..: Další nová tvář u ČD - Moravec místo Koláře :..

Ilustrační obrázekPraha - Personální zemětřesení na ČD pokračuje. V únoru nastoupil do funkce náměstka pro osobní dopravu Petr Moravec, dosavadní ředitel konkurenční Veolie Transport. Dosud spíše kritik Českých drah i Ministerstva dopravy ve funkci nahradí dosavadního náměstka Jiřího Koláře (45), který byl v posledních měsících několikrát otevřeně kritizován za nepříliš dobře promyšlený přechod na nový GVD. Pro Koláře byla vytvořena funkce náměstka GŘ pro provoz. ČD změnu nijak neavizovaly, je ale patrná z nové struktury vedení, zveřejněné na jejich webu. Moravcův příchod zřejmě souvisí s nástupem finančníka Petra Žaludy do vedení společnosti.

Moravec dosud působil jako šéf Veolia Transport a v této pozici se zasazoval o zavedení jednoho z prvních soukromých rychlíkových spojů v rámci ČR, konkrétně mezi Libercem a Pardubicemi. Díky tomu proslul jako nelítostný kritik Ministerstva dopravy, které podle něj k privátním dopravcům na českých kolejích přistupovalo velice laxním způsobem. Stejným způsobem kritizoval České drahy pro jejich monopolní postavení na trhu.

Ing. Petr Moravec se narodil v roce 1964, vystudoval stavební fakultu ČVUT a svou kariéru zahájil jako projektant ve státním podniku Pragoprojekt. Po revoluci působil mimo jiné i jako finanční ředitel Cinergy Global Resources, generální ředitel MEAS, člen vedení skupiny E.ON a od roku 2004 působil jako člen představenstva Veolia Transport ČR, kde se pozdeji stal i generálním ředitelem. Jedná se tedy o velice zkušeného manažera.

Dosavadní náměstek generálního ředitele pro osobní dopravu Ing. Jiří Kolář přechází do funkce, ve které bude odpovědný za provoz, dispečery a správu dopravní cesty.

zdroj: idnes.cz a Finančnínoviny.cz/ČTK, ŽelPage. Doplnil JTB.


Martin Hanzal | 8.2.2008 (8:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Web 
08.02.2008 (19:28)  
Co to je s prominutím za blbost? :) Tedy chápu že si tím chtějí ČD podvázat konkurenci (když nepujdete proti nám v tom výběru, tak Vám tu dopravu za X přenecháme - btw. není to nějaká dohoda), ale proti tomu by snad měl stát jako vlastník zasáhnout - to nemůže pro dopravní trh přinést nic dobrého :(
registrovaný uživatel M 
08.02.2008 (18:58)  
Hm, zajimave... CD "vyhraji soutez" treba za 50 korun, ale protoze za 50 nemuzou jezdit, tak to daji nekomu jinemu. Bud za 40 (potom ale asi nemely vyhrat CD, ale rovnou ten nekdo) nebo za 60 (potom ale neni jasne, z ceho to CD zaplati, kdyz dostanou jen tech 50).
Tak ale uvidime, jestli se o tom nekdo dozvi neco vic nebo to skonci tim, ze se v tichosti presunout nektere vykony na Moravcovi druhy:-)
registrovaný uživatel aron 
08.02.2008 (18:50)  
Přečtěte si teletext na čt strana 127.
08.02.2008 (18:32)  
no a je to tady zase sem měl pravdu,jen si přečtěte ten odkaz na finanční noviny.Konec Veolie.Jako voni machrovali jak budou jezdit po 173 a skutek utek.Na kolejích nedokázali nic,to nebude lepší GŘ tady s těma tlučhubama.
registrovaný uživatel M 
08.02.2008 (16:51)  
Mozna by tam nemusel byt zadny reditel a stacil by Ministr dopravy (pripadne jen Predseda vlady:-)

Myslim, ze platy dvou nebo tri namestku bude v rozpoctu cele firmy fakt giganticka polozka... Ale je to krasne populisticke a krasne se to posloucha:-))

PS: Tehdy byl prumernej plat 10K, ted 22K, to taky dost tlaci na vydaje:-))
registrovaný uživatel Web 
08.02.2008 (16:46)  
MZ: A náměstků a tak podobně je tam stejně, nebo jak hluboko ta Vaše analýza jde? Že jste s tím ještě nebyl u řady soukromých holdingových podniků, jistě by Vás vítali s nadšením...

Ad. Moravec: Nechápu, komu kopal jámu do které spadnul? Jinak je to manažer, takže předpokládám že bude řídit dle svých pravomocí a nejlepšího svědomí.

xAnri: To že je někdo PhD. není žádný předpoklad pro výkon manažera probůh :-)

Burgán: Nesestavoval, ale snad má zodpovědnost za podřízené a jejich výběr, nebo ne? Když ve Škodovce MB vytvoří a začnou pracovat dle nereálného plánu výroby s obrovskýma ztrátama, tak asi taky pujde pryč výrobní ředitel a nebude se hledat který počtář to zrovna přeťáp.
08.02.2008 (16:28)  
"Moravec dosud působil jako šéf Veolia Transport a v této pozici se zasazoval o zavedení jednoho z prvních soukromých rychlíkových spojů v rámci ČR, konkrétně mezi Libercem a Pardubicemi. Díky tomu proslul jako nelítostný kritik Ministerstva dopravy, které podle něj k privátním dopravcům na českých kolejích přistupovalo velice laxním způsobem."

Jedno české přísloví říká :

"ODŘÍKANÉHO CHLEBA NEJVĚTŠÍ KUS"

případně "Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá …"

LJUBA : máte pravdu. V roce 1995 pan Bazala jako generální ředitel šéfoval jednotnému podniku ČD s jedním platem GŘ, jedním ředitelem sekretariátu, jedním týmem sekretářek.

Nyní je jeden generální ředitel ČD a.s., jeden generální ředitel SŽDC s.o., jeden generální ředitel ČD Cargo a.s. Čili práci jednoho GŘ dělají tři, místo jednoho šéfa kanceláře GŘ "máme" tři, místo jednoho týmu sekretářek "máme" tři … pochopitelně plat jednoho GŘ se nedělil na polovinu nebo na třetinu (mají totiž méně práce a méně odpovědnosti).
Jo, abych nezapomněl, tehdy bylo jedno auto pro GŘ s jedním řidičem, nyní jsou tři auta, se třemi řidiči.
registrovaný uživatel M 
08.02.2008 (16:12)  
1. Ja bych zase za namestka nevzal nekoho, kdo byl nejak spojeny s byvalym vedenim, kteremu se zjevne nepodarilo neco zmenit. Opak by pripomenul volbu predsedy CMFS, kdy sice jakoze nova jmena, ale ve skutecnosti se nezmenilo vubec nic a cesky fotbal si "uspesne" prenesl dedictvi minulosti...

2. Uz jsem napsal, ze podle tve logiky by byl nejlepsim reditelem DrSc. Prof. Nekdo Nekdo

3. Jake dve skoly? Ze je PhD., tak to prece implikuje, ze je soucasne i Ing. (navic ve stejnem oboru), ne? To uz bys mohl mluvit o skolach ctyrech, protoze SS a ZS ma asi taky...
registrovaný uživatel Luxian  mail  
08.02.2008 (14:33)  
Takže po nástupu Moravce lez předpokládat, že teď ČD nebudou dělat obstrukce novým soukromým dopravcům a naopak je budou vřele vítat a dokonce se z toho budou těšit... Aneb nyní se uvidí Moravcova názorová kontinuita.
registrovaný uživatel Ljuba  mail  
08.02.2008 (14:18)  
Stále více mně připadá že se na ČD vytvářejí zbytečná ředitelská místa.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko