..: O víkendu se stalo několik nehod na železničních přejezdech :..
obrazekKřivoklát - Bezdrev - Není poslední dobou dne, aby se nestala nějaká nehoda na přejezdu. Dnes se stala jedna na trati mezi Rakovníkem a Louny, dotyčným byl vlak Os 6712 z Loun, vedený řadou 810. A jelikož trať nebyla stále uvolněna a blížil se dálkový rychlík R 891 Bezdrev (řazen 842.031 2×Btn752) z Českých Budějovic do Mostu, bylo rozhodnuto o jeho odklonu přes Žatec. V Rakovníku bylo využito vlaku do Prahy (Os 2519), který ho na závěsu zatáhl do Lužné u Rakovníka, aby se nemuselo objíždět, a pak už se tento rychlík vydal přes Milostín do Žatce a Počerad, aby se zde vrátil na svou původní trasu. Do Mostu pak přijel pouze s padesátiminutovým zpožděním, což je vcelku slušný výsledek. Tento rychlík, který má i normálně velmi zvláštní trasu (schválně si zkuste v jízdním řádu nebo na mapě jeho trasu kolem Loun vysledovat), tak cestující svezl po velmi zvláštní trase, kudy by se jinak asi bez přestupu jen tak nesvezli.
Bohužel se o prodlouženém víkendu stalo nehod mnohem více, dnes například vběhlo ve Vamberku pod osobní vlak 25235 z Rokytnice do Doudleb při hře malé dítě, naštěstí bylo odhozeno pluhem před vlak a to mu nejspíš zachránilo život, protože souprava ho už pak bez dalších zranění"nadjela". Mnohem tragičtěji ovšem skočila nehoda na Frýdecko-Místecku, kde dva mladí lidé srážku nákladního vlaku se Škodou 105 z pátku na sobotu nepřežili a další dva byli těžce raněni.
Na fotce je motorový vůz 842.031 kousek za protivínskou zastávkou v čele R 891 Bezdrev v řazení s vozy 042.001 a 042.002.

Martin Jarath Poslat mail autorovi | 13.4.2004 (23:03)
Související zprávyopen/close
Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko