..: Osobní dopravu v Severním Porýním-Vestfálsku paralyzovala chřipka :..

Ilustrační obrázekKolín nad Rýnem - Zatímco v Česku si letošní zimní období zatím na personálu žádnou výraznější daň nevybralo, na západě Německa dosáhly počátkem týdne potíže s ním spojené svého vrcholu: hlavní roli zde sehrává chřipková epidemie, která tuto oblast zasáhla a negativně se podepsala i na počtu práceschopných zaměstnanců drah. Typické virové onemocnění horních cest dýchacích má na svědomí mnohé problémy v tamní regionální železniční dopravě poté, co nemoc masově zasáhla průvodčí osobních vlaků.

Dle Gunnare Meyera, mluvčího Deutsche Bahn (DB), kterého citovala agentura AFP, došlo k hromadným onemocněním a velkým problémům s personálem. "Na padesát regionálních vlaků bylo zrušeno za jediný den. Tak prudký nárůst nemocnosti jsme ještě nezažili," informoval mluvčí DB. Dráhy tento kuriózní problém s nedostatkem zaměstnanců řeší převodem pracovníků z ostatních regionů. Jak ale mluvčí varoval, tyto problémy mohou v osobní dopravě ve zmiňované spolkové zemi ještě řadu dní přetrvat.

zdroj: ČeskéNoviny.cz


Vítek_V | 15.2.2008 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Německo


  1 2      Zpráv na stránku:   
dopisovatel nebo člen ŽP Adam  mail  
18.02.2008 (19:29)  
Je třeba si taky uvědomit, že při epidemiích to lidé podobných povoláním odskáčí nejvíce, protože přichází do kontaktu s velkým množstvím lidí.
registrovaný uživatel dohlib 
18.02.2008 (2:39)  
Neříkám, že všichni jsou simulante bande, asi jsem zapomenul smajlík, ale z takového velkého počtu nemocných na dráze najednou si neodpustím o tom polemizovat. Anebo mají špatnou prevenci - třeba málo vitamínu C.
Dělám v kanceláři a zatím mi nikdy nebylo tak hrozně, abych zkolaboval, a i kdyby, nikomu tím neublížím...
16.02.2008 (21:16)  
Ad PES38:dovolím si to vysvětlit-nejsem takový hzardér abys s horečkou,hrozící tělesným kolapsem nastupoval službu.Také jsem při nástupu jen pociťoval příznaky banálního nachlazení(bez horečky),ale na konci dvanáctihodinové služby už to bylo opravdu hrozné. Jenže vlak není auto,abych mohl zastavit a počkat,až to přejde,také vědomí že v nejhorším případě mám vlakový zabezpečovač mne přimělo k tomu,že jsem to na těch posledních 20 km ,,risknul". Dnes k tomu přistupují i jiné aspekty,proč si nejít pro naschopenku,ale tenkrát to bylo podcenění nemoci,víra ve vlastní odolnost a v neposlední řadě snaha nekomplikovat život spolupracovníkům.
registrovaný uživatel PES38 
16.02.2008 (7:13)  
Teda vážení, já nechápu, proč tak riskujete, přechozená chřipka může skončit velmi vážnými problémy, ve vyjimečných případech i smrtí. Já osobně se mám natolik rád, že pokud mi je opravdu blbě, tak jdu prostě marodit. A to i za cenu, že to šéfovi nepůjde dvakrát pod vousy a na výplatě se to citelně pozná. Nedovedu si představit, že s horečkou 39st. (a ta při chřipce bývá) chodím po vlaku a cvakám lístky, nebo řídím (jakékoliv) vozidlo. Ale každý sám fírou svého štěstí...
15.02.2008 (22:30)  
Něco k příspěvku pana dohliba:Já jsem pracoval 44 let a nemocenskou jsem měl,jen když už to opravdu nešlo.Nebyl jsem sice průvodčí,ale strojvedoucí,několikrát jsem hodně dlouho jsem vzdoroval nemoci,až jsem jednou z horečky a vyčerpání za řízením omdlel.Vlak (motorový vůz plný cestujících a bez průvodčího) zastavil vlakový zabezpečovač. Naštěstí to bylo kousek před konečnou stanicí,trochu jsem se vzpamatoval a do stanice dojel. Pak mne domů odvezl kamarád,nebyl jsem ani schopen vyjít z depa,natož jet domů autem. Takže,pane dohlib,nemáte se čím chlubit a s tou Simulante bande jste to prostě přehnal.
15.02.2008 (21:06)  
nevím co tu řešíte.. prostě je chřipková epidemie a blbá náhoda chtěla, že to postihne zrovna průvodčí.. pokud vás bude bolet hlava, budete unavení a další, vidím jak jdete do práce.. zdraví máme jen jedno, práce je vždy dost, jen musí být lidé ochotní se třeba se i rekvalifikovat..a ne jen nadávat, že to jsou flákači a simulanti.. občas si při čtení příspěvků některých uživatelů mluvím něco o omezenosti..
15.02.2008 (17:59)  
Hele inteligenti, je nachlazení a nachlazení a také je něco jiného někde dřepět v kanceláři u počítače s čajem po ruce a nebo každých pět minut lézt z tepla do zimy, chodit po vlaku, chovat se slušně (zvlášť k chytrým rádobykapitalistům), mluvit na cestující a pokud možno na ně nekašlat a nešířit nemoc dál. Ono se to dobře odsuzuje, ale z vlastní zkušenosti z listopadu a prosince můžu říct, že jsem to týden udolával, týden to dalo pokoj, jenže se to pak vrátilo ještě s větší razancí. Neschopenku jsem měl jen ty nejhorší dny a kašle jsem se zbavil asi až po měsíci. Jestli to měly být vtipné připomínky ke stavu DB, tak tam příště hoďte smajlíky....
registrovaný uživatel SergeS 
15.02.2008 (17:44)  
Ja sem taky chodil do prace i s nachlazenim a tak :-) flakaci ... ale zas pochopim kdyz nekdo to ma vazne ze si veme nemocenskou, zas se to podcenovat nema
registrovaný uživatel Foxx  mail  
15.02.2008 (17:14)  
Jo jo , šmahem odsoudit... na internetu kde má každej ramena
registrovaný uživatel Gorilka  mail  
15.02.2008 (17:07)  
jsou to prostě flákači
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko