..: Nehody a mimořádnosti - 34. týden :..

Beroun - foto Drážní inspekceNehody a mimořádnosti - Jak jsme započali minulý týden, zde vám předkládáme jakýsi přehled nehod a mimořádností na železnici. Jedná se zpravidla o nehody, jako jsou střety železničních vozidel s automobily nebo i osobami, které jsou bohužel na denním pořádku. Dle přehledu se zdá být minulý týden klidným, nicméně je to pouze zlomek informací, které byly k mání v médiích.

Foto : Drážní inspekce

Pondělí

Beroun - V 8:38 na železničním přejezdu v Králově Dvoře u Berouna vjel řidič osobního auta Opel Vectra pod osobní vlak 7803. Zřejmě nechtěl čekat a sklopené závory objel. V tomto případě měl řidič štestí a vyvázl pouze s lehčím zraněním. Celková škoda je odhadována na 155 tisíc korun, z toho 100 tisíc na vlaku. Provoz na trati byl přerušen v obou směrech do 9:50. Policie řidiče vyšetřuje pro podezření z obecného ohrožení a dalších trestných činů. Zjistila totiž, že v době nehody nevlastnil řidičské oprávnění a měl zákaz řízení všech motorových vozidel. Řidiči tak hrozí až tříleté vězení.

Zdroj: Drážní inspekce, Fotografie z nehody na www.dicr.cz , Článek a fotografie na webu Pozary.cz

Bechyně - Nehodu opilého cyklisty v Bechyni šetřili krátce před devátou hodinou večerní policisté táborské služby dopravních nehod ve spolupráci s kolegy z místního obvodního oddělení. K dopravní nehodě došlo na místním mostě přes řeku Lužnici, kde souběžně s vozovkou vede železniční trať. Dle šetření policistů zde cyklista (46) vjel svým předním kolem do rýhy kolejnice, tím ztratil rovnováhu a následným pádem do kolejiště se zranil na hlavě. Jak sdělil mluvčí policie Miroslav Doubek, při dechové zkoušce bylo cyklistovi naměřeno 1,49 promile alkoholu. Na místo přivolaní zdravotníci si pro transport vyžádali vrtulník zdravotnické záchranné služby. Ten nakonec z důvodu blížící se bouře nemohl pacienta převézt, proto byl do nemocnice na další pozorování převezen sanitou. Policisté mezitím museli zajistit zastavení přijíždějícího vlaku, z důvodu příletu vrtulníku a dalších činností záchranářů omezit a řídit provoz na mostě a následně nehodu prošetřit.

Zdroj: Katastrofy.com

Středa

Říčany - Těžká zranění utrpěl sražený chodec po střetu s vlakem ve středu odpoledne na vlakovém přejezdu v Říčanech u Prahy. Zraněný muž byl převezen anesteziologicko-resuscitační oddělení do Fakultní nemocnice Motol. Muž utrpěl těžká mnohočetná poranění hlavy, hrudníku, páteře a dolních končetin. Záchranáři muži ošetřili zlomeniny a krvácející rány, zavedli infuzi a připojili na umělé dýchání.

Zdroj: Katastrofy.com

Sobota

Mariánské Lázně - Šestadvacetiletý muž z Tachova se v Mariánských Lázních pokusil spáchat sebevraždu skokem pod vlak. V kritickém stavu, s těžkým poraněním hlavy a nohou, skončil na jednotce intenzivní péče plzeňské fakultní nemocnice.

Liberec - Osobní vlak srazil a usmrtil v sobotu odpoledne u Machnína na Liberecku muže, který se pohyboval mimo přejezd po trati. Muži bylo zřejmě mezi 60 až 65 lety a i přes troubení pod vlak doslova vběhl. Neštěstí přerušilo dopravu na dvě a půl hodiny.

Švýcarsko - Dva starší lidé a desetiletá dívka zemřeli při sobotních nehodách na železničních přejezdech ve Švýcarsku. 83letý muž zahynul i se svou ženou v kantónu Neuchatel, když vjel před jedoucí vlak, při dalším neštěstí srazil vlak v kantónu Thurgau malou dívku.

Zdroj: Novinky.cz

Dne 25. srpna 2007 ve 13:20 hodin byla na operační středisko hasičů ohlášena nehoda na železničním přejezdu v Rooseveltově ulici v Teplicích nad Metují. Řidič osobního vozidla Škoda Octavia z dosud nejasných příčin nezastavil u dopravní značky před železničním přejezdem a narazil do projíždějícího osobního motorového vlaku. Řidič vozidla ani nikdo z cestujících vlaku nebyl zraněn. Osobní vozidlo zůstalo levým bokem zachyceno o soupravu vlaku. Zasahující hasiči vozidlo uvolnili a odtáhli. Vlaková souprava po zadokumentování celé události pokračovala v jízdě. Příčiny nehody šetří Policie ČR a České dráhy.

Zdroj: Celý článek na Pozary.cz (včetně fotografií)


JRtrain Poslat mail autorovi | 28.8.2007 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Česká republika (celá)


30.08.2007 (17:21)  
Návrhy nových jízdních řádů jsou i na stránkách krajských úřadů
28.08.2007 (12:49)  
Poborskiii

moc díky,funguje to,to jsem ráda,že jsem to zjistila.Ráno jsem volala na GŘ nějakýmu p.Šulcovi a on říkal,že NEVÍ kde se něco takového dá najít. (!)
Dáša
28.08.2007 (12:05)  
zirecek: ono u autonehod se v médiích většinou také píše, že auto zabilo, strom zabil, náledí zabilo atd., a na řidiče, které to auto ŘÍDILI, se jaksi zapomíná.
---
V těch Říčanech mělo jít prý o sebevraha a ke srážce došlo kousek od přejezdu.
28.08.2007 (11:59)  
Dášenadrahá: na cd.cz nic nenajdete, protože dráhy návrh úzkostlivě tají. Návrhy JŘ pro část sítě najdete na http://gvd.kvalitne.cz , jak ke stažení, tak v podobě odkazů na stránky krajů s návrhy.
28.08.2007 (11:43)  
Nazdar chlapi,nevíte někdo,jak bych se mohla na netu dostat na nový návrh jízdního řádu 07-08 ??? Zřejmě na www.cd.cz a potom nějaký to lomeno,ale dál nevím.Poradí někdo?
Díky moc,Dáša
registrovaný uživatel junkrs 
28.08.2007 (10:22)  
To zirecek:
Bohužel se to píše, jak se to píše respektive mluví o tom v televizi nebo rozhlase. Není zřejmě totiž obecním zájmem železnici obhajovat, ale naopak lidem zdůrazňovat, že ona je ta špatná a že jim vlastně nic dobrého nepřináší. Kéž bych se dožil takového pohledu na železnici, jako mají například ve Švýcarsku nebo jiných železničně vyspělých zemích.
28.08.2007 (9:27)  
Na úmrtí desítek lidí přes týden na silnicích se nějak zvyklo, teď je prostě v módě informovat v médiích, že vlak srazil člověk, vlak narazil do auta na přejezdu, ... . A není to naopak, že člověk vstoupil před jedoucí vlak, auto jelo na přejezd, když nemělo?
registrovaný uživatel stoupa  mail  
28.08.2007 (9:06)  
tady krom osvěty je fakt třeba i represe, podepřená silňejší legislativou. Kdo ohrozí dráhu, ohrožuje veřejný zájem. I přelézáním kolejiště, anžto je tam zkratka. A tresty formou "veřejných prací" při úklidu stanic, nebo vagonú.

PS: Kdž jsem býval mlád a focení vláčkú eště se nenazývalo šotoušování, bývalo dobrým zvykem přijít na "Dopravu", pozdravit, představit se a požádat pana / paní výpravčí(ho), zda se tam možu motat s foťákem. Nevzpomínám si, že bzch slyšel "Ne".
28.08.2007 (7:48)  
Vždyť se trestá, někdy dokonce i smrtí --
registrovaný uživatel maty 
28.08.2007 (6:41)  
ahoj lidi, nechápu proč stále nikdo neřeší přísněji přestupky spojené s dráhou. Kolik nehod a úmrtí ještě musí být, aby se začala přísněji trestat nekázeň řidičů !!??

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko