..: Do Kovohutí Mníšek vyjede zvláštní vlak :..

M 262.0124Mníšek pod Brdy - KŽC uskuteční v úterý 27.3.2007 vůbec první nostalgickou jízdu na vlečku Čisovice - Kovohutě Mníšek. Jízda bude součástí programu slavnostního dne, kdy představitelé společností KŽC, Olpas Moravia a KHKD Herkules představí veřejnosti zachráněné historické motoráčky. Na premiérovou jízdu konvojem motoráčků jsou zváni všichni fotografové a příznivci železniční nostalgie.

Křest vozidel v Praze

Slavnostní program začne ve 13 hodin na pražském hlavním nádraží. K prvnímu nástupišti budou přistavena všechna zachráněná vozidla, následně proběhnou proslovy a křest vozidel. Promluví zástupci Národního technického muzea, jednatel KHKD, jednatel KŽC, jednatel Olpas Moravia, hosté ze Slovenska, zástupci Středočeského kraje a další významné osobnosti SŽDC a ČD. Ve 13:55 odjede konvoj vozidel ve složení M 262.0124, Balm 5-0607, Balm 5257, M 286.1008, M 131.1238 do Prahy Braníka. Zde bude část soupravy odstavena a vystavena veřejnosti, v případě velkého zájmu bude ale i v dalším programu pokračovat celá souprava.

Jízda na vlečku Kovohutě Mníšek

Z Prahy Braníka vyjede zvláštní vlak v minimálním složení M 262.0124, Balm 5-0607 do Čisovic a dále na vlečku Kovohutí v Mníšku pod Brdy. Tato jízda bude v historii úplně první veřejnou jízdou nostalgického vlaku na této vlečce. V areálu podniku bude možné fotografovat motoráčky společně se dvěma firemními stroji řady 212. Rovněž se uskuteční v trase Praha - Čisovice fotozastávky na nejhezčích místech tratě. Podrobnosti o fotozastávkách budou sděleny pouze účastníkům jízdy, případně držitelům fotopasu. Jízda zvláštního vlaku bude ukončena ve večerních hodinách po průjezdu pražských spojek ve stanici Praha Holešovice, případně v Bubenči a Bubnech.

zdroj: KŽC


Roman Hrůza Poslat mail autorovi | 8.3.2007 (20:20)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu ČR Praha ČR Středočeský


registrovaný uživatel 353  mail  
10.03.2007 (15:38)  
Prozraďte člověku co v těch místech nikdy nebyl něco o provozu na té vlečce - co a jak hodně se tam vozí?

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko