..: Přehlídka fotbalových taurů ve Vídni :..

Ilustrační obrázek Vídeň - Rakousko žije fotbalem a rakouské dráhy rovněž. Již několikrát jsme informovali o nových reklamních zbarveních lokomotiv Siemens Taurus, nesoucích motivy letošního evropského mistrovství ve fotbale - "svůj stroj" má UEFA, šampionát samotný, i každý z šestnácti účastnických států. Již 12 strojů našlo své patrony a všechny byly prezentovány veřejnosti. Potkat je můžete na většině míst Rakouska, v Brně či Českých Budějovicích, v Německu, Maďarsku, Slovinsku i Itálii. ÖBB uspořádaly přehlídku všech strojů na jediném místě - a my byli při tom.

Během prosluněné soboty 26. dubna 2008 proudily davy železničních fanoušků ze všech směrů do Vídně. Na seřaďovacím nádraží Wien-Penzing se konala jedna z největších přehlídek lokomotiv a přítomno mělo být všech osmnáct fotbalových strojů. Pro pozvané fotografy a zájemce byl přistaven zvláštní vlak z první koleje nádraží Wien Westbf. a dopravil všechny na Wien Penzing Verschubbf., kde se již nacházely všechny reklamní lokomotivy a v prostoru vyhrazeném pro fotografy navíc dvě rakouské "MUVky". Kdo chtěl, mohl se nechat vyzvednout vysokozdvižnou plošinou a fotografovat také z nadhledu.

Ilustrační obrázekPřehlídku zahájil slavnostním výkopem pan Josef Halbmayr, ředitel ÖBB Personenverkehr, po němž následoval rozestup strojů "Österreich" a "Schweiz". Za nimi se odkryla celá formace svírající písmeno V. Taurové pózovali fotografům poměrně dlouho, až pak začal jejich posun a sestavení lokomotivního vlaku Lz 98000 - nejdelšího lokomotivního vlaku v historii ÖBB, čítajícího právě oněch 18 strojů. Ten se později vydal na jízdu z Penzingu do stanice Rekawinkel, kde byl odstaven a hostům bylo umožněno nafotit si všech 18 reklamních lokomotiv dle libosti.

Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek

Fotografie: Duhy, EightyFour, Josef Petrák, Tomáš Kubovec


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 27.4.2008 (20:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla Reportáže

Další z regionu Rakousko


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
05.05.2008 (9:35)  
MZ) Ale pokud je mi známo, ty plánky rozhodně nedistribuovala sama ÖBB a myslím, že je nějaký "pes" drze vynesl z RailCargo Austria a vypustil mezi šotouše. Já se k nim také den před odjezdem dostal, ale to nemění nic na tom, že oficiální e-mail z ÖBB obsahoval formulaci "Počet míst je omezen, proto se, prosím, včas nahlaste."
dopisovatel nebo člen ŽP Martin Grill  mail  
01.05.2008 (20:53)  
Toník. : Pijavice 27.04.2008 (21:25) - tohle, plus dva příspěvky nad tím. Nebudu to pro každého rejpala separé opakovat, protože je to ztráta času.
01.05.2008 (20:49)  
Aha. A pozvánka zněla na jméno Eightyfour?

M_Z: Akce nebyla pouze pro zvané. To se zřejmě jen někteří obávali aby nepřinesl žhavé info někdo jiný. Ale nebudu rýt. Stalo se stalo. Redakce se už napříště jistě polepší.
30.04.2008 (18:18)  
No nevím, jak to bylo "jen pro zvané", když na plánku kolejiště s vystavenými lokomotivami je napsáno "frei für Foto" a je tam zakreslen přístup (aus Ladestraße).
Já jsem tu informaci dostal mailem v pátek 25.04. krátce před 15.00 hod včetně plánků.
30.04.2008 (12:58)  
EightyFour) http://www.bahnforum.info/ jako první zpráva jsou nějaké fotky a je tam vykolejený taurus Romanien ... i když o tom jsme neměli ani tušení. :) stane se.
dopisovatel nebo člen ŽP Martin Grill  mail  
30.04.2008 (12:01)  
Voloďa Lenin: Co a kde vykolejilo?
30.04.2008 (11:39)  
zirecek: na druhou stranu při hromadném focení pendolin k žádnému vykolejení nedošlo. Samozřejmě, stát se to může, není to nic vážného, ale při takové slavnostní monstrakci je to ostuda jak prase. Jó, stát se to u nás, to by bylo hysterického řevu o neschopných odborářích...
29.04.2008 (10:58)  
Vikin) Tomu se říká právo na názor. Prostě se mu ty lokomotivy nelíbí. Stejně tak se nelíbí EightyForovi, ale ten není tak přehnaně zaujatý, že by volil tak silná slova. I když ... asi to bude tím, že taurus má pantograf a tlumiče, a nejmenuje se bardota. ;)
registrovaný uživatel Vikin 
29.04.2008 (10:51)  
SergeS: můžeš mi laskavě říct,co na těch lokomotivách vidíš hnusného?!
registrovaný uživatel SergeS 
28.04.2008 (19:44)  
Fuj , az se mi udelalo spatne :-X tolik hnusnych masin naraz ...
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko