..: Písek pro volejbalová hřiště bude shazován z Negrelliho viaduktu :..

Ilustrační obrázekPraha - Jak zajistit, aby se do 7. května na pražský ostrov Štvanice dopravilo zhruba 1600 tun písku? Tuto otázku donedávna řešili organizátoři turnaje Světového okruhu v plážovém volejbalu, který se zanedlouho uskuteční v Praze. Odpověď nalezli společně s ČD, od kterých se chystají pronajmout několik nákladních vozů na sypké materiály. Termín „shozu“ je stanoven již na tento čtvrtek zhruba ve 22:30. Dle původních plánů se sportovní klání mělo uskutečnit na Strahově, nakonec však bylo rozhodnuto o realizaci právě na Štvanici. Celý turnaj bude probíhat od 7. do 11. května 2008.

Do tohoto data musí tým organizátorů a pořadatelů zajistit stavbu a přípravu pěti hřišť. "Budeme mít 48 hodin na to, abychom celý areál předělali na beachvolejbalovou Štvanici," řekl včera na tiskové konferenci Vladimír Šafařík, ředitel České sportovní, která je pořadatelem sportovní události. Prvním problémem bylo zajištění samotné dopravy několika set tun písku z Provodína u České Lípy. A tak došlo na kuriózní plán. "Dohodli jsme se s Českými dráhami na pronájmu vlaků a shozu z Negrelliho viaduktu. Musí to proběhnout v noci, aby nebyl na trati provoz a mohla být vypnuta trolej. Pokud by se to nepovedlo, museli bychom to vozit náklaďáky, a to by bylo velmi náročné," doplnil Šafařík.

Ilustrační foto: Pavel Martoch

zdroj: iDNES.cz


Vítek_V | 22.4.2008 (13:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Praha


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel milos  mail  
25.04.2008 (1:55)  
no kdyz to tam ty nakladaky natahaji behem noci, tak to zas tak obtizne nebude - i kdyz nevim, kde v bubnech zrovna lze pisek z vagonu na tatry bez obtizi prehazet...?
registrovaný uživatel MMaara 
25.04.2008 (0:06)  
Proc to ti organizatori aspon nekde neoznamili?? Ja se tam trmacim v noci a dockam se jenom zabotlamu...
24.04.2008 (22:54)  
Tak jsem se tam byl dneska kouknout a bylo mi receno, ze akce se bohuzel nekona :-/ Pry to vcera zkouseli, ale pisek spatne sklouzaval, tak to tam vozi Tatrovky. Skoda, docela rad bych to videl.
editor nebo admin ŽP Jan Máca  mail  
24.04.2008 (21:08)  
Miroslav Zikmund nevěděl jsem že něco takového existuje! jinak s tím vysavačem na fanoušky - to by mohlo být docela účiné a určitě by to měly ČD pořídit.

Ajemgud a sakra, že by nám to vespolek uteklo, když tu nevidím žádné fotky.....
23.04.2008 (16:40)  
Dnes jsem si všiml, že na Štvanici přímo pod jedním obloukem mostu už je kopec písku, možná tedy už se shazovalo včera večer....
registrovaný uživatel Prochy  mail  
23.04.2008 (12:16)  
Ve stanici Praha-Bubny byla k vidění již včera souprava vozů řady Faccs.Kdo to bude chtít fotit,bude muset asi poprosit ČD o nasvícení místa shozu.
registrovaný uživatel zaza 
23.04.2008 (8:18)  
Chlapi (a dámy) kdo to budete fotit, byť třeba i mobilem, myslete na mě prosííím. Tohle bych chtěl opravdu vidět...
22.04.2008 (18:49)  
Sací bagr z Vrútek (souprava tří kratších vagonů) zakoupila před lety Sokolovská uhelná, super věcička....
22.04.2008 (18:24)  
Jan Máca : obrovský vysavač, tedy jeho prototyp, vyrobila vrútecká Žoska a cca před 15 lety ho vystavovala na strojírenském veletrhu v Brně. Při předvádění vesele vytrhával dlažební kostky.
Měl být určen pro traťové hospodářství na čistění zablácených úseků apod. Moc se mi líbil a tak jsem mu přisoudil ještě další použitelnost a to k vytahování "takycestujících fanoušků různých fotbalových klubů" z vagonů. Akorát by se použila sací roura s větším průměrem a ta by bez problémů vysála z kupé nebo chodbičky příslušnou verbež. Předpokládám, že pro dotyčného by tento způsob cestování sací rourou byl natolik výchovný, že by se z něj stal hodný beránek.
22.04.2008 (16:31)  
Ještě, že ten písek nevozí ze Sahary. To by je ochranáři měli rádi. Doufám, že tam udělají pódium pro čuměndu :)
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko