..: Srážka lokomotivy s kamionem na přejezdu v Rožnově p/R :..

Ilustrační obrázekRožnov pod Radhoštěm - V pátek 17. srpna v 10.15 hodin se mezi stanicemi Zubří a Rožnov pod Radhoštěm na přejezdu se světly bez závor střetla lokomotiva s kamionem. Nehoda se obešla bez zranění, lokomotiva ale po nárazu do přívěsu kamionu vykolejila. Provoz na trati Valašské Meziříčí - Rožnov pod Radhoštěm byl přerušen. Škoda byla vyčíslena na 750 tisíc korun na lokomotivě, 240 tisíc korun na kamionu a 175 tisíc korun na zabezpečovacím zařízení.

zdroj: Drážní inspekce

K nehodě došlo těsně před stanicí Rožnov pod Radhoštěm, na křížení s cestou do průmyslové zóny. Podle očitého svědka na přejezdu zastavil moldavský kamion s přívěsem. Po spuštění výstražné signalizace se po chvíli rozjel, kdy následně do přívěsu narazila lokomotiva 742.045-8 (DKV Ostrava), která následně vykolejila. Lokomotiva byla na cestě do stanice Rožnov p/R, kde měla být přistavena k Os 13200 (vlaku selhal motor na motorovém voze 810.371-5, a zároveň přestalo fungovat automatické zavírání dveří u služebního oddílu - Btax 010.257-4).

Ilustrační obrázekIlustrační obrázek

Na místo nehody přijeli hasiči z Rožnova pod Radhoštěm, Valašského Meziříčí a jednotka hasičů ČD z Přerova, kteří zajistili místo nehody proti vzniku požáru, úniku provozních kapalin a pomohli s úklidem převráceného přívěsu a vysypaných součástek. Ve tři hodiny odpoledne přijel nehodový vlak z Ostravy, který pomocí jeřábu a havarijní čety dostal vykolejenou lokomotivu zpět na koleje. Chvilku před šestou hodinou byla poškozená lokomotiva odtáhnuta do Valašského Meziříčí.

Škoda na přejezdu dosáhla částky stoosmdesát tisíc korun, přičemž při nakolejování lokomotivy byla poškozena vozovka, takže se škoda na přejezdu vyšplhá ještě výše. Provoz byl obnoven ve 20:09, nehoda se obešla bez zranění. Souprava s nefunkčním motorovým vozem byla odtažena manipulačním vlakem ve 23:23.

Zdroj : vlastní pozorování
Foto : autor (místo nehody tři hodiny po srážce)

Další infromace + fotografie: Požáry.cz


fory Poslat mail autorovi | 19.8.2007 (21:59)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Zlínský


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel lwq  mail  
19.08.2007 (22:47)  
2Vousac: dobre ty ;-)
19.08.2007 (22:40)  
Zastavil na přejezdu!A byl to cizinec ze země mimo EU,okamžitě zatknout a nepustit do doby,kdy všechno někdo zaplatí. Navíc již nikdy neudělit vízum! co si to myslí,že jsou na Blakáně?
fory  Poslat autorovi email
19.08.2007 (22:47)  


Taky dostal trest, akorát že musí ten přívěs opravit v Čr(opravuje už druhý den) a poté odvézt do Moldávie, nemluvě o zničeném zboží, ten se práskne přes kapsu!!!
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko