..: Vichřice v noci zastavila na Ostravsku vlaky, které nabraly hodinová zpoždění :..

Ilustrační obrázekSeverní Morava - Silný vítr v noci ze soboty na neděli ochromil provoz na železničním koridoru u Ostravy. Sražené stromy a větve zatarasily koleje a poškodily trolejové vedení. Několik rychlíků uvízlo i s cestujícími na trati, kde nabraly hodinová zpoždění. Jednu kolej se podařilo zprůjezdnit dnes v ranních hodinách. Stromy popadaly mezi druhou a třetí hodinou v noci na hlavní trati mezi Ostravou a Přerovem v úseku Jistebník - Studénka.

„Stalo se to před třetí hodinou ráno, kdy popadaly stromy na trať tak nešťastně, že ji zablokovaly a poničily trolejové vedení. Před šestou hodinou se podařilo zprovoznit jednu kolej s tím, že zničená trolej je stále nad ní, takže jezdíme v dieselové trakci v úseku Jistebník-Studénka,“ uvádí mluvčí ČD Ondřej Kubala. "Kolem poledne by snad měla být sjízdná i druhá kolej, a to i pro elektrické lokomotivy. Potom začne oprava troleje nad první kolejí. Pracují tam desítky lidí," dodal v ranním vyjádření mluvčí.

V noci několik vlaků zůstalo stát na trati. Nejhůře dopadl R 200 Silesia z Krakova do Prahy, který se zpozdil o 270 minut. Zpoždění kolem 2 hodin zaznamenaly i další spoje. První ranní spoj SC Pendolino - SC 501 - však už dojel do Ostravy pouze s dvanáctiminutovým zpožděním.

zdroj: Novinky, iDNES a Deník


Adys Poslat mail autorovi | 27.1.2008 (12:40)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Moravskoslezský


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Słowian  mail  
28.01.2008 (17:32)  
Tak možná mezi Zebrzydovicemi a Chybiem se taky něco stalo. Protože vidět na cestě do Těšína vlak IC není obvyklé.
registrovaný uživatel geralt 
28.01.2008 (13:32)  
Byl jsem v práci a vlaky jezdily normálně přes Petrovice
registrovaný uživatel Słowian  mail  
27.01.2008 (17:36)  
No a budou se hadát... Hááálo, nevíte někdo, jak to dopadlo s těmi vlaky z Polska? Protože nejezdíly dneska přes Zebrzydovice ale přes Těšín.
27.01.2008 (17:23)  
Zdeněk Michl: Ok, tak tedy odstraňte z adminu tu podmínku o zákazu doslovného kopírování článků, když se to stejně nemusí dodržovat.

Jinak že jsem nepředvedl nic je pravda, i když pokus tu už byl. Na podzim jsem byl účastníkem kalamitní situace na Vysočině, přímo na místě jsem napsal obsáhlý článek s popisem aktuální situace, aby případní cestující byli informování o aktuálním stavu dopravy. Bohužel cenzura se nějak zadrhla a ani po čtyřech hodinách nebyl článek prohlédnut a schválen. V té chvíli již nebyl vůbec aktuální a tak jsem ho sám stáhl.

Omlouvám se, pokud jsem svým dnešním příspěvkem někoho poškodil, nicméně dle mého názoru bylo pravidlo pro publikování zde na zelpage porušeno a v tu chvíli nechápu, proč pravidla jsou...
dopisovatel nebo člen ŽP Payus  mail  
27.01.2008 (16:49)  
Fabiatik: na vlastní výrobu u "žhavých" aktualit není čas,pokud chce žp i čtenáři,aby to aktualita byla. Jsem zvědavý,jestli bys dokázal aktualitu překopat dle vlastních slov a bez chyb..a pokud možno co nejrychleji. Vždycky když vidím titulek s nějakým železničním problémem, tak si jej otevřu na žp, protože je cenější práce amatéra a nadšence na žp,který tím zabíjí svůj volný čas a je pod neustálým dohledem takovýchto rýpalů jako jsi Ty, než od profíka s diktafonem a notebookem,kterého až na místo dovezou džípem, ikdyž je to jeho info první od zdroje. Klidně se ale o to pokus na úkor těch kydů,aniž by sis to vyzkoušel...budu Ti držet palce
27.01.2008 (16:13)  
Ja tedy nevim, jaka jsou pravidla (eticka nebo pravni) pro kopirovani clanku odjinud, ale z pohledu uzivatele mi prijde velmi uzitecne, ze zelpage vsechny novinky konsoliduje.

Ono uprimne receno jak byste chteli udelat vami pozadovane 1-2 originalni autorske clanky denne? Na to by bylo zapotrebi redakci 5 lidi na plny uvazek...
27.01.2008 (15:55)  
Fabiatik: Opravdu jsi svými komentáři pomohl ke zlepšení informovanosti všech :-) Kde bereš odvahu soudit práci ostatních, když jsi sám (zatím) nepředvedl nic? Nebo zrovna Ty snad nejsi na ŽelPage?
27.01.2008 (14:57)  
Klimi+Georgo: Já jsem se jen pozastavil nad tímto článkem v souvislosti s pravidly, která jsou uvedena v admin systému. Pokud jste je četli, tak víte, že tam je celkem jasně napsáno:

Nevkládejte články převzaté slovo od slova od jiných autorů. Pište vlastními slovy a řádně citujte! Bez přesných odkazů na zdroj, či pokud se bude jednat o copy+paste ze zdroje, bude zpráva rovnou zamítnuta.

Pokud si tento článek porovnám s články na idnes a novinkách, tak tam nevidím nic napsaného vlastními slovy, vše je po částech okopírováno doslovně... Ale chápu, ono to dá moc práce vymýšlet vlastní sloh. Přijde mi to hodně laciné okopírovat něčí práci a zveřejnit. Kdyby tam byl alespoň nějaký osobní postřeh, tak neřeknu... Bohužel poslední dobou se na zelpage podobné kopie množí.
registrovaný uživatel Słowian  mail  
27.01.2008 (14:31)  
Dneska v Polsku vlaky vyšší kvality nejezdí přes Petrovice u Karviné, ale přes Těšín. Jak to potom vypada v Česku? Kam je směrujou?
27.01.2008 (14:03)  
Fabiatik: keď si prejdeš zdroje, uvidíš, že sa vzájomne takmer nelíšia, resp. ich vzájomná rozdielnosť nie je väčšia než rozdiel medzi tu publikovaným textom a ktorýmkoľvek z citovaných článkov. Presná kópia to určite nie je, ale sa tu bohužiaľ nedá napísať omnoho viac, než kam siahajú dostupné informácie. Samozrejme ak sa chceš podeliť s vlastnými dojmami z nočného cestovania alebo dokonca fotkami, budeme jedine radi. V opačnom prípade to bol ďalší zbytočný koment do zbierky...
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko