..: Pendolino srazilo muže :..

Ilustrační obrázekSkalice nad Svitavou - Bylo dvacet minut před osmou hodinou ranní, poklidné pondělní ráno 18.2.2008. Do nádraží ve Skalici nad Svitavou vjížděla souprava rychlovlaku Pendolino. Ve stejném okamžiku a ve stejném místě se ale tři muži rozhodli přecházet přes koleje. Dvěma se to podařilo, třetímu se ale toto rozhodnutí stalo osudným.

Muž přijel vlakem z Boskovic. Místo, aby využil nadchod, vydal se přes koleje. Když zaregistroval vlak, rychle se snažil vrátit zpět na nástupiště, jenže v kolejišti nechal nohu. Strojvůdce použil rychlobrzdu. Železničáři neprodleně přivolali záchranáře. Třiapadesátiletý muž měl poraněný levý kotník. Vůz zdravotnické záchranné služby s lékařem jej převezl na chirurgii boskovické nemocnice. Tentokrát měl neopatrný chodec štěstí. Ve většině případů podobné střety s rychlovlaky končí smrtí. Drážní inspekce, která případ na místě vyšetřovala, potvrdila vinu na straně muže. Cestující z Pendolina směřujícího na spoji SC Slovenská strela z Bratislavy do Prahy se museli kvůli nehodě smířit jak se zpožděním, tak s přestupem na náhradní soupravu.

zdroj: vlastní pozorování


Praha hl. n. Poslat mail autorovi | 21.2.2008 (22:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Pardubický


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel zaosai  mail  
23.02.2008 (11:02)  
Za vším je přepis D 17 a jeho výklad.A jak je to u nás mormální,tak je ho možné si vykládat několika způsoby.
To pokutování by mělo být za zpoždění vlaku a to i s přípoji.
22.02.2008 (22:01)  
Kladno : výpravčí ohlásí MU dispečerovi RCP, který zajišťuje vyrozumění
* vedoucího zaměstnance RCP
* RIBŽD
* nehodové pohotovosti ostatních složek ČD
* ústředního dispečera
* nehodového dozoru OS ČD

Výpravčí sám komunikuje s HZS ČD, záchrankou, PČR a nehodovou pohotovostí vlastní organizační složky.

Drážní úřad se nevyrozumívá, co by na nehodě dělal.
Drážní inspekci vyrozumívá RIBŽD.

(viz 1/D17 > prováděcí opatření k D17)
22.02.2008 (20:21)  
AD tenzor Ano v blízkém okolí Brna příp. Prahy se pár autobusů sehnat dá a celkem i rychle a odvést cestující alespoň do města,to nezastírám to že se to neděje je smutné. Jediný problém je ten kdo to zaplatí (bus zadarmo nepojede) a proč schánět a platit bus když přece za půl hodinky se jezdí.
registrovaný uživatel tenzor 
22.02.2008 (19:45)  
Jiri Prusa: jenze ty autobusy tady (v okoli Brna) vetsinou jsou, uz se nekolikrat stalo, ze stacilo zavolat na KORDIS a CD by ani nemusely nic organizovat.. nakonec to stejne zachranovaly autobusy integrovaneho systemu, ale se znacnym zpozdenim...
22.02.2008 (18:53)  
AD tenzor Ono nejde vždy sehnat autobusy(v dostatečném množství) a proč je schánět když všichni tvrdí ještě chvíli tak půl hodinky a po jedné koleji bude moci jezdit a elhle za půl hodinky ještě chvíli tak půl hodinky,nikdo neřekne tak a tři hodiny se nehne ani kolo. A navíc kam odvezu cestující když vlak zůstal stát před MU,ano mužu otočit soupravu nějakého vlaku proti,někdy jde někdy celkem problém(třeba vozy jiné žel. správy) a hlavně soupravy a lok se pak budou rovna tři dny.Né každé jednoduché řešení je vlastně jednoduché.
registrovaný uživatel tenzor 
22.02.2008 (17:20)  
kladno: Aha, takže bez rozhodnutí Drážního úřadu a policie ČR není možné, aby jezdily autobusy a odvážely cestující z nádraží. Tak to jsem tedy opravdu netušil :)
registrovaný uživatel tenzor 
22.02.2008 (17:17)  
doomlukas: Inu, když někde utopíme pár miliard, musíme Potěmkinovi říkat rychlovak, byť jezdí stejnou rychlostí jako třeba regionální spěšné vlaky v Německu :)
22.02.2008 (14:26)  
AD kladno zcela přesně jen u sražených osob a zvířat stačí souhlas policie a pracovníka stanice z nehodové pohotovsti,DU a RIBŽD ani k podobným mimořádným událostem zpravidla nejezdí.A policii šetří stylem ještě půl hodinky ještě půl hodinky pak se čeká na "havrany",na hasiče kteří umýjí zbytky se zpravidla nečeká.
P.S. Srážka s větším zvířetem nedojde-li při ní, ke zranění osob,nebo poškození drážního vozidla,které znemožní jeho další jízdu se za mimořádnou událost nepovažuje a proto nevyšetřuje.V opačném případě případě postup jako u osob čili MU.
P.S.1 Dle zákona o drahách je vstup osob na provozovanou dopravní cestu zakázan mimo vyhrazená místa.
registrovaný uživatel dohlib 
22.02.2008 (12:20)  
Doufám, že ten člověk, co kvůli němu zdrželi vlak, bude pořádně platit. V jízdním řádu se píše, že minuta zpoždění stojí od tisíc Kč výše + odškodné cestujícím. Docela bych byl pro, aby byla výše pokuty a náhrady škody zveřejněna jako odstrašující příklad, když měl člověk už to štěstí, že nazaplatil cenou nejvyšší.
22.02.2008 (14:47)  


To tam napsané je, ale já jsem taky zpozdil vlak o 2 minuty a nic jsem naplatil. To bylo tehdy, když jsem měl kolo v úschovně běhěm přepravy a nikdo u něho.
22.02.2008 (11:45)  
To v tom článku musí být použité dvakrát slovo rychlovlak, když o žádný rychlovlak nejde?
"Ve většině případů podobné střety s rychlovlaky končí smrtí."
Tato věta už působí úplně absurdně. Jak kdyby v případě jiného vlaku to končilo jinak...
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko