Praha - Pod pojmem nádražní restaurace si většina obyvatel České Republiky představí nevábnou hospodu 4. cenové kategorie plnou opilých zapáchajících bezdomovců. České dráhy chtějí názor veřejnosti na stravovací zařízení v železničních stanicích změnit. V pondělí 17. prosince proto otevřou první dva podniky nové sítě La Rocket obsluhované svými zaměstnanci nacházející se v Pardubicích a Praze-Libni nesoucí název podle slavné lokomotivy britského inženýra Roberta Stephensona.
Počet restaurací zahrnutých do tohoto projektu by měl výrazně stoupnout již v příštím roce. "V současnosti funguje na nádražích Českých drah 210 restaurací, které bychom rádi časem modernizovali," prohlásil tiskový mluvčí ČD Ondřej Kubala. Mezi ně patří i nyní zanedbávaná Fantova Kavárna nacházející se v původní budově pražského hlavního nádraží, jíž se také blýská na lepší časy. Ne všechny rekonstruované "nádražky" ale skončí ve správě ČD. Ty méně významné z nich budou přestavěny podle stejného vzoru a pronajaty podnikatelům, kteří budou muset dodržovat speciální zpřísněné hygienické a kvalitativní normy.
Podle posledních informací poskytnutých společností Data Servis počet zařízení nabízejících stravu v železničních stanicích rapidně klesá. Úbytek se nejvíce týká podniků na vyšší kvalitativní úrovni, kterých jsou pouze dvě procenta a nahrazují je přibývající nevábná bistra a stánky s párky v rohlíku či hamburgery a jinými sendviči. Celkově se tržní podíl restaurací v dopravních terminálech Čech, Moravy a Slezska snížil ze tří procent v roce 2000 na jedno a půl procento dnes.
Navětěvujete nádražní restaurace? Odpovězte v naší anketě.
Zdroj: tyden.cz
Ale fotky baget vypadaji opravdu lakave, akorat tam chybi ten metr pro porovnani:-)
spizy 85-99, salaty 69-79, zapecene bagety (dle fotek to rozhodne nevypada jako bageta z benzinky, ale mnohem vic jako neco ze Subway, kdo zna, ted pochopi, kdo nezna, tak at radeji mlci, protoze opravdu plati, ze je bageta a bageta!) 75-85, steak 85-95, quiches 45-75, sendvice 59-85
Hranolky a 0,3 piti jako "priloha" k bagetam a sendvicum 29; 0,4 kofoly 20.
Pozn.: Velikost cehokoliv nedokazu posoudit, gramaze neznam.
Takze - POKUD ty produkty budou vypadat alespon castecne jako na fotkach, tak to ma cenu a je to presne "restaurace", kterou bych tam chtel. Ani povl s utopencama, ani neco, kde na jidlo cekate pul hodiny. Pokud to budou rozumne porce, tak ceny naprosto odpovidaji a je to kvalitni nabidka
Co se stane po odloučení drážních budov pod SŽDC? :)
Minimálně tam cestující i nádražák ve službě (strojní i vlakové čety) mohl dostat trochu teplého dlabance, když nic jiného, tak tam byl alespoň standardní nádražní "máčák" s hořčicí (jinak řečeno ohřívaná uzenina). Celonoční provoz měla i nádražka v Zábřehu na Moravě, tam se dala v noci koupit točená kofola nebo jiné nealko, personál měl pro rychlonákup během pobytu pochopení a stejně tak to vzali i výpravčí.
V Břeclavi nádražka sice nebyla, ale byl tam zaměstnanecký bufet s nepřetržitým provozem, kde měli velice slušný výběr jídel a nápojů. Alkohol se tam pochopitelně neprodával.
Historicky řada nádražních restaurací byla provozována JLV, včetně stánků s občerstevním.
Nechápu ovšem, proč by dopravce ČD a.s. měl provozovat nádražní restaurace, když neprovozuje nebo nechce provozovat úschovny zavazadel, včetně úschovních skříněk, které mají k cestování a potřebám cestujících poněkud blíže než restaurace.
-Takze restaurace by mely byt nekuracke. Alespon tak zni slova jejich tvurce. Jestli tam lide kourili, tak nevim proc:-)
-Vyssi (?) cena piva je vice nez logicka. Jestli si chci dat jedno k jidlu, tak je mi jedno, jestli stoji 20 nebo 30. Jestli si jich chci dat deset, tak je to horsi a je zjevne, ze o takove lidi tahle restaurace (stejne jako mnoho dalsich) nestoji
-Doba upravy jidel: Jako je jasny, ze neni nad poradnyho humra nebo kachnu, kterou je zpravidla nutno objednat den predem. Podstatna nevyhoda je, ze na nadrazi clovek chce jist predevsim co nejrychleji a az potom resi co. Takze pokud je tam vetsina jidel hotova za pet minut, tak to odrazi to, jak by to melo byt a pokud maji na listku i 5-8 ruznych jidel "normalnich", tak je to zcela dostacujici...
Jako ono jde totiz o nasledujici "problem": Nadrazky maji mezi verejnosti dost spatne jmeno, at jsou kdekoliv. A moznosti jsou dve - bud budete tocit pivo za patnact a prodavat utopence a gulas (a tim si jmeno neudelate a "klientela" zustane stejna) nebo bude pivo drahy a budou tam mit bagety za 80...
Jak jsem uz napsal - mne se nadrazni restaurace moc nezamlouvaji, na takovem miste bych ocenil fast-food
Comments are users' expressions.
ŽelPage has no liability for their contents.
- Correspondent or Member of ŽelPage, - Editor or ŽelPage Administrator
Before you insert your comment, you have to log on or register.