..: Desira mezi Chomutovem a Chemnitz :..
obrazekDesira i do Chomutova - Od soboty 3. dubna začnou jezdit po další trati v ČR moderní jednotky Desiro německého dopravce Erzgebirgsbahn. Německé jednotky budou jezdit každý víkend mezi saským městem Chemnitz a Chomutovem.
Červená Desira dceřiné společnosti Deutsche Bahn AG jezdí od prosince minulého roku pravidelně o víkendech na trati z Johanngeorgenstadtu do Karlových Varů a po celý týden z Chemnitz do Vejprt. Od dubna jeden pár víkendových vlaků jezdí až do Chomutova. Přímé spoje jezdí každou sobotu a neděli, o velikonočním pondělí 12. dubna a ve svátek 17. listopadu. Vlak z Chemnitz odjíždí v 8:02, z Vejprt v 9:48 a do Chomutova přijíždí v 11:14. Zpět z Chomutova jede ve 14:07, z Vejprt v 16:06 a do Chemnitz přijíždí v 17:45.
Vozidla Desiro zastupují generaci moderních jednotek pro regionální dopravu. Dvoudílné soupravy mají nízkopodlažní provedení v prostorech dveří a jsou vybavena klimatizací. Další německé jednotky společnosti Vogtlandbahn můžete také spatřit na Chebsku a Karlovarsku. Přímé víkendové vlaky RegioSprinter VT39 jezdí např. ze Zwickau přes Kraslice a Sokolov do Karlových Varů d.n., kde jezdí ve spolupráci s českým dopravcem, společností Viamont.
Na přiloženém snímku je Desiro DB Erzgebirgsbahn ve stanici Křimov při Česko-saském železničním festivalu dne 13.9.2003.

JRtrain Poslat mail autorovi | 2.4.2004 (23:57)
Související zprávyopen/close
Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko