..: Zloději barevných kovů se převlékají za zaměstnance Českých Drah :..

Ilustrační obrázekÚstí nad Labem - Metody zlodějů barevných kovů, zaměřujících své aktivity na okolí železničních tratí, se neustále zdokonalují. V uplynulých dnech policie zadržela občana, který se převlékal za zaměstnance ČD a v tomto "maskování" kradl kovy z prostorů železničních stanic a tratí. Svou kořist pak prodával ve sběrně surovin, kde se vydával za pověřeného pracovníka Českých Drah. Tvrdil, že všechny utržené peníze odevzdá do podnikové kasy. Postupem času odcizil až půl druhé tuny kovů všeho druhu.

Převléknout se za železničáře je překvapivě jednoduché: příprava vesty ČD je velmi levná, což jisté kriminálníky přímo vybízí k činu. Potenciální zloděj si koupí v supermarketu klasickou reflexní vestu, jejíž cena se pohybuje kolem sta korun. Nyní stačí vyšít na vestu logo ČD a jednoduchý převlek je hotový. Zloděj pak vyrazí do prostoru železnic, kde je téměř k nerozeznání od pravých zaměstnanců Českých Drah, a tak si jej prakticky nikdo nevšimne. Policie se chce do budoucna na tyto skupiny speciálně zaměřit.

Zdroj: TV NOVA

Foto: Himpex


Samir Lepara | 23.11.2007 (22:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Reportáže

Další z regionu ČR Ústecký


  1 2      Zpráv na stránku:   
24.11.2007 (22:50)  
No já bych se vůbec nedivil kdyby kuci z tratovky chodili po šichtě na melouch.Vid jsou u zdroje.Zyky to je dobrej nápad koupím u větnamců vestu a až u nás budou dělat ty stěny tak jim to podpálím.Aspoň bude vidět na vlaky.
24.11.2007 (19:25)  
Oranžová vestička bez nápisu se dá pořídit za 1 EURO. Já se v ní pohybuji při focení i v cizině, aniž by se kdo zajímal o to, co je na oděvu výstražné barvy napsáno. Hlavně, že takový obleček mám.
24.11.2007 (18:16)  
vyhybka: stát přece všechno kupuje za dvojnásobek až trojnásobek ceny
24.11.2007 (13:04)  
Mates: a ja, naopak, nie. Koľko ľudí, toľko chutí... :)
24.11.2007 (12:44)  
Neřekl bych že je vesta tak levná, v práci jsem nafasoval vestu s ČD do služebního auta, a v sestavě mám pořizovací hodnotu 279,-Kč!!! To si někdo z MTZ mastí kapsu....
registrovaný uživatel Mates 
24.11.2007 (12:20)  
ja bych zavedl cenzuru
registrovaný uživatel Bovlk 
24.11.2007 (10:57)  
Souhlas s Démonem. Vysílat návody, jak páchat trestnou činnost, je pěkné svinstvo. A že se dají na internetu najít návody na výrobu bomby? Ano, dají. Ale osobně si tipnu, že zatímco letadla a autobusy mnohdy unášejí a vyhazují do povětří organizované skupiny plánovaně sledující jisté cíle a/nebo velice inteligentní lidé studující letecké inženýrství (Atta) nebo matematici (Unabomber), kradení barevných kovů na železnici bude doménou spíše bezradnosti, impulsivnosti a opačné části populace, takže tam podle mě bude Nova mít daleko větší vliv než internet.
registrovaný uživatel PES38 
24.11.2007 (9:57)  
To je podobné jako odvysílat pořad jak si sestavit doma bombu!!!

Na internetu se takové návody taky dají velmi snadno najít.
24.11.2007 (2:28)  
Démon: potom by se ale nesmělo vysílat ve zprávách nic. po každém průseru jakéhokoli typu se najde dost kreténů, kteří ho rádi zopakují
registrovaný uživatel DÉMON 
24.11.2007 (0:15)  
Tím že Nova tohle odvysílala krádeže kovů pěkně stoupnou...Vážně inteligentní. Hlavně že maj svůj článek do zpravodajství kreténi. Není náhodou navádění k trestné činnosti nelegální? To je podobné jako odvysílat pořad jak si sestavit doma bombu!!!
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko