..: Ve čtvrtek začne výluka mezi Hradcem Králové a Jaroměří :..

Ilustrační obrázekHradec Králové - Mezi Hradcem Králové a Smiřicemi vyjedou náhradní autobusy kvůli rekonstrukci mostu přes Trotinu a opravě kolejiště ve stanici Předměřice nad Labem. Ve večerních a časně ranních hodinách pojedou náhradní autobusy v celé trati Hradec Králové – Jaroměř. Výluka potrvá od čtrvtka 24.4. 7:35 do pondělí 5.5. 19:20 a mezi Hradcem Králové a Smiřicemi vyjedou pouze autobusy. Mezi Smiřicemi a Jaroměří pojedou vlaky přes den, od 19:15 do 6:00 hodin budou nahrazeny NAD i v tomto úseku.

Změny u osobních vlaků

Cestující z Hradce Králové do Smiřic a Jaroměře si mohou vybrat přes den ze dvou skupin náhradních autobusů. První zajistí přepravu do Předměřic nad Labem, Lochenic a Smiřic a z Hradce Králové vyjedou o několik minut před pravidelným odjezdům nahrazených vlaků. Ve Smiřicích bude zajištěn přestup na pravidelné vlaky do Jaroměře. Druhá skupina bude odjíždět v čase pravidelného odjezdu vlaků a na trase do Jaroměře zastaví jen v Holohlavech a Černožicích. Tyto autobusy zajiští přípoj od vlaků z Pardubic.

Cestující z Jaroměře do Hradce Králové mohou použít mezi 6:00 a 19:15 hod. pravidelné osobní vlaky i náhradní autobusy. Cestujícím do Semonic, Černožic a Smiřic je určen vlak. Rychlé spojení do Hradce Králové se zastavením v Černožicích a Holohlavech zajistí náhradní autobusy, které budou z Jaroměře odjíždět současně s vlakem.

Od 19:15 do 6:00 bude obousměrná NAD zajištěna v celém úseku mezi Hradcem Králové a Jaroměří.

Změny u dálkových vlaků

Spěšné vlaky a rychlíky mezi Hradcem Králové a Jaroměří nahradí autobusy po celou dobu výlukových prací. Přímé rychlíky z Liberce do Pardubic budou mezi Jaroměří a Hradcem Králové nahrazeny dvěma skupinami náhradních autobusů. První pojede do Hradce Králové, druhá až na pardubické hlavní nádraží se zastávkou v Rosicích nad Labem, protože na ni v Hradci nebudou čekat přípoje. V opačném směru pojedou náhradní autobusy jen mezi Hradcem Králové a Jaroměří, zrychlené autobusy z Pardubic do Jaroměře nepojedou.

Na internetu je k dispozici speciální výlukový jízdní řád.

zdroj: tisková zpráva ČD


NIcKON Poslat mail autorovi | 22.4.2008 (18:42)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Královéhradecký


  1 2      Zpráv na stránku:   
editor nebo admin ŽP RaPa  mail  
24.04.2008 (21:50)  
Pěkně děkuji soudruhům za "skvělou" výluku. Si jako myslej že kvůli nim budu hnít ve Starkoči hodinu nebo co? Ani knihu stížností tam neměli...
23.04.2008 (16:37)  
radekedar:každopádně děkuji, snad to výjde.
editor nebo admin ŽP RaPa  mail  
23.04.2008 (15:46)  
peter100: Aktuální informace nemám, mám jen znění rok starého dopisu adresovanému na MF a MD ČR (od starosty Ná), kde se píše:

... Příprava této investice (cca 1 mld Kč) je ve stadiu schválené dopravní studie a podání žádosti o začlenění trasy stavby do územních plánů Královéhradeckého kraje (regionu Náchodsko-Trutnovsko) a obce Vysokov. Dokončení tohoto kroku (územní plány) v současné době nic nebrání. Stavba je z hlediska majetkoprávních vztahů nenáročná a příprava investice tak může proběhnout v krátkém období! Projekt má podporu Královéhradeckého kraje. Je ve strategickém plánu KHK uvedena jako druhá v pořadí mezi investicemi do železniční infrastruktury! Dotčené orgány státní správy, obce i SŽDC se vyjádřily kladně. Realizací této investice se vytvoří podmínky pro konkurenční nabídku železniční dopravy k dopravě automobilové, jejíž rozvoj v chráněné krajinné oblasti Broumovsko (severní část Broumovského výběžku) je problematický. ...
23.04.2008 (14:29)  
A nemáte někdo nějakou novou informaci o Vysokovském tunelu? Připadá mi to, že to celé usnulo. Přitom by to pomohlo nejenom Náchodu, ale i Hronovu, Polici a trochu i Broumovu.
23.04.2008 (14:27)  
Je to jenom takový návrh:-) A co kdyby se využilo stávající spojení, pouze by se přidal nějaký ten vagon a cestující do Liberce by přestoupili z vlaku na 041 v Hněvčevsi do rychlíku na Liberec. Stejně zde jezdí motorák a dvacet minut zpoždění budou mít i tak. A navíc budou platit autobusy. Ale moc vážně mě neberte - neznám dnešní technický stav trati, ani možnosti nádraží v Hněvčevsi.
23.04.2008 (13:54)  
Tak jsem si zkusil trasovat Liberecké R přes Hnevčeves-Smiřice. Kromě zpoždění cca 20 minut by to totálně rozbilo 041. Takže odklon ani omylem. Snad pouze tu a tam nějaký krátký náklad (kvůli křižování s Os ve Všestarech), ale silně pochybuju.
23.04.2008 (10:36)  
Petr Purkrábek: To mě ani nenapadlo:-) Každopádně by to bylo zajímavé a trať by po dlouhé době našla nějaké využití...i když krátkodobé.
editor nebo admin ŽP NIcKON  mail  
23.04.2008 (0:48)  
Opraveno, omlouvám se.
23.04.2008 (0:12)  
Pro autora článku: Není úplně správně zapsaný odkaz na výlukový jízdní řád. Nefunguje :)
22.04.2008 (23:46)  
Kdo by potom proboha těma vlakama jezdil. Denně dojíždějící by vzali útokem linkové autobusy a těch pár šotoušů by ztrátu nenahradilo.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko