..: O prodej podílu ve společnosti Railreklam se zajímá protikorupční policie :..

Ilustrační obrázekPraha - Nejasnostmi kolem prodeje 49 procentního podílu společnosti Railreklam Českými drahami se už několik týdnů zabývá protikorupční policie. „Šetříme tuto věc na základě vlastních poznatků,“ potvrdila deníku MF DNES mluvčí protikorupční policie Veronika Dumková. Podrobnější informace však odmítla sdělit. Nikdo zatím nebyl obviněn. Manažer komunikace Českých drah Radek Joklík potvrdil, že si v červnu policie vyžádala podklady.

Railreklam byla zcela v majetku společnosti ČD, které na jaře tohoto roku část firmy prodaly společnosti Tardus. Railreklam ovládá reklamní plochy na nádraží, ve vlaku i podél komunikací. Za 49 procentní podíl firma Tardus zaplatila 15,1 milionů korun, což je prý podle některých lidí pracujících v reklamní branži neadekvátně nízká cena. Tato společnost zvítězila ve výběrovém řízení ze šesti společností. Dráhy však údajně odmítly zveřejnit jejich jména a kritéria výběru. „Prodej proběhl zcela průhledně a transparentně. Jedním z důvodů vyšetřování mohou být podle nás i médii poskytnuté neúplné a zkreslené informace,“ obhajoval deníku MfD prodej Joklík.

Co má Railreklam k dispozici:

  • 1310x billboard
  • 12x bigboard
  • 300x CLV (světelné panely)
  • 4x backlight
  • 2x prismavision
  • 850 rámečků ve vlacích
  • 330 modulů na železničních mostech
  • další plochy (například plášť lokomotiv)

zdroj: MF DNES, Railreklam


Jik | 22.8.2007 (8:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
22.08.2007 (19:31)  
BTW - primo z webu railreklamu: Podle výzkumů sleduje denně billboardy téměř 60% městského obyvatelstva a při jízdě městskou hromadnou dopravou jim věnuje pozornost dokonce 74% dospělých osob. Panecku, to je pak soustredenost na rizeni vozidel a nehodovost jedna basen...
registrovaný uživatel M 
22.08.2007 (17:09)  
To zas bude serial na tema: Ja to neprodal, ja prisel kdyz to bylo prodany. - Ja to neprodal, ja byl na sluzebce. - Ja to neprodal, jen jsem delal vyberove rizeni. - Ja to neprodal, hral jsem tenis. Ja......
registrovaný uživatel Kaloon 
22.08.2007 (14:12)  
NIcKON: Kéž by taková doba nastala :)
editor nebo admin ŽP NIcKON  mail  
22.08.2007 (13:13)  
Kaloon: O spoustě veřejně přístupných zajímavých informací nemá veřejnost ponětí. Já si naopak myslím, že nastává doba, kdy si mocní začnou nahánět politické body razantním postupem v podobných kauzách, protože pouhým slibům už dnes nevěří snad vůbec nikdo.
registrovaný uživatel Kaloon 
22.08.2007 (13:06)  
NIcKON: Co by se mělo zjišťovat, vždyť to byla veřejně přístupná informace, tuším že jsem to četl v Železničáři hned jak se to prodalo, nejsem si jistý... Už tehdy jsem si říkal že to pustili lacino.
Většina účastníků se od toho distancuje. Ti kdo by mohli podávat důkazy budou záhadně nedostupní, potom se zjistí že hlavní svědek byl ovlivněn, nakonec pozastaví stíhání, nebo se to potáhne tak dlouho až se na to zapomene, atd, atd, atd..........-> peníze jsou velmi mocná páka.
editor nebo admin ŽP NIcKON  mail  
22.08.2007 (11:47)  
Velice snadno vytvořitelný závěr. Já si naopak myslím, že je dobré, že se něco takového vůbec zjistilo a protikorupční policii dávám slušné šance na úspěch. Tohle je totiž tak do očí bijící, že si dnes už snad nikdo netroufne riskovat svoje postavení tím, že by se to pokusil veřejně krýt.
registrovaný uživatel funTomas  mail  
22.08.2007 (9:59)  
jak typicke.. nejhorsi je, ze to zase vysumi do ztracena a nikdo nebude potrestan!
registrovaný uživatel Kaloon 
22.08.2007 (9:33)  
Vzhledem k tomu že po oddělení Carga budou ČD potřebovat každou korunu... Je hloupost se zbavovat reklamního potenciálu za tak směšnou cenu.
registrovaný uživatel waszyn 
22.08.2007 (9:28)  
TKDc:
ze tady nekdo prodava cizi majetek.. neboli jinak receno prodej tezce pod cenou = tunel
(predpokladam ze ten rozdil mezi trzni cenou podilu a tema 15,1 mil., coz mohlo byt klidne i 100 mil., si rozdelilo par "manazeru" z nabrezi :)
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko