..: První euroklíč na ČD :..

Ilustrační obrázek Strančice - Zvláštní vlak, sestavený z motorového vozu řady 854 a nového řídicího vozu 954 203-6 (dvojice Tom a Jerry), odvezl ve středu 12.3.2008 čestné hosty z Prahy Libně do Strančic, kde byly slavnostně předány vozíčkářům euroklíče. Akci pořádaly ČD a SŽDC ve spolupráci s Národní radou osob se zdravotním postižením, Středočeským krajem a dalšími partnery.

Mezi pozvanými byl středočeský hejtman Petr Bendl, generální ředitel a předseda představenstva ČD Petr Žaluda, generální ředitel SŽDC Jan Komárek, Pavel Hříbek z Evropského institutu pro udržitelný rozvoj a předseda Národní rady osob se zdravotním postižením Václav Krása a řada dalších významných hostů. Zvláštní vlak odjel po 10. hodině z Prahy-Libně a zamířil přes Prahu-Malešice a Prahu-Hostivař do železniční stanice Strančice.

zdroj: České dráhy a Deník

další informace: VLAKY.NET


Adys Poslat mail autorovi | 21.3.2008 (4:00)
Související zprávyopen/close

  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel MirekM  mail  
22.03.2008 (14:41)  
Mě z týhle zprávy nejvíc zaujala dvojice x54 Tom a Jerry. Toma už jsem někdy viděl, ale to ještě 954 nebyly. Doufám, že je nechají dlouho jezdit takhle spolu! (Ale když jsem viděl, jak jezdí proházené ešusy, tak teda nevím, nevím.)
registrovaný uživatel happy 
21.03.2008 (20:13)  
Jen bych poukázal na neaktuálnost informace
21.03.2008 (17:34)  
860.003: naštěstí výtahy euroklíčem vybaveny nejsou a stejně tak naštěstí nebyl do provozu uveden ten imbecilní nápad vedení benešovské stanice, že strančické výtahy budou trvale vypnuty a invalidé si jejich jízdu budou moci objednat telefonem u výpravčího (ač letáčky o tomto na výtazích vylepeny jsou). Výtahy rozhodně nejsou zneužívány či nadužívány těmi, kteří je nutně nepotřebují. Navíc mají malou kapacitu a jsou značně pomalé, takže po příjezdu vlaku ve špičce by se u nich musela stát aspoň půlhodiny fronta, než by všechny odvozily, takže drtivá většina lidí jde po schodech. Kdo například přestupuje na autobus a nestihne nejpozději druhý výtah, tak mu autobus ujede. Výtahy používají převážně jak invalidé tak i jen obtížně pohybliví, maminky s kočárky či malými dětmi (těch je docela dost), cestující se zavazadly + plus permanentně někteří puberťáci, ale ti z toho časem vyrostou ;-)
registrovaný uživatel tenzor 
21.03.2008 (17:24)  
Nic proti podpoře vozíčkářů, ale opravdu je hůráakce, při které se slavnostně zpřístupní WC v nějaké vesničce kde možná zavítá vozíčkář jednou za měsíc (a navíc jak někdo podotkl tak po 17. hodině se tam stejně nedostane), tou pravou pomocí? Mě spíš připadá, že se ČD, SŽDC a někteří politici potřebovali zviditelnit.
Jinak kdyby autor nečerpal jen z nadšených oficiálních zdrojů, tak by zjistil, že tenhle vlak, který měl absolutní přednost, způsobil zpoždění mnoha jiných vlaků až 45 minut (nejel podle předem ohlášeného řádu).
21.03.2008 (17:07)  
he he juroklíč no to je kravina,není přesto se jít vychcat ke stromu-dostane vláhu a hnojvo aspoň pak nepadaj větve na tratě.
editor nebo admin ŽP RaPa  mail  
21.03.2008 (16:05)  
860.003: A jak byste řešil maminky s kočárky?
21.03.2008 (15:31)  
Ještě by mohl být klíč od všech výtahů, aby je mohli používat jenom vozíčkáři. Každý se vozí, i když je evidentně zdravý. Já bych navrhl Strančice jako vzorovou stanici, akorát bych nadchody zvýšil ze 7 na 14 metrů a do kolejiště bych rozestavil obnovené hlídky SOOŽ.
21.03.2008 (12:59)  
Strančice byly nejspíše vybrány jako první, protože jsou ve Středočeském kraji, jsou po koridorové rekonstrukci, bezbariérové a je to blízko do Prahy. Takových stanic zatím moc není. To zařízení použije minimum lidí, ale je tu ta možnost, jelikož široko daleko jiné wc pro invalidy nenajdou. Jinak i to obyčejné wc na nádraží ve Strančicích používá minimum lidí, neb je třeba žadonit o klíč v pokladně. Navíc přístup do obou wc je přes vestibul, který je otevřen jen době otevření pokladny čili cca od 5 do 17 hodin (o víkendu o něco později).
21.03.2008 (11:41)  
To WC je jenom pro vozíčkáře? Anebo je klíč taky u výpravčího pro každého, kdo tam potřebuje?
21.03.2008 (11:17)  
Český zlomyslník tam ze závisti spíše nacpe nějaký předmět, aby se "pomstil" ...
Jiná věc je, proč byly vybrány právě Strančice a bylo by zajímavé vědět, kolik vozíčkářů denně tohoto zařízení použije.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko