..: Doplněno: Fanoušek Baníku vypadl z vlaku, ochromil koridor :..

Ilustrační obrázekZámrsk - Zřejmě neopatrné kouření z dveří jedoucího vlaku se stalo osudným jednomu z radikálních příznivců fotbalového Baníku Ostrava. Muž v okolí Ústí nad Orlicí vypadl z mimořádného spoje, který ČD vyslaly na utkání 29. ligového kola mezi Spartou a Baníkem, a policie už poté mohla pouze jít hledat bezvládné tělo. Vyšetřování incidentu si vyžádalo uzavření traťového úseku mezi Brandýsem nad Orlicí a Chocní, což způsobilo zastavení hned několika pravidelných vlakových spojů na prvním koridoru. Zatímco souprava s asi 1250 fanoušky asi po půl hodině pokračovala v cestě do Prahy, cestující v ostatních spojích už takové štěstí neměli a uvízli na obou stranách uzávěry na několik desítek minut. Soupravy se začaly dávat do pohybu až před 13. hodinou. Speciální baníkovský vlak dorazil do svého cíle v Praze-Dejvicích přibližně v 13:30, kde koordinaci přesunu ostravských fanoušků na stadion převzala policie.

K nešťastnému úmrtí došlo poté, co 30-letý muž z Opavska otevřel za jízdy dveře vozu řady Bt - údajně proto, aby vyvětral nástupní prostor, do nějž chodili někteří cestující kouřit. Vlaková četa po příjezdu do Prahy vypověděla, že fanoušky musela během jízdy několikrát napomínat, aby neotevírali dveře vozu za jízdy. Ačkoli se v průběhu celé cesty ve vlaku výdatně popíjelo, podle zaměstnanců ČD měla většina cestujících řádně zakoupené jízdenky a ostatní bez problémů zaplatili jízdné přímo průvodčím ve vlaku. Od nehody v okolí Ústí nad Orlicí již byla atmosféra ve vlaku spíše ponurá a dokonce i přesun z dejvického nádraží na stadion proběhl v neobvyklém klidu.

Přestože vozy této řady nedisponují automatickým blokováním vnějších dveří vozu, vyšetřování zatím vyloučilo jejich samovolné otevření za jízdy. I podle výpovědí ostatních cestujících někteří z fanoušků otevírali dveře úmyslně, aby vyvětrali zakouřené představky.

Celkové škody na patnáctivozové soupravě nepřesáhly několik tisíc korun: baníkovci v průběhu cesty zničili dvě sedačky a několik stolků. Souprava ovšem přijela do Prahy plná odpadků a lahví od alkoholu.

Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek

zdroj: České dráhy, iDNES.cz


Honza Beránek / JTB | 10.5.2008 (21:14)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 ... 17      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
15.05.2008 (12:32)  
1. Preklep a chyba je ma k sobe jako sex a vysypavani popelnic... Podobne zamerne nespisovny tvar a zjevna gramaticka chyba. Kdybych si mel vypomoct anglictinou, tak "ain´t gonna" ukazuje na to, ze danej clovek vi, co rika, ale "I no to going" rika, ze anglictinu v malicku nema. Pritom v oxfordskym slovniku asi nebude ani jedno

2. Cesky jazyk se pise s malym c... Nechapu, proc by tam melo byt velke. Jedine, ze by se tak jmenovalo nejake mesto...

PS: Pravidla ceskeho pravopisu maji mozna chybu v nazvu - spravne by to melo byt Pravidla Ceskeho pravopisu:-))
dopisovatel nebo člen ŽP topič  mail  
15.05.2008 (10:55)  
tgw: Tak jak je to s těmi sraby a danným? Takové dvě hrubky jsou na pováženou.
Přestaňte blábolit nesmysly o tom, zda se píše český jazyk nebo Český jazyk a odpovězte na položený dotaz.
Interpunkce je pro Vás nadále asi španělskou vesnicí. Nebo to jsou jen překlepy ve Vašem posledním příspěvku?
registrovaný uživatel tgw 
15.05.2008 (7:50)  
Podívám se na příspěvky a není co řešit. Český Jazyk,český jazyk.
Píše se Český jazyk.Ovšem něco jiného je výuka českého jazyka.
Pokud se podívám zpět v příspěvcích , opět není co řešit. Chyby! Někteří mají i slušné překlepy.
Proto se nejdříve nadmutí kohouti naučte Český jazyk a poté něco mudrujte.Protože ten váš slabý čajíček je totiž silný odvar.
dopisovatel nebo člen ŽP topič  mail  
15.05.2008 (3:25)  
tgw: Jestliže chcete ostatní vyučovat češtině (což považuji za záslužnou činnost), měl byste absolvovat nějaký doškolovací kurs. Machrovat, že ostatní neovládají český jazyk a sám neumět ani skloňovat podstatná jména podle základních vzorů je velmi směšné. Jakpak je plurál slova srab? Podle jakého vzoru ho skloňujeme? Vidět napsáno "sraby" je opravdu otřesné. Rovněž byste se měl podívat do Slovníku spisovné češtiny jak se píše slovo daný, protože ho píšete stále blbě. Chybějící diakritika je proti Vašim zhůvěřilostem slabý čajíček.
registrovaný uživatel M 
14.05.2008 (0:45)  
O fanouskovi jsme se uz shodli, ze opravdu vypadl a na serbru zbylo misto
registrovaný uživatel Bartisko  mail  
13.05.2008 (17:58)  
tgw:...:DDDDDDD....můžete jít učit na nějakou školu Český Jazyk...a mimochodem je tady diskuse o vypadlém fandovi z vlaku, ne hodina ČJ..
registrovaný uživatel Sefik  mail  
12.05.2008 (22:50)  
Se tak divam, že kdyby se odevzdaly ty flašky od piva, tak by bylo aji na slušný úklid...:-))
registrovaný uživatel tenzor 
12.05.2008 (22:17)  
tgw: Neuražte se, ale podle mého názoru potřebujete odbornou pomoc lékaře - psychiatra. Upozorňujete ostatní na gramatické chyby, přitom máte ve svých příspěvcích plno vlastních a zjevně nedokážete pochopit ani triviální věci typu mezera za čárkou či tečkou...
Psal jsem, že bych vám ty příspěvky, být na místě admina, smazal. Teď se musím opravit, lidi jako jste vy, kteří píšou OT příspěvky, navážejí se do ostatních a nemají ani kapku soudnosti, je potřeba banovat.

Omlouvám se všem za další OT příspěvek, ale nemohl jsem si pomoct. Aspoň vidíte, že je potřeba mazat příspěvky, porušující pravidla diskuse, okamžitě jak se objeví, jinak se to zvrhne tam, kde teď jsme.
registrovaný uživatel M 
12.05.2008 (19:38)  
klid, ty klite, na tebe by myslim te klimy bylo taky skoda...
registrovaný uživatel martin pouch  mail  
12.05.2008 (17:23)  
No, to je pěkné, moc pěkné. Já se divím že jím vůbec takové vagóny dávají. Mají je nahnat do dobydčích vagónu, a byl by klit. Oni by snad ještě chtěli vagóny s klimatizací.
  1 2 3 4 5 ... 17      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko