..: Student Agency shání 200 milionů Kč na zálohu za nové vlaky :..

Ilustrační obrázekPraha - Společnost Student Agency, která před časem oznámila svůj záměr provozovat železniční dopravu na trase Praha - Ostrava, má problém se zajištěním peněz na zálohu pro výrobu nových vlaků. Z možných dodavatelů si nyní firma vybírá mezi dvěma německými výrobci vlaků Siemensem a Stadlerem. Na pět nových souprav dodavatelé požadují zálohu 200 milionů korun, které však Student Agency prozatím nemá.

Kromě plánů v železniční osobní dopravě připravovala SA projekt sítě vlastních čtyřhvězdičkových hotelů ve všech krajských městech. Podle vyjádření majitele SA Radima Jančury budou mít vlaky přednost. "Nemáme sílu na to, dělat pořádně k vlakům ještě hotely, soustředíme se na železnici," uvedl Jančura. Podle deníku Idnes.cz z tohoto důvodu SA prodává první budovu v Praze, kterou přestavovala na hotel. Firma by prý za prodej měla utržit několik desítek milionů, avšak na první splátku to stačit nebude. Proto Jančura uvažuje o vyčlenění vlaků do samostatné firmy, jejíž část by prodal na burze a získal tak potřebné finance. Případné investory však může odradit nízký poměr ziskovosti firmy a celkových tržeb. Podle loňských předběžných výsledků měla SA zisk 15 milionů korun při obratu 2,5 miliardy korun.

Zdroj: Idnes.cz


Jik | 1.10.2007 (10:46)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu ČR Moravskoslezský ČR Olomoucký ČR Pardubický ČR Praha ČR Středočeský


  1 ... 6 7 8 9 10      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel SergeS 
01.10.2007 (12:40)  
No ja myslim ze ale bude nehezke kdyz oni to postavi a pak Drazni urad je posle do dale s tim ze ta souprava je prilis zastarala na nase supermoderni trate :-D ... kdyby koupili 471 - by tady ten mozny klacek pod nohy vyresili :-)
registrovaný uživatel dohlib 
01.10.2007 (12:38)  
Jak kdysi v 68. bylo heslo Štrougal Bilak, Kolder, všechno jeden "bordel", tak to dnes asi platí o DÚ, SŽDC a ČD. Sice jsou to organizace každá zvlášť, ale panují tam poměry "raději nic soukromého".
registrovaný uživatel aron 
01.10.2007 (12:31)  
Stará paní: Mě v některých případech připadá,že jízdní řád sestavujou samí orgáni...
01.10.2007 (12:08)  
Já zase kdesi slyšel, že i jízdní řády bude sestavovat nezávislý orgán, nikoliv ČD. Ale možná kecám...
registrovaný uživatel aron 
01.10.2007 (12:00)  
Tak by asi Jančura udělal líp,kdyby začal s hotelama,byla by to pro něj větší jistota a nikdo by mu nemohl házet klacky pod nohy tak jako SŽDC/ČD.
registrovaný uživatel pekař 
01.10.2007 (11:58)  
Jen pro info , zaměstnanci stavějící vlakovou cestu mají přejít pro SZDC , takže by ty vlaky zaměstnanci CD mohli těžko zdržovat...
registrovaný uživatel dohlib 
01.10.2007 (11:55)  
Mafie Drážní úřad v holportu s ČD se budou zuby nehty bránit, aby tam někoho jiného pustili, viz Railtrans. Když by nakrásně nové vozidla Drážní úřad schválil, ČD řeknou, že třeba jen Běchovice, Smíchov, a že žádné hlavní nádr. nebo Holešovice i kdyby k tomu došlo, vlaky budou zdržovat, pustí první Pendolino, osobní, nákladní a pak soukromníky.
  1 ... 6 7 8 9 10      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko