..: Nový spoj mezi Polskem a Ruskem :..

Ilustrační obrázekVaršava - Společnost PKP zavedla od 27.5.2007 nový vlak R 9/10 "Polonez", který spojuje Varšavu Západní nádraží s moskevským Běloruským nádražím. Vlak je sestaven ze zmodernizovaných spacích vozů PKP Intercity a RŽD. Mezi Varšavou a Terespolem je na vlaku řazen jídelní vůz PKP, který servíruje polské speciality, z Brestu do Moskvy je nahrazen ruským jídelním vozem.

zdroj: IC PKP


CSPSV | 30.5.2007 (21:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Služby

Další z regionu Polsko


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Laborec425  mail  
01.06.2007 (10:18)  
Myslím, že příště až pojedu do Běloruska tak jedině vlakem. Myslím, že kontrola ve vlaku je úplně nic proti kontrole, když jedete autem. I když vlastně o kontrolu vůbec nejde. Akorát kvůli papírování atd. je to stání na hranicích klidně i na 20 hodin (byli jsme tam v září v sobotu v poledne).
Ale dá se to ukecat a pustili nás nakonec před tu 20ti hodinovou frontu :))!
31.05.2007 (22:37)  
ad kontroly: Zažil jsem to v únoru klasicky ve Vltavě a je to tak, přišli už v Terespolu. Ale nic drsnýho to není, jenom vypsat imigrační kartu. Bělorusko je drsný, ale s Ruskem nemá ve vlaku žádnou hranici, kontroly jsou zrušeny. Na to jsme v těch našich mrňavých středoevropských státech ještě nepřišli a čekáme, až nám to naordinuje Evropa na schenghenským podnose. A ještě perlička: při cestě zpátky nás běloruskej pohraničník poprosil o propašování kartonu cigaret. No sice už jsme měli plno od průvodčích, ale co by pro ně člověk neudělal...
31.05.2007 (18:16)  
Miroslav Zikmund: Nenene! Pasovka se dělá už v Terespolu. (kdyby to náhodou nestihli tak aby mohli vylést v Brestu) =)
31.05.2007 (18:13)  
Nejde jen o změnu rozchodu … v přechodové stanici se celá souprava rozkouskuje na samostatné vozy, každý se "šoupne" k jedné sadě zvedáků, jedna parta mění podvozky, další mění šroubovky a automatická spřáhla, pak se souprava zase poskládá. Během této doby se provádí celní a pasová kontrola - na ruské území totiž vstupujete z území, které je součástí NATO … (k tomu úvahy o raketách USA na polském území) a na té hranici se ocitáte o nějakých 20 let zpátky …
Přestup cestujících by proto nic neřešil, muselo by se projít celnicí … snad jedině by se zamezilo pašování, ale … tím by jisté skupiny lidí na obou stranách hranice přišly o příjmy …
dopisovatel nebo člen ŽP Adam  mail  
31.05.2007 (17:13)  
Však mi celý ten proces zmenšení trval 5 vteřin - 2 vteřiny otevření v grafickém editoru a 3 vteřiny opětovné uložení s vyšší kompresí. :-D To by mě zajímalo, jak rychle to trvalo zmenšovateli této fotky, když na pět vteřin "není čas". I podružná věc jde udělat rychle a pěkně.
31.05.2007 (13:51)  
Liška: Je to kvůli změně rozchodu. Podle mě by bylo intligentnější přistavit v Brestu druhou soupravu a hned bychom ze dvou hodin měli odjezd za 30 minut! Ale to je jedno. Pokusim se ho na nějakym pěknym šotu odchytit. =)
registrovaný uživatel CSPSV 
31.05.2007 (12:52)  
Fotku u aktuality nelze srovnávat s fotkou ve fotogalerii. Skutečně plní jen ilustrační roli a autoři aktualit nemají čas fotky upravovat. Naší snahou je více propojit aktuality s fotogalerií na ŽelPage. V poslední době se u aktualit objevuje podstatně více fotek z fotogalerie ŽP.
editor nebo admin ŽP Chary  mail  
31.05.2007 (12:45)  
Adame, já bych to tak dramaticky neviděl. Jsou lidi, pro něž je editace fotek denní rutinou, a jsou zas jiní, kteří to považují za podružné, s ohledem na to, že se jedná o fotku ilustrační. A právě na toto konto se tu objevují různé "hrůzy", které by v galerii došly velké potupy, nicméně ve zprávách plní svou roli znamenitě. Místo loga PKP mít ilustrační obrázek, já to beru jako plus. A že je poněkud horší? Je ilustrační. Kdybych to dělal já, tak to nejprv zmenším na 800, mírně rozostřím (potlačení výrazných detailů) a pak se to vejde s klidem do 100kb. A posloužil by stejně.
registrovaný uživatel Liška 
31.05.2007 (8:47)  
To Trainman: a nebude to tím, že Brest je už v jiném časovém pásmu?
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko