..: Cestující si nemohli vyzvednout zavazadla z úschovny :..

Ilustrační obrázekPraha - Cestující, kteří si uložili svá zavazadla do úschovny zavazadel ve stanici Praha-Holešovice, se dočkali v sobotu nemilého překvapení. Úschovna zůstala zamčená i s uschovanými zavazadly. Jelikož úschovnu provozuje soukromá firma, byl problém sehnat jakoukoliv kompetentní osobu. Provozovatel nebyl uveden ani na dveřích úschovny a kontakt neměli k dispozici ani zaměstnanci Českých drah. Zástupce firmy se na místě objevil až kolem 16.00.

Některým cestujícím tak vznikly škody ve výši několika desítek tisíc korun. Jedna z poškozených klientek měla například v úmyslu z Holešovického nádraží pokračovat na letiště a odtud na dovolenou. Zástupce provozovatele přiznal chybu a přislíbil poškozeným cestujícím odškodnění. Mluvčí ČD Ondřej Kubala k tomu dodal: "Rozhodně to budeme s provozovatelem velmi důrazně řešit."

Zdroj: TV NOVA


Samir Lepara | 14.10.2007 (12:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Praha


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel stoupa  mail  
17.10.2007 (15:33)  
M@ro, máš pravdu. Ostatní hmoty určitě, ale u těch pořizovacích nákladů je to sporné. Buď ho máš vlastní, pak je to typický "sunk cost" (jednorázovým nevratný náklad, protože daňově nemůžeš odepisovat), nebo "služební i soukromé užívání" - pak plosně daníš 1% pořizovací hodnoty měsíčně bez ohledu na kilometrický proběh.
registrovaný uživatel M@ra 
17.10.2007 (11:29)  
stoupa: Auto ale bohužel nejezdí jen na pohonné hmoty, většina lidí občas dolévá olej, kupuje nové pneu atd..

waszyn: A za kolik? JLV přece mají vlastní výrobnu jídla...
registrovaný uživatel stoupa  mail  
16.10.2007 (17:53)  
... ať žije "outsourcing" (sám jsem ho mnohokrát uváděl v život) ....

Zbabělé podřízení se ekonomickému diktátu za cenu ztráty "duše". Ale bez peněz to nejde. Jinak: kolik bychom a kdo byli ochotni zaplatit za to, že úschovnu, nádražního zřízence atp. bude i nadále živit a profilovat dráha (jistě, která? ČD, Dopravní cesta, "obecní či krajské" nádraží..)

Fčéra jsem jel ze Žiliny do AB Košičanem. Přijemné. 1.třída jen jedním směrem stejná cena/náklady, (bez slev), jako Peugeot 407 za naftu (tam ovšem až domu pod Říp). Neodpočinul jsem si příliš. Ač v soupravě řazen vůz pre matky s detmi, 4 (čtyři) rodiny s dcérečkami 1 - 2 roky věku ... nuž co. Asi neplatili plné jízdné, protože se zhora uvedené úvahy lze dovodit, že ve dvou už je gumokol za půlku na osobu.

... sorry, mám dnes chándru
16.10.2007 (17:16)  
TomasK: diky za pomoc, ja uz si chtel vzit na pomoc nejake visualni pomucky :)
16.10.2007 (9:24)  
M: Někdo třeba v pátek chce vyrazit na víkendový výlet na kole. Sbalí si svých pět švestek, kolo, ráno sedne do vlaku, kterým normálně jezdí do práce, po příjezdu na hlavák si nechá kolo a bagáž v úschovně (třeba proto, že ne každý si může vzít kolo a bagáž s sebou do práce) a odpoledne po práci se staví v úschovně, vyzvedne si věci, sedne do rychlíku a zmizí někam pryč. Nepřijde mi to na pochopení nijak složité. A přijde mi to jako poměrně rozumné a ohleduplné řešení. Já si třeba nechávám v úschovně lyže, abych nezavázel ráno a odpoledne v přeplněném metru ...
registrovaný uživatel M 
15.10.2007 (17:06)  
Jako ja fakt nevim. Proste porad marne premyslim, kdo tu uschovnu kol na hlavaku vyuzije.
Jako, ze Franta Novak pojede z Nusli do centra na kole a protoze dela hlidaca v muzeu, tak vyuzije uschovny kol na hlavnim nadrazi?
15.10.2007 (16:00)  
M: Ne, neni lepsi si to kolo odvezt rano do prace. Ani neni lepsi se pro nej odpoledne stavit. :)
I tak si myslim, ze uschovna obsluhuje i jine use casy nez tento, takze doufam, ze jeho "nepravdepodobnosti" neomlouvate jeji zavreni.
registrovaný uživatel waszyn 
15.10.2007 (11:22)  
Nevim cim to je, ale ty drahy maji na ty najemniky fakt pech. Takove hlavni nadrazi v Praze, slusni podnikatele si pronajali prostory aby tam otevreli porno kina, bary a herny, aby nabidli bezkonkurenci sluzby pro zakazniky CD a oni jim tam bohuzel chodi jenom ku**y, bu**y, fetaci a bezdaci. Ale za to prece drahy nemuzou! A ted ta uschovna k tomu!
Jinak docela me pobavilo, kdyz jsem se pred nedavnem dovedel za kolik nakupuji JLV bagety ktere serviruji v jednicce pendolina a kdo je jejich vyrobcem.
15.10.2007 (7:48)  
M: Bohužel takhle to funguje ve více odvětvích ČD - před výběrovým řízením, je již znám, který zhotovitel vyhraje danou investici/stavbu na železnici.
registrovaný uživatel M 
15.10.2007 (4:28)  
Uprimne receno, moc teda nepanjatno...
Porad nevim, kdo si rano poveze (a vecer odveze) na hlavak kolo. Neni uz teda lepsi vzit si to kolo do prace? Nebo jinak - proste porad nechapu...

Jinak, co s timhle tak trosku souvisi...
http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=510834
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko