..: Informace o opravě nádraží od ČD Reality jedině za peníze :..

Ilustrační obrázekJičín - Již několik let je připravován projekt přestavby nádraží v Jičíně, přepravního uzlu Českého ráje. Při něm by mělo dojít k přesunu autobusového nádraží z centra města k tomu vlakovému, a měl by tak vzniknout kompletní dopravní terminál pro místní obyvatele i pro poměrně velkou skupinu turistů, kteří navštěvují město a oblast Českého ráje. Nyní však jičínská radnice naráží na vcelku nepochopitelný problém. ČD Reality požadují od města 20 tisíc korun za pouhé získání přístupu k podmínkám výběrového řízení o opravě vlakového nádraží.

Město spolu s ČD pořádaly společné semináře o dopravě v regionu, projekt kladně přijalo město i ČD, zdroj peněz chtěli účastníci získat ze zdrojů Evropské unie. Poté, co jednání na čas utichla, se po roce zjišťuje, že je vše úplně jinak.

Jičínský deník uvádí vyjádření představitelů vedení města: Postup vzbudil na městském úřadě nevoli. „Jiným způsobem nemáme možnost informace získat, buď budeme projekt ignorovat, nebo zaplatíme, je to zvláštní a nehorázné, ale nemáme jinou šanci,“ uvedl místostarosta města Jičína Richard Koníř. „Podklady si koupíme, nemůžeme si dovolit, aby došlo k nějakému nakládání s pozemky, když máme zájem vybudovat na nich autobusové nádraží,“ dodal místostarosta Ladislav Brykner. „Nevíme, zda jde o drobné úpravy či výraznější modernizaci, kterou by nádraží potřebovalo, a nemůžeme si dovolit přijít o možnost do projektu vstoupit kvůli 20 tisícům korun,“ doplnil Ladislav Brykner.

Zdroje: Jičínský deník, ČD - Reality

Njorloj Poslat mail autorovi | 4.1.2008 (13:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Královéhradecký


  1 2      Zpráv na stránku:   
04.01.2008 (15:39)  
ČD Reality bude asi vůbec podivně se chovající společnost. Zřejmě nekomunikují ani s ČD jako takovou. Dnes jsem na nádraží Praha Dejvice viděl na dveřích cedulku, kde bylo napsáno něco ve smyslu:
"Za nefunkční dveře nemůžou pracovníci ČD, ale společnost ČD Reality, která budovu koupila".
To mě pobavilo :)
04.01.2008 (14:38)  
Nádraží by se spravovat a rekosntruovat měli.

Chtěch bych upozornit na malou chybičku v nadpise. Je tam napsané: "Informace o opravě jnádraží od ČD Reality jedině za peníze" A mělo by nejspíš být: Informace o opravě nádraží od ČD Reality jedině za peníze
registrovaný uživatel FIGO 
04.01.2008 (14:17)  
Já bydlim v Jičíně 11 let a tam kde je autobusové nádraží
mi vyhovuje

A kamarád JAVOR dodává:Nemuseli by vymejšlet hovadiny a
radši by to tu měly !!!ELEKRIFIKOVAT!!

omlouvám se za kamaráda JAVORA
registrovaný uživatel Qaws 
04.01.2008 (14:06)  
Heh, veselé to praktiky ČD...=(
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko