..: Vlakem na basket zadarmo :..

Ilustrační obrázekNymburk - Se stoupající popularitou basketbalu se pro fanoušky objevují nové možnosti cestování na utkání. Nejen fotbaloví a hokejoví fanoušci jezdí vlakem na zápasy. Od loňského podzimu se do vlaku ve větším množství usadili i fanoušci basketbalového klubu ČEZ Basketball Nymburk, který nabízí svým fanouškům dopravu na utkání ULEB Cupu hraná v Pardubicích vlakem zdarma v ceně vstupenky. Ve dnech utkání si diváci mohou ve stanicích Praha hl.n., Kolín, Přelouč, Nymburk hl.n. a Nymburk město vyzvednout bezplatnou zpáteční úvěrovou jízdenku, která platí pro cestu do Pardubic a zpět. Vstupenky v cenách 40 - 100 korun lze zakoupit v síti Ticketpro nebo přímo v Nymburce v prodejně EXICO. Páté a poslední domácí utkání základní části ULEB Cupu sehraje Nymburk proti Dynamu Moskva 22.ledna 2008 od 17:45 hodin v pardubické ČEZ Aréně.

Vlakem cestuje poměrně značná část fanoušků, což potvrdil i tiskový mluvčí klubu Jiří Zídek ml. "Nejvíce možnosti cestovat na zápas vlakem využívají nymburští fandové, ale např. i všechny pražské kluby využívají možnost cestovat s Českými drahami," řekl první Čech, který si zahrál v NBA. Přesná čísla zatím nejsou k dispozici, ale odhaduji, že vlakem do Pardubic vyrazilo alespoň 20 procent z celkových 7120 diváků posledního domácího utkání s italskou Bolognou. To je mimochodem český basketbalový rekord.

Dvojice hliníků do Kolína Doprava do Pardubic je pro přepravu fanoušků takřka ideální. Vlak poskytuje fanouškům výborné zázemí a svobodu, počet a návaznost spojů je dostačující. V Pardubicích je zajištěna bezplatná přeprava autobusem od nádraží až před arénu. Jediným negativem akce je menší problém s vydáváním jízdních dokladů v některých pokladnách - lístek lze vydat až v den jízdy a některým pokladním to pár minut trvá.

Vlakem také poměrně často cestují fanoušci hokejových Pardubic, kteří vypravují známý Dynamo expres, v menším měřítku ale cestuje po republice řada fanoušků dalších klubů. Poměrně běžné jsou i fotbalové speciály, které takřka každou sezonu jedou při zápasech FC Baník Ostrava na půdě pražských týmů. Zvláštní vlak už jel i do Brna nebo naopak v roce 1998 z Teplic do Prahy.

Domácí nejvyšší basketbalová soutěž Mattoni NBL už s ČD spolupracuje na projektu Vlakem za sportem, umožňujícím divákům získat zdarma vstupenky na utkání NBL, pokud přijedou vlakem.

Výherci soutěže Vlakem za sportem Emoce (Nymburk - Bologna) Time-out Divoké kočky Vítězství zleva Rančík, Zídek a Benda

Foto © Louis Armstrong

zdroj: Basketball Nymburk, ČD a.s.


Jiří Navrátil Poslat mail autorovi | 15.1.2008 (11:14)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu ČR Středočeský


registrovaný uživatel pekař 
15.01.2008 (16:28)  
Kalamajka: jojo, i ta pokladní je jen člověk.:)
15.01.2008 (16:12)  
kalamajka: Můžete si to vyzkoušet na www.jizdenka.cz a pak paní pokladní poradit, jak se to dělá. (Nezapomeňte ovšem nastavit úterní datum.)
15.01.2008 (16:07)  
Na minulý zápas s Bolognou jsem využil jízdenku tam a zpět zdarma. Jedinou kaňkou na této akci byla skutečnost, že paní na nádraží v Praze si jaksi nevěděla rady, jak jízdenku zadat do počítače. Po konzultaci s kolegyní se jí to asi během 10 minut podařilo. Ale asi si dokážete představit ty milé lidi co čekali u pokladny za mnou..............22.1. na Dynamo Moskva jedu taky. Snad to bude o něco rychlejší :)
15.01.2008 (15:44)  
A ještě k tomu basketbalové utkání zdarma. :-)
To nemusí být špatné, pokusím se někoho ulovit. :-)
15.01.2008 (19:07)  


Vlastni utkani neni zdarma, pouze doprava na nej, ktera je podminena zakoupenim bezneho listku v predprodeji.
Ale ceny vstupenek jsou pomerne nizke na slusnou kvalitu basketu v CR moc nevidanou, snad s vyjimkou FINAL FOUR EUROLIGY v sazce, coz je soutez jeste o stupinek vyssi nez hraje NBK ;-)
15.01.2008 (14:04)  
Není to špatný nápad - dobrý tip na jednodenní výlet z Prahy do Pardubic vlakem za 120Kč(tři nejlevnější vstupenky) pro tříčlennou rodinu. :) Kam se hrabou jakékoliv slevy ČD. :D
registrovaný uživatel M 
15.01.2008 (11:33)  
Mimochodem, protoze tady jsou sami chytri lide - ma nekdo zaznam, kolik divaku bylo na ME zen v Brne? Protoze kapacita Ronda je vic nez tech 7120 - na druhou stranu je to vcetne stojicich a nemam poneti o tom, jestli bylo (na nas ctvrtfinalovy zapas se Slovenskem) vyprodano.
registrovaný uživatel M 
15.01.2008 (11:17)  
Nak mi tam chybi Hradec, ne? Jakoze rivalita tech dvou mest je tak velka, ze Hradecaci vlakem zadara prijet nemuzou?:)
15.01.2008 (19:09)  


Cena jizdenky z Hradce neni zase tak vysoka, navic Hradec sleduje spise zensky basket ;-)

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko