..: ÖBB se chystají na fotbalové Euro 2008 :..

Ilustrační obrázekVídeň - Červen 2008 postaví rakouské železnice i fotbal před velkou výzvu. Mistrovství Evropy ve fotbale přiláká do země stovky tisíc fanoušků a 60 až 80 procent by jich mělo použít prostředky veřejné dopravy. Zejména vlak, který i za normálních podmínek přepraví denně 1,2 milionu cestujících. "Během nejkrizovějších bezmála čtyř týdnů budeme potřebovat všechno, co má kola," prohlásil Manfred Kern z rakouských spolkových drah ÖBB. Bývalý rakouský fotbalový reprezentant u nich vede projekt dopravy během ME 2008. Ve Vídni přibude podle jeho slov každý hrací den 93 zvláštních spojů, které budou zajíždět nejen na vídeňská předměstí, ale i do maďarské Šoproně a slovenské Bratislavy. Jízdní řády prý budou podobné tomu, jak vlaky jezdí během oslav konce kalendářního roku.

Rakouské dráhy před ME nasadí okolo tří tisíc vagonů a 400 ucelených jednotek. Krom nich se u ÖBB chystají i autobusy, jelikož ÖBB provozují i je, na rozdíl například od Českých drah. Mezi Grazem a Klagenfurtem bude zřízena nová linka, obsluhovaná luxusními dvoupatrovými autobusy. Do dalších plánů ale ještě promluví fakt, které týmu se na Euro vlastně probojují a kde budou hrát. To by mělo být jasné po prosincovém rozlosování.

Zdroj: ČTK/APA, eFotbal.cz


Honza Beránek / JTB | 25.8.2007 (15:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu Rakousko


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Balin 
27.08.2007 (21:16)  
Bezva, aspoň mam čím na něho jet
27.08.2007 (10:54)  
Foxx: Já zase někde slyšel, že jediná zisková olympiáda za posledních cca 20 let byla ta v Atlantě. A o té se sportovci vyjadřovali velmi nelichotivě, protože se šetřilo hlavně na nich(ubytování, doprava).
registrovaný uživatel M 
26.08.2007 (23:45)  
Dobre... Takze kdyz "pri prilezitosti olympiady" postavime konecne nejakou rozumnou zeleznicni trat, udelame dalnice, po kterych se da jezdit, v Praze poresime MHD, udelame si trochu jmeno ve meste, tak tohle vsechno dame jako naklad olympiady - ano, v tom pripade plati, ze olympiada je ztratova (extremne)
registrovaný uživatel aron 
26.08.2007 (21:06)  
Jestliže někdo tvrdí,že je olimpiáda zisková,tak at si Bém založí soukromou firmu a uspořádá OH na vlastní triko a uvidíte jak rychle změní názor.
registrovaný uživatel M 
26.08.2007 (18:17)  
Foxx - ja asi cetl stejne zdroje jako ty. Propaganda zatracena:-))
registrovaný uživatel Dery 
26.08.2007 (14:03)  
http://www.urhmp.cz/portal/page/portal/URHMP_Public/OLYMP/DOKUMENTY/ekonomicka_marketingova_studie/studie_shrnuti.pdf

zajímavé, jsou tam přínosy, výdaje atd. nestihl jsem to projít celé ;-)
registrovaný uživatel pekař 
26.08.2007 (13:53)  
sersa:ale mapka závodišť , kterou jsem viděl ukazuje , že by to nebyla záležitost pouze Prahy , nýbrž celé ČR , takže přínos by byl rovněž celoplošný .
registrovaný uživatel Foxx  mail  
26.08.2007 (13:48)  
sersa: Máš asi jiné informace než já.... Co jsem se měl možnost se zatím dočíst že od OH v Barceloně byly všechny po konečném účtování pro pořadatele v plusu. Opakuji pro pořadatele, nejen stavební firmy, hotely a poskytovatele služeb, i když pro ně samozřejmě také. Nehledě na prezentaci země v zahraničí.
registrovaný uživatel sersa  mail  
26.08.2007 (13:17)  
pekar: nic proti, ale samy o sobe ziskove prilis nejsou - napriklad za tu v recku se budou platit v recku mimoradne olympijske dane jeste hezkych par let, zisk nejde totiz platci, ale zejmena stavebnim firmam a ostatnim takto zainteresovanym a statu se vrati prd, zustavaji akorat dluhy. Krom toho infrastuktura narocnosti prazskeho okruhu je treba vybudovat vsude mozne - nejen v praze a brat si za duvod zvysenych nakladu olympiadu je zakerne, jen se podivejte co se deje tedka v liberci...
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko