..: Dráhy doplatily na Fittipaldiho v kokpitu Pendolina :..

Ilustrační obrázekPraha - Anabáze Českých drah způsobená neuváženým reklamním tahem pokračuje. Drážní uřad totiž udělil tomuto železničnímu dopravci pokutu za to, že loni v říjnu nechal brazilského formulového závodníka Emersona Fittipaldiho řídit elektrickou jednotku řady 680 Pendolino. Zprávu přinesl internetový server iDnes.cz a potvrdil ji i tiskový mluvčí ČD Radek Joklík. Právě iDnes na případ upozornil Drážní inspekci po anonci od jednoho ze svých čtenářů.

DI prokázala, že Fittipaldi soupravu skutečně řídil, čímž došlo k závažnému porušení platných předpisů a poté případ předala Drážnímu úřadu. Ten pak udělil státním drahám náležitou sankci, ale dodal, že k ohrožení bezpečnosti přepravovaných osob nedošlo. "Usoudili jsme, že došlo ke správnímu deliktu, ale nedošlo k žádnému ohrožení bezpečnosti," řekl ředitel drážního úřadu Pavel Kodym. "Jsme rádi, že úřad potvrdil, že jsme neohrozili pasažéry," reagoval Joklík, podle jehož tvrzení se ČD odvolávat proti tomuto rozhodnutí nehodlají.

Osudným dnem se až do té doby obvyklé reklamní praktice stal 11. říjen 2007, kdy cestoval Emerson Fittipaldi s několika českými závodníky na motoristický přebor konající na Masarykově okruhu v Brně. Mezi nimi byl i Tomáš Enge. Tehdy byli tito vpuštění do kokpitu, kde jim personál umožnil manipulovat s pákou kontroléru soupravy. Fotografie z této akce pak ČD prezentovaly prostřednictvím českých internetových zpravodajských portálů a televizních stanic. Jakmile si však na věc posvítila drážní inspekce, stanovisko ČD se změnilo. Podlé nové verze závodníci sice na místě strojvedoucího seděli, ale s řízením vlaku, jež pracoval v režimu ARR, nijak nemanipulovali. Toto tvrzení však ještě v ten den vyvrátil závodník Tomáš Enge, který se pochlubil že za jízdy "přidával a ubíral rychlost". Podle nedávného vyjádření Českých drah tak bude firma přistupovat k podobným akcím v budoucnu zdrženlivěji.

Zdroj: Idnes.cz


Samir Lepara | 20.3.2008 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Česká republika (celá)


26.03.2008 (15:01)  
tenzor :> není na GŘ ČD se dějí takový věci, o kterejch se ti ani nesnělo...
registrovaný uživatel tenzor 
26.03.2008 (12:03)  
LaX: to je doufám myšleno jen jako vtip? :)
25.03.2008 (18:23)  
Prosím rychle vymazat! Tady to čtou vyšší funkce z ČD a ještě z toho bude průser
registrovaný uživatel hnatikk  mail  
23.03.2008 (19:58)  
Taky sem kdysi na jednom vyletu dostal od vedouciho darek v podobě kočírování 451 v trase pha masrykovoaž do českeho Brodu...fira byl skvelej nechal nas se rozjizdet a brzdit...sice teda teda jako ruku na ty otočný páce měl a točilsem sní já...a musim rict že celoživotní zážitek jako...a nechpu co je na tom...když to fira měl celou dobu na očích tak se nemohlo nic stát...a kdby se stalo tak s tim fira stejně nic neudělá...myslim že zase spalskla jedna meedialni bublina
20.03.2008 (13:46)  
to CzechDave: at je to jak chce. Ale pozor, neni to rajcak, ale klakson a to je poradny rozdil !
registrovaný uživatel Laborec425  mail  
20.03.2008 (12:53)  
CzechDave: :)))))))))))) Děkuju.
registrovaný uživatel PES38 
20.03.2008 (12:27)  
rk_kn: Toto zatím nikdo nesdělil.
dopisovatel nebo člen ŽP CzechDave  mail  
20.03.2008 (11:16)  
Ale to by musely ČD být trestané i za božskou mumii Káju - v jednom ze železničních magazínů v ČT byl záběr, jak se Karlík rozpadá za rajčákem jedoucího pendolina, obklopen hlavouny z ČT, a jak jeho božsky hnijící ruka jím hýbe... tedy rajčákem.
registrovaný uživatel rk_kn.  mail  
20.03.2008 (11:07)  
A koľko vlastne robí tá pokuta ? Doteraz som o nej nepočul !
registrovaný uživatel stoupa  mail  
20.03.2008 (8:38)  
.. to je asi ten rozdíl mezi "dráhou" (ajznbónem) a ČD.

Ruku na srdce, kolik z respondentů nemajících oprávnění "ukecalo" někdy fíru, aby je svezl, no a když jim to i půjčil, (pře)naplňovali svůj dětský sen.

Ale organizovaná nekázeň, kterou na sebe sama ještě celostátně mediálně napráskám, to vyžaduje opravdu vyšší dávku (samocenzura - hanobení).

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko