London St. Pancras - Bruxelles Midi, business, flexible.
Bruxelles - Bonn - Nurnberg - Prague, all inclusive, flexible.

cena max £50.

jestli to nebude do 1.4.2010, mate barak vasi redakce v modrym [ala najbrt] a koleckovy tapety v obejvaku.
31.12.2009 (11:09)  
Dobrý ftípekk! Ale nemyslete si, že bych se takovéto akce nechytl! Škoda...
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko