..: Mladá maminka nepřežila srážku s vlakem :..

Ilustrační obrázek Hospozín - V pondělí krátce po 17. hodině byl zmařen další lidský život na železničním přejezdu v obci Hospozín směrem na Slaný, kde se obětí střetu osobního automobilu s vlakem stala mladá maminka osmiměsíčního dítěte. Ta cestovala s manželem v automobilu Škoda Octavia, do které na přejezdu narazil motorový vůz 809.502-8. Nešťastná událost se stala na železničním přejezdu v úseku ze Zlonic do Roudnice nad Labem na trati 096.

Po střetu s motorovým vozem řady 809 zůstala zelená Škoda Octavia zaklíněná pod vlakem. Na místě zasahovali hasiči z Kladna a Velvar, kteří byli nuceni zraněné osoby z vozu vyprostit za pomoci jeřábu a hydraulických nůžek. Na místo nehody byl povolán i vrtulník letecké záchranné služby, jenž transportoval zraněného muže do střešovické nemocnice s vážným poraněním hlavy a těla, zatímco zbylí záchranáři usilovali o záchranu života mladé ženy; bohužel marně.

Míru zavinění účastníků kolize v současnosti vyšetřuje policie a Drážní inspekce. Podle svědků havárie ale výstražné zařízení přejezdu bylo v činnosti. Jedna z možných variant předpokládá, že řidič světelnou signalizaci přehlédl, když ho oslnilo zapadající slunce.

Zdroj: Kladenský deník


Pavel Hečko Poslat mail autorovi | 16.4.2008 (9:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Středočeský


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Majra  mail  
12.05.2008 (16:47)  
Když to tady tak čtu, tak mě napadá jen strohá ale všeříkající větička z Vyhlášky: "Před železničním přejezdem si musí řidič počínat zvlášť opatrně, zejména se přesvědčit, zda může přejezd bezpečně přejet". Tudíž ať je u přejezdu jen rezatý zarostlý klacík se sotva znatelným křížem a ukradenou STOPkou, a nebo se jedná o PZZ se všemi náležitostmi - byť i s blikajícím bílým světlem - nic nezbavuje řidiče výše uvedené povinnosti.
Jak se to ovšem děje v praxi, víme všichni moc dobře ...

Jo a pro uživatele mouka: ano, je to tak, pokud výpravčí (resp. dirigující dispečer) zmerčí poruchový stav přejezdového zabezpečovacého zařízení, diktuje rozkazy dokud se to neopraví.
dopisovatel nebo člen ŽP mouka  mail  
17.04.2008 (15:15)  
M842: Díky za vysvětlení. Takže by to tak teoreticky mělo bejt na všech D3 s PZZ který kontroluje výpravčí.
registrovaný uživatel M842  mail  
17.04.2008 (7:46)  
Ad Mouka:
Jestli to můžu ještě doplnit: Ohlašovací povinnost v Pohořelicích mají fírové proto, aby výpravčí ještě před odjezdem vlaku z Pohořelic do Vranovic ověřil, že přejezdy, nad kterými má dohled, nezůstaly po předchozí jízdě vlaku z Vranovic do Pohořelic v poruchovém stavu. Pokud by poruchový stav nastal, nadiktuje strojvedoucímu "rozkaz Op" na dotčená PZZ.
dopisovatel nebo člen ŽP mouka  mail  
17.04.2008 (7:23)  
M842: Hmm, se už ani fýrům nedá věřit. Říkal, že mají v Pohořelicích ohlašovací povinnost právě kvůli těm přejezdům.
registrovaný uživatel M842  mail  
17.04.2008 (7:13)  
Ad Mouka:
Na trati Vranovice - Pohořelice jsou dva přejezdy a jeden přechod pro pěší se světelným PZZ, ani jeden z nich nezapíná výpravčí na celých 15 minut jízdy. I přejezd u Velkého Dvora (nejdále od Vranovic) je ovládán jízdou vlaku a izolovaným stykem. Výpravčí ve Vrc má pouze dohled na monitoru zabezpečovacího zařízení. Kecáte, pane, a to tak, že velmi. Zkuste si, prosím, napřed ověřit fakta. M842, trvale bytem ve Vranovicích
registrovaný uživatel M 
16.04.2008 (22:17)  
Web - no ale dyt pisu - urcite je X veci, ktere spoustu veci ztizi. Pokud tomu tak je, tak mam jet podle toho... Ne, nejezdim podle toho, ale vymlouvat se na to potom je alibismus
dopisovatel nebo člen ŽP mouka  mail  
16.04.2008 (19:48)  
zirecek: A má to cenu, když tam bude za osm měsíců zastavena osobní doprava? Ovšem nápad by to nebyl špatnej. Říkal mi to jistý šotouš, kterej o tom mluvil s fýrou.
16.04.2008 (19:06)  
mouka: Jestli je to pravda jak píšeš, napiš dotaz/stížnost/připomínku na příslušné SDC, případně vrcholově na SŽDC, apod..
dopisovatel nebo člen ŽP mouka  mail  
16.04.2008 (17:48)  
Třeba na takové trati Vranovice - Pohořelice jsou přejezdy, který zapíná výpravčí při odjezdu vlaku z Vra a vypíná až při jeho příjezdu do Poh, jízdní doba číní cca 15 minut. Obovám se, že to tam řidiči znají a nehodlají tak dlouho čekat. Co na to vy, kteří se vždy rozhlížíte? Jezdili byste např. každý den o 10 minut dřív jenom kvůli tomu?
registrovaný uživatel monik 
16.04.2008 (17:01)  
bohužel občas to nevyjde jako např. teď
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko