..: Železniční zastávku Černošice-Mokropsy hlídá městská policie :..

Ilustrační obrázekČernošice-Mokropsy - Posprejované zdi, rozbité lavičky nebo rozházené odpadky. Tak to často vypadá na železniční zastávce v Mokropsech, kterou ničí vandalové. O zastávku se proto začala zajímat městská policie, která tady posílila hlídky a zastávku pravidelně kontroluje. Mezi těmi, kteří zastávku ničí, bývají nejčastěji děti kolem 13 let. Strážníci se proto na železniční stanici zaměřili zejména v době, kdy dětem končí vyučování. „Vandalové se na zastávku zaměřují ve vlnách, chvíli je klid, jindy jich tu chytneme i víc najednou,“ popisuje strážník městské policie Josef Dovjak.

Strážníci už na zastávce chytili několik sprejerů, kteří poničili fasádu zastávky a mladého chlapce, který se místo školy ukrýval v jejích prostorách. Výjimkou není, že tu strážníci chytí také děti, které sem chodí pít alkohol. „Když někoho z těch puberťáků chytneme, tak je potom na zastávce vždycky na chvíli klid. Jenže pak se oklepou a začne to všechno zase znova,“ říká Dovjak. Všechny případy strážníci ohlašují rodičům a na oddělení sociálně právní ochrany dětí v Černošicích. V některých případech vandalství na zastávce už dokonce uložili i blokovou pokutu.

zdroj: MF Dnes


Adys Poslat mail autorovi | 30.4.2007 (10:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Středočeský


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
02.05.2007 (21:01)  
Ano "za bolševika", za toho zločinného systému, byla omezována lidská práva žáků školou povinných tím, že museli poslouchat své učitele a mohli dostávat sníženou známku z chování i za to, co špatného dělali mimo školu.
Trestní odpovědnost by měla exitovat od okamzžiku, kdy začne dítko navštěvovat základní školní docházku, trestnou činnost by vždy posuzoval specializovaný = vyškolený senát, jehož členem by byl dětský psycholog.
Pro dítě není trestem "kriminál", děti se dají potrestat i jinak, úměrně věku … zakázat milovanou hračku, sledování oblíbeného TV pořadu …
Za "bolševika" existoval předmět "občanská výchova", který by právě takovou nalejvárnu "zakázaného chování" mohl představovat.
Jenomže dokud "lid sprejerský" nezmaluje gumokolní miláčky a příbytky "parlamentní elity", tak se nic zásadního nezmění.
registrovaný uživatel Semík  mail  
02.05.2007 (20:07)  
Dal bych tam kamery a bylo by po problému.
02.05.2007 (10:38)  
Ono by to chtělo, aby určitou odpovědnost měli i děti do 15 let, s tím rozdílem, že by se jim muselo prokázat, že věděli co dělají. Čili v jejich případě by neznalost omlouvala. U trestných činů jako vražda, krádež apod by se to mohlo učit na základních školách. U složitějších věcí, by stačilo opakování, protože po tom co to dotyčný jednou spácahá by byl průkazně poučen. Potom si dovedu představit omezenou trestní odpovědnost řekněme od 12 let. Samozřejmě trestání by byl dost velký problém.
01.05.2007 (20:02)  
Venca B.: Škoda, že jsem se takhle blbě nezeptal já s.Burgána.
01.05.2007 (17:43)  
Pavel Z:a co tím básník chtěl asi říct???
registrovaný uživatel PES38 
01.05.2007 (15:28)  
tenzor: To tedy je, co se nestane na půdě školy, školu nezajímá!
01.05.2007 (9:16)  
Zajímavé je, že pokladnu v Mokropsích před více jak týdnem vykradli a od té doby je mimo provoz, protože je problém určit pod jakou ložku ČD to vlastně spadá.

Venca B.: Ten kapitalismus je na vás moc, co? Existoval jeden, kterému to lezlo také na mozek (vzpomínal na zlaté časy) a všude možně po republice pokládal "výbušniny", aby imperialistům zaškodil. Mmj i kousek od Černošic, kde tím poškodil kolejnici. Co se tenkrát mohlo stát určitě věděl... Takže nějaké čmárání po zdech, i když to také nesnáším, je proti tomu prkotina.
registrovaný uživatel tenzor 
30.04.2007 (23:12)  
násoska: to je zajímavé, ze základky znám případy školáků, kteří vykrádali chaty a dostali trojku z chování a ještě byli rádi že nešli do pasťáku. Na nějaké námitky typu vždyť jsem udělal to a to mimo školu, tak proč mám důtku třídního, to se vám každý učitel akorát vysmál. Pravda, bylo to před rokem 1989, teď už je to jinak?
registrovaný uživatel Bovlk 
30.04.2007 (22:12)  
Twix: To dela cernosicka mestska policie, ne policie statni, takze nemuzou hlidat treba v Revnicich.
30.04.2007 (21:36)  
S tím nájmem bych to bral všeobecně - nejen budovy, ale i vozidla. Mám ale obavy, že vzhledem ke skutečnosti, že slušný procento pachatelů má zazobaný tatínky, kteří než by investovali do rákosky, případně uvedení do původního stavu si radši zaplatí víc za drahýho advokáta a výsledek bude ten, že onen fracek bude vysmátej.
Veřejně prospěšný práce co vím do 18 let nejdou, vždyť on za to nemůže dostat ani dvojku z chování neb to není ve škole při vyučování. Tu nemůže dostat ani když někoho zabije, pokud je to mimo školu a vyučování.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko