..: Nové nástupiště v Praze Libni slavnostně otevřeno :..

obrazekPraha-Libeň - Roztoky - Dne 16.4.2004 v poledne se konalo slavnostní otevření revitalizované stanice Praha-Libeň, nového nástupiště (nyní značeného 1.) a také nové městské linky, která začne jezdit v pondělí. Po dvanácté hodině pronesli v hale libeňského nádraží slavnostní řeč GŘ ČD P. Kousal, ředitel SŽDC J. Komárek, pražský radní pro dopravu R. Šteiner, náměstek primátora J. Bürgemeister, zástupce SFDI a GŘ Betasportu. Nejvíce mne zaujal projev pražského radního pro dopravu, který říkal, že Praha preferuje hromadnou dopravu před individuální. Není to ale tak dlouho, co u Hlávkova mostu v Praze praskl vodovodní řád a místo toho, aby byla omezena doprava individuální, byl přerušen provoz tramvají - auta jezdila po tramvajovém tělese. (viz stránka pražské tramvaje ...)

Když se dají dohromady projevy všech, shodli se, že stavby na nádraží i nová městská linka bude přínosem pro pražskou dopravu.
Ve 12:35 byla slavnostně přestřižena páska na novém nástupišti a provoz byl tak zahájen. Ve 12:45 byla připravena k odjezdu jednotka 471.013 s pozvanými hosty do Roztok a zpět. Při cestě tam jednotka zastavovala přesně podle jízdního řádu, aby si vyzkoušeli, jak bude vypadat pravidelný provoz od pondělí 19.4. V Roztokách jsme byli přesně podle plánu a zpět vyjíždíme ve 13:10. Do Libně jedeme nyní bez zastavení. Po příjezdu zpět do Libně se ještě konal raut.
Stavba 3.nástupiště a revitalizace haly stanice Praha Libeň byla vyvolána velmi narychlo a na poslední chvíli. Vše se ale stihlo před zahájením MS 2004 v Praze a Ostravě.
Snímky ze zahájení.

Jan Linger Poslat mail autorovi | 17.4.2004 (15:24)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Praha

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko