..: Cestující kvůli nehodě přestupovali na náhradní vlak kolem mrtvoly :..

Ilustrační obrázek Pardubice - V sobotu 6.10. po půl deváté ráno skočil muž pod vlak v blízkosti železniční zastávky Pardubice-Černá za Bory. Rychlík v plné rychlosti v prostoru zastávky smetl třiapadesátiletého muže z Pardubicka. Podle prvotních zpráv přímo z místa nehody existuje velmi pravděpodobná možnost, že muž skokem pod kola lokomotivy spáchal sebevraždu. Policie však tuto událost dosud nepotvrdila s tím, že věc je teprve v počátku šetření. Nehoda zhruba na hodinu a půl zastavila provoz na hlavní trati Praha - Ostrava.

Zatímco policejní vyšetřovatelé pracovali na místě činu, zaměstnanci ČD se rozhodli přistavit náhradní soupravu a dovézt cestující do Pardubic. Náhradní vlak byl ale přistaven na druhé koleji, ale přesně v místě, kde pod nevelkým kouskem igelitu leželo zohavené tělo. „Jednalo se o vlak IC Ostravan, který vezl některé pasažéry do Prahy na letiště. Z tohoto důvodu jsme mimořádně zastavili rychlík ve směru na Prahu a umožnili cestujícím, kteří nutně potřebovali pokračovat v cestě přestup do tohoto rychlíku,“ říká Ondřej Kubala. Dodává, že cestující byli vlakovou četou upozorněni, že půjdou kolem místa činu a že pokud nechtějí, přestoupit nemusí.

Tisková mluvčí pardubické policie Jitka Vavřinová uvádí, že na místě se policisté věnovali v té chvíli vyšetřování. Obvyklá praxe v těchto případech je, že cestující zůstávají ve vlaku. Mezi zaměstnanci ČD a Policie ČR byla domluvena pouze jediná věc, že provoz na druhé koleji zůstane zachován v omezené rychlosti a na tento nestandardní postup přestupu cestujících policisty údajně nikdo z ČD neupozornil.

zdroj a foto: Deník a iDNES


Adys Poslat mail autorovi | 8.10.2007 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Pardubický


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel mazák 
14.10.2007 (0:32)  
Jsem přesvědčený, že autobusu jedoucího okolo nehody řidič vždy zatemní okna záclonkami a plechovými kryty, proč by to nešlo u vlaku?
registrovaný uživatel zaosai  mail  
12.10.2007 (10:47)  
Když vypovídáte do protokolu Policii,tak si myslíte,že to jsou nesvéprávní lidé.To nevíte zda se máte smát nebo brečet.Takové stupidní otázky dokáže položit jen policie a podotýkám,že stejné otázky kladla i VB.Je pomalu lepší dělat mrtvého brouka.
10.10.2007 (13:33)  
ad Semík : už jste viděl neúmyslnou vraždu ?
Vražda je umyslné usmrcení, jinak existuje zabití z nedbalosti.

Nicméně i kdyby se jednalo o "nějakou" vraždu, tak k usmrcení došlo následkem střetnutí s kolejovým vozidlem a na vyšetření, zda se jednalo o vraždu nebo sebevraždu nemá vliv zda vlak zastaví nebo zastaví či po zjištění, že v "kilometru" se nachází mrtvola jako následek střetnutí s vlakem, bude vlak pokračovat dál.
Není jediný právní důvod vedoucí k objektivnímu zjištění odpovědnosti, který by vyžadoval, aby vlak čekal za místem střetnutí než se dostaví policie, resp. další instituce.
Zastavení vlaku a zjištění, že tam je mrtvola znamená, že litera zákona "poskytnutí první pomoci" byla naplněna.

Já považuji za nejsprávnější řešení, aby strojvedoucí po skončení směny napsal do hlášení "v km xxx" došlo k nárazu na neznámý předmět (pravděpodobně psa …), obhlídkou lokomotivy ve stanici yyy nebylo zjištěno poškození … případně nepsat nic …
Zlaté pravidlo … nic jsem neviděl, nic jsem neslyšel, o ničem nevím … zastavení znamená, že strojvedoucí bude policií vyslýchán co dělal nebo nedělal, aby zabránil střetnutí …
Pro policii je podezřelým strojvedoucí, protože on řidíl vozidlo, které umsmrtilo, místo toho, aby se vycházelo z toho, že podle zákona nemá nikdo na dráze bez oprávnění co dělat … a základní povinností strojvedoucího je "vést vlak podle jízdního řádu".
10.10.2007 (11:41)  
Cestující: no a nebyl jsi to ty?
09.10.2007 (16:48)  
SergeS: Jak víš že skočil? Třeba mu někdo pomohl. ;)
registrovaný uživatel SergeS 
09.10.2007 (13:58)  
Cestujici: no jen to ze fira kdyby tam uz nekdo lezel by zabrzdil a mel na to dost prostoru , ale podle toho ze zacal brzdit az 50 metru od mista nhehody spis to vypada ze dotycny skocil z mustku co tam je ( aj misto kde je telo tomu odpovida )

Lidi sli dobrovolne , vsechny co byli v restauracnim voze radeji tam zustali ( duvody asi chapu ) ale i tak kdyz uz to prikryvali , mohli to udelat lepe.
registrovaný uživatel milos  mail  
09.10.2007 (0:24)  
cesky narod se potrebuje neustale neceho bat, mit z neceho hruzu - tak nam media tvrdi, ze nastane konec lidstva, pokud nekdo musel obejit zbytek po sebevrahovi. detem se zakrejou oci a rychle se to prejde - tady zas nekdo se snazi o vyvolani hysterie.
drive to byla marihuana, ebola, ted bse, listerie a dalsi...
lide myslete....
nestandardni situace si prece zadaji nestandardni reseni. a tady se to podle me improvizaci vyresilo obstojne


ty novaci by byli nejradsi, kdyby se po te druhe koleji nejlepe neco priritilo a ten pruvod to smetlo (jako nedavno ty policajty v rakousku)
08.10.2007 (22:15)  
SergeS: Ee, nechápu, co s tím má co dělat chudák fíra?
registrovaný uživatel zaosai  mail  
08.10.2007 (21:46)  
Je to vždy problematické jak se zachovat a na koho brát zřetel .Postupně jsem přejel 7 sebevrahů a podobných postaviček.Pokaždé se to vyšetřovalo jinak,ale v poslední době je to víc papírování a nepříjemností.A hlavně stupidních otázek od vyšetřujících orgánů.Jen na okraj-před asi deseti lety jsem přejel sebevraha-policistu a vlak stál 6 hodin v tunelu u Kralup a pořád se vyšetřovalo.
registrovaný uživatel PES38 
08.10.2007 (20:50)  
Pokud o tom ti lidé byli zpraveni a šli tam dobrovolně, nevidím v tom žádný problém. Není důvod lidem násilím bránit v pohledu na mrtvolu, zvlášť, když kvůli ní jim vznikly problémy. (vím, je to hnusný!) Jen vzpomínám na asi 3 týdny starou událost, kdy jsme s rychlíkem u Úval krokem projížděli kolem rozšlemcovanýho nezakrytýho chlapa a u něj stáli policajti a hasiči. Nejenom, že na to spolu se mnou hezkých pár lidí čučelo z okna, ale dokonce i zacvakalo několik fotoaparátů a mobilů.
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko