..: České dráhy otevírají vlastní síť nádražních restaurací :..

Ilustrační obrázekPraha - Pod pojmem nádražní restaurace si většina obyvatel České Republiky představí nevábnou hospodu 4. cenové kategorie plnou opilých zapáchajících bezdomovců. České dráhy chtějí názor veřejnosti na stravovací zařízení v železničních stanicích změnit. V pondělí 17. prosince proto otevřou první dva podniky nové sítě La Rocket obsluhované svými zaměstnanci nacházející se v Pardubicích a Praze-Libni nesoucí název podle slavné lokomotivy britského inženýra Roberta Stephensona.

Počet restaurací zahrnutých do tohoto projektu by měl výrazně stoupnout již v příštím roce. "V současnosti funguje na nádražích Českých drah 210 restaurací, které bychom rádi časem modernizovali," prohlásil tiskový mluvčí ČD Ondřej Kubala. Mezi ně patří i nyní zanedbávaná Fantova Kavárna nacházející se v původní budově pražského hlavního nádraží, jíž se také blýská na lepší časy. Ne všechny rekonstruované "nádražky" ale skončí ve správě ČD. Ty méně významné z nich budou přestavěny podle stejného vzoru a pronajaty podnikatelům, kteří budou muset dodržovat speciální zpřísněné hygienické a kvalitativní normy.

Podle posledních informací poskytnutých společností Data Servis počet zařízení nabízejících stravu v železničních stanicích rapidně klesá. Úbytek se nejvíce týká podniků na vyšší kvalitativní úrovni, kterých jsou pouze dvě procenta a nahrazují je přibývající nevábná bistra a stánky s párky v rohlíku či hamburgery a jinými sendviči. Celkově se tržní podíl restaurací v dopravních terminálech Čech, Moravy a Slezska snížil ze tří procent v roce 2000 na jedno a půl procento dnes.

Navětěvujete nádražní restaurace? Odpovězte v naší anketě.

Zdroj: tyden.cz


Samir Lepara | 14.12.2007 (18:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
21.12.2007 (18:06)  
Mekáče tedy nechci. Ale chci, aby ty "nádražky" měly normální český typ interiéru a také chci, aby v každé nádražce by byl velmi veliký sortiment jídel. Rekonstrukcí (mám představu) by potřebovala HLAVNĚ "nádražka" v Teplicích. Na moji adresu michal.borec@atlas.cz posílejte další návrhy (obrázek). Před vchody do "nádražek" doporučuji instalovat upozornění, že do tý restaurace mohou jedině cestující ČD. Co vy na to? Ale Mc´Donalds prosím NE!!! Mám dobrou představu každé "nádražky". Ale obrázky. A ještě: NECHCI NÓBL RESTAURACE!!! Nóbl se mi nelíbí. Nóbl je určitě nevkus. Na můj e-mail prosím slovy posílejte návrhy "nádražek". Vítám každý návrh! Na e-mail každého registrovaného uživatele pošlu návrh jídelního lístku. Vytvořím ho přes Vánoce. Až vám ten návrh pošlu, můžete ho ještě vylepšit. Těším se!!! Ale nekuřácký to bude a v restauracích chci instalovat kamery, které by ty bezdomovce fotily. Veselé Vánoce!!!
19.12.2007 (15:09)  
V jedné na nádraží jsem byl a je to super. Obědvám a u toho se dívám na vlaky. Zrovna jsem viděl posun.
registrovaný uživatel M 
18.12.2007 (12:23)  
Je to z jejich "jidelniho listku", resp. jeho PDF verze. Protoze ale nevim, jestli je uz verejny nebo jsem ho ze znamosti ziskal jen ja, tak ho posilat nechci.
Ale fotky baget vypadaji opravdu lakave, akorat tam chybi ten metr pro porovnani:-)
18.12.2007 (11:52)  
M: Nebyl by odkaz?
registrovaný uživatel Web 
17.12.2007 (17:15)  
Jinak pokud se na ty restaurace podívám, tak jsou to jasné frančízy. Tedy předpokládám, že ČD budou pouze jedním z provozovatelů frančíz. Jestli se jim takovéhle vyšlápnutí mimo dopravu vyplatí - toť otázka.
registrovaný uživatel M 
17.12.2007 (17:14)  
Ceny:
spizy 85-99, salaty 69-79, zapecene bagety (dle fotek to rozhodne nevypada jako bageta z benzinky, ale mnohem vic jako neco ze Subway, kdo zna, ted pochopi, kdo nezna, tak at radeji mlci, protoze opravdu plati, ze je bageta a bageta!) 75-85, steak 85-95, quiches 45-75, sendvice 59-85
Hranolky a 0,3 piti jako "priloha" k bagetam a sendvicum 29; 0,4 kofoly 20.
Pozn.: Velikost cehokoliv nedokazu posoudit, gramaze neznam.

Takze - POKUD ty produkty budou vypadat alespon castecne jako na fotkach, tak to ma cenu a je to presne "restaurace", kterou bych tam chtel. Ani povl s utopencama, ani neco, kde na jidlo cekate pul hodiny. Pokud to budou rozumne porce, tak ceny naprosto odpovidaji a je to kvalitni nabidka
registrovaný uživatel Web 
17.12.2007 (16:18)  
MZ: Já tomu taky nerozumím. Předpokládám, že v soutěži/poptávce na provozovatele této sítě nikoho nenašly, tak to zkouší samy.

Co se stane po odloučení drážních budov pod SŽDC? :)
registrovaný uživatel M 
17.12.2007 (16:09)  
Cast jich chce provozovovat, cast pronajmout
17.12.2007 (15:50)  
Ano, za bolševika byl bufet v Přerově v noci vítaný, mimo jiné poslední pivo se tam natočilo cca 23,00 a personál to striktně dodržoval, takže různí ochmelkové neměli šanci.
Minimálně tam cestující i nádražák ve službě (strojní i vlakové čety) mohl dostat trochu teplého dlabance, když nic jiného, tak tam byl alespoň standardní nádražní "máčák" s hořčicí (jinak řečeno ohřívaná uzenina). Celonoční provoz měla i nádražka v Zábřehu na Moravě, tam se dala v noci koupit točená kofola nebo jiné nealko, personál měl pro rychlonákup během pobytu pochopení a stejně tak to vzali i výpravčí.
V Břeclavi nádražka sice nebyla, ale byl tam zaměstnanecký bufet s nepřetržitým provozem, kde měli velice slušný výběr jídel a nápojů. Alkohol se tam pochopitelně neprodával.

Historicky řada nádražních restaurací byla provozována JLV, včetně stánků s občerstevním.

Nechápu ovšem, proč by dopravce ČD a.s. měl provozovat nádražní restaurace, když neprovozuje nebo nechce provozovat úschovny zavazadel, včetně úschovních skříněk, které mají k cestování a potřebám cestujících poněkud blíže než restaurace.
registrovaný uživatel M 
17.12.2007 (13:32)  
Hejk a vsichni:-)
-Takze restaurace by mely byt nekuracke. Alespon tak zni slova jejich tvurce. Jestli tam lide kourili, tak nevim proc:-)
-Vyssi (?) cena piva je vice nez logicka. Jestli si chci dat jedno k jidlu, tak je mi jedno, jestli stoji 20 nebo 30. Jestli si jich chci dat deset, tak je to horsi a je zjevne, ze o takove lidi tahle restaurace (stejne jako mnoho dalsich) nestoji
-Doba upravy jidel: Jako je jasny, ze neni nad poradnyho humra nebo kachnu, kterou je zpravidla nutno objednat den predem. Podstatna nevyhoda je, ze na nadrazi clovek chce jist predevsim co nejrychleji a az potom resi co. Takze pokud je tam vetsina jidel hotova za pet minut, tak to odrazi to, jak by to melo byt a pokud maji na listku i 5-8 ruznych jidel "normalnich", tak je to zcela dostacujici...

Jako ono jde totiz o nasledujici "problem": Nadrazky maji mezi verejnosti dost spatne jmeno, at jsou kdekoliv. A moznosti jsou dve - bud budete tocit pivo za patnact a prodavat utopence a gulas (a tim si jmeno neudelate a "klientela" zustane stejna) nebo bude pivo drahy a budou tam mit bagety za 80...

Jak jsem uz napsal - mne se nadrazni restaurace moc nezamlouvaji, na takovem miste bych ocenil fast-food
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko