..: Bitka fotbalových fanoušků v Olomouci :..

Ilustrační obrázek Česká republika - Na internetu se objevilo video o střetu fotbalových fanoušků na olomouckém nádraží, při kterém přišel jeden z nich téměř o život. Skupina olomouckých chuligánů zaútočila v sobotu na spoj, kterým se vraceli fanoušci Baníku ze zápasu s pražskou Spartou. Přímo na nástupišti se hooligans poprali a výtržníci z Olomouce pak ještě na vlak házeli kameny. Během rvačky málem došlo k tragédii, když jeden z mladíků upadl do kolejiště a vyskočil z něj jen těsně před projíždějícím vlakem.

Jen o několik hodin dříve přitom tragicky zahynul fanoušek Baníku, který za jízdy vypadl z vlaku cestou do Prahy. Část incidentu z olomouckého nádraží natočil jeden cestující z okna vagónu mobilním telefonem a záznam se objevil na internetu. Video už mají k dispozici také policisté a případ prověřují. "Nikdo nám žádné výtržnosti na nádraží nehlásil. Případem se proto zabýváme až nyní na základě videozáznamu," říká mluvčí olomoucké policie Jitka Dolejšová.

Podle fanoušků Baníku za tragédii mohou České dráhy

Ilustrační obrázek

Okolnosti kolem vypadnutí fanouška Baníku z vlaku směřujícího do Prahy nabírají jiný směr. Svědci z vlaku totiž popírají, že by on sám dveře otevřel úmyslně. „Stál o ty dveře opřený zády, povídali jsme si a přitom kouřili. Byla to sekunda, stalo se to z ničeho nic a najednou byl venku. Kdybych se nedržel, tak jdu s ním. Určitě je neotevíral sám proto, že by chtěl vyvětrat, jak se někde psalo. České dráhy se kryjí, ale ty dveře prostě nebyly dostatečně zajištěné,“ říká.

České dráhy přitom nadále jakoukoliv vinu popírají. Petr Šťáhlavský z tiskového oddělení ČD říká, že buď dané dveře někdo předtím dobře nezavřel, nebo je musel otevřít onen cestující. Je vyloučeno, aby se otevřely samy bez zásahu člověka. To bylo prokázáno při kontrole okamžitě po dojezdu vlaku do Prahy. Dveře byly v pořádku.

„Dveře se otevřely samy už dříve. Stalo se to, když nás tam kouřilo asi pět, takže jsem to dobře viděla. Někdo je ale hned zavřel,“ sděluje starší žena, která rovněž o tragicky zesnulém fanouškovi mluvila jako o jednom z nejslušnějších. Shodou okolností pak byla u toho, když se dveře otevřely podle jejích slov i podruhé. „To tam zrovna kouřilo více lidí a já jsem stála u protějších dveří, takže jsem neviděla přímo, co se stalo. Určitě je ale neotevřel on sám,“ dodává.

„Policisté byli v inkriminovaném vlaku v takovém počtu, aby v něm byli schopni zajistit veřejný pořádek. V naší moci není hlídkovat u každých dveří vlaku. Jsme si vědomi toho, že šlo o tragédii, kde byl zmařen lidský život, a proto budeme navrhovat, aby České dráhy, pokud to bude možné, v budoucnu při podobných speciálních vlacích pro fanoušky nasadili vagony, ve kterých nepůjdou dveře během jízdy otevřít,“ uvádí Milan Klézl, mluvčí severomoravských policistů.

zdroj: iDNES a Deník

ilustrační foto: vagonWEB


Adys Poslat mail autorovi | 14.5.2008 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Honza  mail  
20.05.2008 (12:33)  
M: Když mi při věšení prádla vypadne kolíček z okna, tak to je moje blbost, ale ujetí vlaku při nastupování to teda jako nevím, jestli je v dnešní době normální. To třeba v Rumunsku ano, tam se nestarají o to, jestli jsou při odjezdu zavřené dveře.
registrovaný uživatel M 
19.05.2008 (15:46)  
Kdyz ti pri veseni pradla vypadne kolicek (nebo kus obleceni) z ruky, tak za nim taky skocis z okna? Jako asi se neshodneme, ale z myho pohledu je to jen o lidske blbosti
registrovaný uživatel Honza  mail  
19.05.2008 (11:51)  
M: Jenže když jim ujede? Je to vina vlakvedoucí, ale normální jev. Nebo vykládání zavazadel z BDSky rozjíždějícího se vlaku taky neni příjemný, bohužel ne neobvyklý.
17.05.2008 (18:15)  
já se jim divím,že to nevyřeší normálně
registrovaný uživatel M 
15.05.2008 (14:50)  
Pockej, naskakovani do jedouciho vlaku? Dyt boze, to chces chranit kazdyho trotla? To pak skonci jak v Sipkove ruzence, kdyz budes lamat a tupit ostri vsech nozu, protoze co kdyz se nekdo pichne:-(
registrovaný uživatel Honza  mail  
15.05.2008 (14:41)  
M: to né, na štěstí, ale těch případů naskakování do jedoucího vlaku, ujetí části školní třídy a další věci jenom za ten půlrok co do Děčína jezdí klasika místo 460 bylo už tak dost.
registrovaný uživatel M 
15.05.2008 (13:16)  
Co je na tom hroznyho? Tys nekdy malem vypadnul z vlaku? Jak se ti to povedlo?
registrovaný uživatel Honza  mail  
15.05.2008 (13:15)  
Tak to znamená, že budou nasazovat 460tky, tak aby jsme se s níma pomalu rozloučili definitivně.

Kouřili. Co mají ve vlaku co kouřit, vždyť to je vrchol. Je teda pravda, že cestovat vlaky bez zabezpečených dveří je hrozný, ale takových je většina.
registrovaný uživatel M 
15.05.2008 (12:08)  
Jako nekde prece spadl "fanousek" i do kolejiste, ne? Takze by se mela kolejiste oplotit, protoze tam "padaji lide"...
dopisovatel nebo člen ŽP Hawkey  mail  
15.05.2008 (10:24)  
Roman83: mno jenda věc je, co si žádá doba a u nových nebo modernizovaných vozidel je blokování dveří standart. Nicméně, pokud byl vůz takto schválen do provozu a denně vozy těchto řad najezdí tisíce km a přepraví tisíce cestujícíh bez toho aby někdo vypad, tak po několika diskutabilních případech začít všechno řešit hurá stylem mi přïjde jako kdybys řek, že i u vozu Škoda 1000MB chceš aby byly doplněny samonavijecí pásy i na zadní sedadla. Mám za to, žš člověk je tvor rozumný, v našich končinách i vzdělaný a tak by mu mělo stačit i jen písemné varování.
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko