..: ČD nechají zmodernizovat 40 vozů Aee, Bee, Apee a Bpee :..

Ilustrační obrázekPraha - České dráhy vypsaly výběrové řízení na zpětný leasing 40 vozů řad Aee, Bee, Apee, Bpee a jejich modernizaci financovanou formou leasingu.

Zakázka má proběhnout jako odprodej 40 ks osobních železničních vozů z majetku Českých drah vítěznému uchazeči (za cenu vycházející ze znaleckých posudků ve výši zhruba 510 milionů Kč bez DPH), ten následně zajistí jejich modernizaci a pronajme je zpět Českým drahám na 10 let s následným odkupem zpět do majetku ČD.

zdroj: www.isvzus.cz, foto: MOVO spol. s r.o.


JiříK. | 27.9.2007 (19:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Přema 
10.11.2007 (17:16)  
Diskuse klimatizace: To já jsem jel v létě poprvé City Elefantem a byla spuštěná klimatizace, vzduch byl sice akorát (nebylo horko ve voze), ale po hodině a půl jízdy z Ostravy-Svinova do Českého Těšína, mě tak bolela hlava, protože tam není čerstvý vzduch, bylo nedýchatelno a nedalo se otevřít okno, protože tam nejsou nahoře oevírací okna a když jsem jel z Českého Těšína do Ostravy-Svinova, tak jsem jel 460 v hnacím voze na konci vlaku a ve voze bylo pootvíraných asi 2/3 oken a když ten Pantograf jel, tak to bylo daleko lepší než klimatizace, byl tam čerstvý vzduch a nebylo horko, protože jak jel ten vlak tak ten vzduch je studený a když vlak stál 5 minut ve stanici, tak se sice vzduch zase oteplil, ale jak se zase vlak rozjel, tak se zase vzduch začal ochlazovat... Takže říkám, raději jet starou dobrou 460 a otevřít si okno...
30.09.2007 (22:41)  
Ano, Béčka původně měla centrální zamykání, ale dnes je většina kanibalizována ve prospěch těch pár co to ještě mají, jelikož nejsou náhradní díly. Kdesi o tom psal Petřík, ale nepodařilo se mi najít topic.
Jinak na vlastní oči jsem to zavírání viděl v Ostravě a čuměl jsem na to jak puk. Klasika zasyčení a bouchnutí jak v tornádu a jelo se.
30.09.2007 (11:48)  
to Mirek 1 -> Tak jak psali, že v roce 2007 dají do vozového parku těch 2,7 mld. Kč tak v tom plánu bylo, že dají modernizovat 43 těchto vozu. A psalo se tam jen o klimatizaci viz -> http://logistika.ihned.cz/c4-10002800-19607080-B00000_d-drahy-investuji-do-vozoveho-parku
01.10.2007 (0:58)  


No ono jen o klimu nepůjde, stačí si to spočítat - vozy se prodají za cca 510 milionů a zpět se odkoupé za 1 - 1,2 miliardy, to vychází na 12,25 - 17,25 milionů za vůz.

Jinak ohledně modernizací cituji uživatele Ris z K-Repu:

Mělo by se jednat o:
cca 5 Apee
cca 5 Aeel
cca 10 Bpee
cca 20 Beel.

Na modernizaci půjdou vozy v horším stavu. Modernizace bude kompletní, tedy opraví se samotná kastle, vymění se zkorodované části, pak okna, dosadí se klima, zřejmě i nové sedačky (U Beel a Bpee asi ala Bmz241, u A(p)ee jsem slyšel něco o ala Pendolino), no tak uvidíme, nechme se překvapit.

Toto je takový návrh, já přesně nevím jak to bude, takže mějte určitou rezervu... vozy po modernizaci by pak měly údajně možnost se podívat i do zahraničí, resp. do Německa..."

Jinak neodpustim si poznamku:

Je sice hezke, ze konecne bude dodelana rako Bee apod, ale ja bych radsi videl poradnou reko vsech 41 Bmee co ČD s oblibou nasazují na EC/IC a pritom to jsou relativně nové vozy, které by po reko mohly být na úrovni nových Bmz a ČD by k ni přikoupily cca 4O Bpmz a celá flotila IC/EC vozů by mohla být na úrovni...
29.09.2007 (20:08)  
Sharky33: Fakt? Já myslel že měly jenom blokování... Ale díky za info, Vencovi tímto dlužim za tohle omluvu :-)
29.09.2007 (15:37)  
to crash151 : musím přiznat ,že v jednom má Venca pravdu a to ,že Bečka měla centrální zavírání. Ne všechna ,ale ta novější jo.
29.09.2007 (14:10)  
Když je hic tak to chhce foukat studenej luft z klimy a z otevřený okno to pak fouká dvakrát studený. ...koukám, že pan Venca Burgán má "doktorát" z TERMODYNAMIKY
29.09.2007 (14:04)  
Právě že když je nějakejch těch 30°C a víc tak to žádný nucený větrání nikdy nemůže vychladit, jedině když se vystrčí hlava z okna a upřímně cestu třeba z Olmiku do Prahy vydržet celou s vystrčenou kebulí... Děkuji nechci, a ne každej má k oknu přístup, sedět někde uprostřed kupé kde to fouká míň nebo vlak jede pomalu, případně úplně stojí... Jak řikam, řešenim jsou ty větračky a klima. Nehledě na to co se stane když přijde nějakej slejvák když je vedro, to jsou ti stahovací okna na pytel páč u Béček jdou otevřít úplně nebo vůbec. Pak si můžeš vybrat jestli tam mít skleník nebo potopu
Pokud vim tak smrad z topení jde jenom u vozů s naftovym topenim a ty klimu nemaj.
A taky by mě zajímalo kdes vzal že Béčka maj klimu, to je jenom nucený větrání který při velkejch vedrech prostě nestíhá, nemá šanci to uchladit. Klimu neměly nikdy, centrál neměly nikdy, jenom blokování dveří.
že to hučí to je mi teda argument... když máš otevřený okno tak je tam klid jak v obejváku co? :-))). Právě že s klimou tam je větší ticho, nejde tam kravál zvenku a když je puštěný tlakový větrání tak to dělá rámus podstatně větší, viz Bpee. Neřikam že klima je kdovíjak tichá, záleží na voze, ale proti otevřenýmu oknu v rychlosti 140 km/h... A tušim že u ešusu to hučení nebude klimatizací.
K "blechám" sem se už vyjadřoval :-D
29.09.2007 (13:27)  
samlep:vy a spol.ste taky inteligenti tak se duste v tom nevyvětralým a zatuchlým voze.Když je hic tak to chhce foukat studenej luft z klimy a z otevřený okno to pak fouká dvakrát studený.
souhlas s apix.Vid je v těch vozech smrad stačí když to brzdí tak to tam jde klimou,nebo v zimě smrad z topení a nejde to vyvětrat.Pak mě bere hlava,mám závratě a bleju jako v bixech.Hučí to jak blázen,si stoupni na masně vedle těch ešusů to je jak roj sršní.
Já nejsem proti klimě já jen že nesmí hučet,dobře nastavená- at si to každej v kupé tou kličkou nastaví jak chce-,a musí tam bejt okno minimálně na větračku.
Jo Béčka sou dobrý kdyby byly pořádně udržovaný tak funguje klima a centrál vrat.Jenže ČD z nich nechalo udělat šroty a místo opravit klimu tak sundaly cedulky,výsledek ta klička u koše pak nefachčí.
Koženky sou nejlepší hlavně ty měkký to je jak křeslo a bordel stačí setřít novina nebo toaletákemm,v těch plyších jsou akorát blechy a nikdo to netepuje,ČD nemaj ty rambo tepovače.
registrovaný uživatel apix 
29.09.2007 (10:18)  
samlep: Tak si někdy zkuste jet v 30° vedru v "super klimatizovaném" kupé. To je člověk vděčný, že někdo okno zamknout zapomene. Několikrát jsem i poprosil průvodčího aby okýnko otevřel, protože klima vůbec nestíhala.
29.09.2007 (6:58)  
crash151: Bohužel ta okna nebývají vždy zamčená a velmi inteligentní jedinci je otevírají i se spuštěnou klimou.:-(
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko