..: Na automaty chce výjimku, je to prý služba pro cestující :..

Ilustrační obrázekChomutov - "Hraní na automatech zpříjemňuje cestujícím čekání na vlak," zní argument provozovatele snack baru na chomutovském vlakovém nádraží. Od města žádá, aby mu byla udělena výjimka na provoz herních automatů, jenž je od začátku letošního roku omezen městskou vyhláškou na dobu od 14 do 22 hodin. „Došlo tím k omezení našich služeb cestujícím ČD,“ píše ve své žádosti jednatel společnosti, která podnik provozuje. Svou snahu opírá také o tvrzení, že nádraží leží mimo obytnou zónu města, takže od případných hráčů nehrozí narušování veřejného pořádku. „Provoz výherních automatů neslouží stálým hráčům, ale cestujícím, kteří si krátí čekání na vlak,“ píše se v dopise. Šance na získání výjimky je ale podle všeho mizivá.

Žádostí se budou zabývat zastupitelé, kteří jako jediní mohou výjimku udělit. Museli by ale vyhlášku změnit. Dá se však spíš předpokládat, že žádost zamítnou. Negativně se už k ní vyjádřili radní; a také úředníci z ekonomického odboru považují důvody společnosti za neopodstatněné. „Povolení výjimky z provozování výherních hracích přístrojů by strhl lavinu žádostí jednotlivých provozovatelů,“ dodává v materiálu určeném pro zastupitele Jan Mareš, vedoucí odboru ekonomiky na chomutovském magistrátu.

zdroj: Chomutovský Deník


Adys Poslat mail autorovi | 5.4.2008 (15:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Karlovarský


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel IC540  mail  
08.04.2008 (18:14)  
ROZHODNE AUTOMATY ZRUSIT A NEJEN V CHOMUTOVE.A CO NEJDRIV V PR.HL.NADR.AT SE TI UCHYLACI CO OKRADAJI CESTUJICI PRESUNOU JINAM A NA PORAD.
08.04.2008 (9:35)  
Doufám že to nepovolí a naopak tam pošlou hygieniky. Je to jako každá jiná herna u nás. Černo i vedne. ALE cestující můžou krásně vidět, kam jdou naše daně, ze kterých živýme negry a bezďáky.
registrovaný uživatel M 
07.04.2008 (16:32)  
Stoupa - jojo
registrovaný uživatel stoupa  mail  
07.04.2008 (16:07)  
2 M:

Jde v zásadě o právní formu jak dosáhnout kýženého stavu. Smlouvou, nebo správním rozhodnutím (oprávněných) mohu dosáhnout neumístění např. herních automatů tam, kde je nechci mít. Substance over form.

Příklad: Prodejny Relay mívají celkem solidní vzhled, vybavení, personál je umytý a čistě oblečený, atd. Eště jsem tam neviděl poflakovat se "méně přizpůsobivé" občany
registrovaný uživatel M 
07.04.2008 (15:17)  
Podminka najemni smlouvy a zakaz je dost podstatnej rozdil...
registrovaný uživatel stoupa  mail  
07.04.2008 (13:17)  
A o tom to je, co napsal S.C.A.R.A.B.E.U.S.

Prostě podmínka nájemní smlouvy, že "to a to" se nebude, či bude provozovat. Absence hracích automatům sníží touhy jisté skupiny obyvatelstva tamo dlít.
07.04.2008 (12:31)  
Jsem z Chomutova a jsem pro zákaz. V tom bufetu se stajně schází jen ta nejhorší ožralá lůza a spodina. Normální cestující tam má strach přijít...
registrovaný uživatel M 
07.04.2008 (2:29)  
Chary - hele, prodej veci, ktere te zabiji probiha aji u reznika, protoze tlusty maso je vysokej tlak a vysokej tlak je infakrt a infarkt je casto vsechno v riti...

Jestli by se melo zakazat vsechno, co nejak nalamuje moralku spolecnosti, tak by se mely zakazat drogy (vcetne chlastu ale!), automaty, TV Nova, bezduche sledovani sportovnich zapasu, utraceni za luxusni vecere a tisic dalsich prizemnich veci. Zbylo by akorat chozeni do prace a krestanum chozeni do kostela, coz by bylo jedinym "zpestrenim" zivota. Otazka je, co by lide v tom zamestnani delaly, protoze vsechno by bylo zakazane. Jedine snad lavice do tech kostelu:-)

To s tou babickou je dojemny pribeh, ale jsou vsechny vrazdy motivovane automaty? Asi tezko. Kdyz je nekdo takovej idiot, ze je schopen zavrazdit, tak kdyz by nebyly automaty, tak to bude kvuli necemu jinymu. Normalni clovek nevrazdi a asi ani nehraje automaty.
Mimochodem, dost castym duvodem vrazdy jsou penize - takze zrusime penize...
06.04.2008 (23:45)  
tgw: Babičku můžete zabít kvůli čemukoliv. Někdo kvůli prachům na automaty, někdo kvůli prachům na drogy a někdo pro úplně jiný účel... Potom je souzen za vraždu. Člověk je odpovědný sám za sebe. Odstraňovat pokušení mi připadá poněkud... zvláštní. Co zakážeme, aby lidé neumírali? Drogy. Pak i cigarety. Ožralí týpci doma mlátí manželky, takže zakážeme i alkohol. No jo, ale když to do vás napálí někdo ve 150... uděláme do všech aut omezovače na 100 km/h. A pak skončíme žalobou na McDonalda, že děla tučný jídla... Extrém.

Proč to? Protože lidi se bojí zodpovědnosti. Kdo může za smrt na rakovinu plic? Ten kdo kouřil, ne ten, kdo cigaretu vyrobil, ani ten, kdo jí prodal. Ale ten, kdo si ji koupil a vykouřil. Kdo může za vraždu babičky? Výrobce automatu? Majitel hospody? Ne. Jen a jen ten týpek, který do toho naházel kapesný... Nutí vás někdo brát drogy? Kouřit? Hrát na automatech? Jíst u McDonalda? Nikdo. Příčinu nutno hledat VŽDY u člověka...

Jednou už někdo zkusil zakázat "pokušení". Jmenovalo se to prohibice a ve Státech vám o tom rádi pohovoří. Počet lidí, kteří neumřeli z chlastu se rovna počtu lidí, kteří umřeli v celkem častých mafiánských přestřelkách... navíc mafie dodnes může vládě za prohibici děkovat. Nebýt jí, nikdy by se tak rychle nedostala nahoru :-).
editor nebo admin ŽP Chary  mail  
06.04.2008 (21:26)  
M: příměra dobrá, ale špatně postavená.

Držení a braní drog je to samé jako hraní automatů. Prodej drog je kriminalizovaný. Prodejce těží z toho, že umožňuje ničit si život uživateli, jednak doslova, fyzicky, a dále pak s tím související ty podružné jevy, o nichž jsem už psal, a pak i další jevy, o nichž psali jiní. Je to samé jako provozování automatů, snad jedině s tím rozdílem, že hraní automatů neovlivňuje zdraví konzumenta, nebo ne tak dramaticky jako drogy. Takže zatímco prodávat drogy je trestné, tak provozování automatů...? Doplníš si sám, že?
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko