..: Fond dopravní infrastruktury má dostat méně peněz :..

Ilustrační obrázekPraha - Fond dopravy by měl mít v následujících třech letech rozpočet až o 25 miliard korun nižší než letos. Vyplývá to ze stávajícího návrhu rozpočtu. Toto snížení by znamenalo omezení některých projektů stavby železnic, silnic a vodních cest. Roční rozpočet by se v letech 2008-2010 měl pohybovat ve výši kolem 45 miliard korun, avšak jen pro rok 2008 dosahovaly náklady všech navrhovaných projektů 100 miliard korun. Návrhem by se měla do konce srpna zabývat vláda.

Změny v návrhu může provést ministerstvo dopravy a vláda, které se budou předlohou zabývat. Letos má fond k dispozici necelých 60 miliard korun a dalších 10 miliard z rozpočtových rezerv. Velikost vlivu tohoto snížení na železniční dopravu zatím není podrobně známa. Vzhledem k předkládané redukci finančních prostředků pro dopravní cesty v následujících letech bude o to více záležet na prioritách vlády, zda a do jaké míry železniční dopravu podpoří. Konečná verze rozpočtu by mohla být známa během září.

zdroj: Aktuálně.cz


Jik | 8.8.2007 (23:30)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2      Zpráv na stránku:   
10.08.2007 (17:25)  
Zato může ta zkurvená ODS a vyžírka Řebíček.Jinak teda souhlas i s M,páč mam taky gumokol Š120.
Jediný řešení předčasný volby,nástup KSČ a zrušení ODS.
registrovaný uživatel M 
09.08.2007 (22:48)  
No, oni i priznivci zeleznice jedi pecivo, ctou noviny a nekdy potrebuji i odvoz sanitkou. Mam pocit, ze se tu nekdy smesuje priznivec zeleznice a totalni xxxxx.

PS: vono nekdy je potreba jet i jinudy nez pres centrum - chapu, ze je to s podivem, ale je to tak:-)) A uz jsem to tu jednou psal - mas dve maly decka - kluk dela fotbal, holka treba hru na saxofon - sam mas rad golf a behem jejich radovanek si chces skocit na driving. Potom samozrejme koupit neco k veceri, pripadne hodit decka k babce na vikend. Uplne zive si predstavuju, jak emhadeckem tahnes golfovej bag, klukovi veci na fotbal, holce ten saxik a to uz vubec nemluvim o deckach jako takovejch. A jeste srandovnejsi predstava je, jak s tema kramama nakupujes tu veceri v samosce

PS: Az zacne PPL&co. rozvazet elektroniku vlakem, tak se asi vratim k historickemu nakupovani v kamennych obchodech:-))
registrovaný uživatel Vampir  mail  
09.08.2007 (22:47)  
František:Bohužel,nevím co lidé na autech tolik vidí vlaky jsou rychlejší,bezpečnější,pohodlnější
autobusy jsou hezčí,pohodlnější
a MHD pro Pražáky metro vždycky a pro ostatní města tramvaje většinou projedou centrum rychleji
09.08.2007 (22:26)  
No když i příznivci železnice jezdí autem, tak to se pak nedivím, že jde dráha do zadnice. Šťastnou cestu bez vlaků... Budou-li za peníze pro dráhu "lobbovat" jen uživatelé silnic, zřejmě pro samé dálnice nezbyde na nic.
09.08.2007 (17:29)  
Zlatej ten kdo tam byl předtim myslim že to byl Švagr...koukam že pořad nejsou peníze hlavně že panové v politice maj svý koryta jisty za slušny prachy:-(((((((
registrovaný uživatel lwq  mail  
09.08.2007 (14:53)  
radsi se k teto "moznosti" nebudu vyjadrovat, je to zbytecne ... musel bych se znacne "rozepsat" :-!
registrovaný uživatel M 
09.08.2007 (12:32)  
A tom hroznym "naledi" jsem cetl taky, ale nejak jsem ho nepozoroval. Docela peknou bourku jsem zazil celou (vcetne te neprijemne pocatecni faze, kdy se prach misi s par kapkama) a niceho, co se by nejak odlisovalo od naseho asfaltu jsem si nevsiml.

A tak jako tak, tak si porad myslim, ze dalnicni krizovatka 50 metru nad zemi (Rijeka) je drazsi nez asfalt upravenej na mraz... A ze jsou ty dalnice drahe (rozumej jejich uziti) jsem nezpochybnil, jen jsem presvedceny, ze kdyby se to melo stavet u nas, tak jeden takovy kilometr Skanska a spol. vycisli na 10 miliard korun (a to myslim tu "prvni cenu") a to je ta pointa (bohuzel:-((
registrovaný uživatel Web 
09.08.2007 (11:34)  
Ale, ona nefunguje rovnice snížím daně bohatým = vyberu víc, jak nám bylo vtloukáno před volbama? A kde jsou všechny ty reformy v sociální oblasti?
09.08.2007 (10:42)  
to M: No ona ta Chorvatska dalnice je o neco levnejsi z nekolika duvodu. Jednak tam nemaji tolik deste jako my, jednak tam mene casto a mene mrzne (coz je docela problem ohledne zivotnosti vozovky), no a nakonec si zkus jet po chorvatske ceste po desti. To ti nepreji zazit, je to jak na lede, tak debilni asfalt jsem snad jeste nikde jinde nezazil. Nevim kolik oni dali za km dalnice, asi to opravdu bude o neco mene nez u nas, ale to, ze stavi dalnice ve velkem je dano prostym faktem, ze za jednu cestu na chorvatske dalnici das tolik, co za rocni znamku u nas. Podivej se na ceny mytneho, za usek v desitkach kun. Kdyz to sectes, jedes nekam na jih a zpet, tak zacalujes bratru za osobak i pres tisicovku na nase koruny. Mistni tusim dostavaji nejake kompenzace, ale turisti jim tam smele dotuji novovystavbu.
registrovaný uživatel M 
09.08.2007 (10:21)  
BTW - pri jizde Slovinskem a zejmena Chorvatskem jsem se sam sebe ptal, kolik by takova dalnice musela stat u nas:-))
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko