..: Deutsche Bahn investují do stanic a nádraží :..

ReiseZentrum DB, Erfurt HbfBerlín - V roce 2007 investují DB Station&Service, dceřiná společnost koncernu Deutsche Bahn, do oprav a modernizací nádraží a stanic v Německu přes 500 miliónů € (14 miliard Kč). Mezi největší investice patří oprava a modernizace hlavních nádraží v Erfurtu a Lübecku a výstavba projektu "Eurobahnhof Saarbrücken". Na těchto investicích se podílejí také spolková vláda a jednotlivé spolkové země.

Kromě těchto velkých projektů probíhají za přispění zemských vlád i opravy menších stanic a nádraží. DB celkem vlastní a provozují přes 5400 nádraží a stanic z toho má asi 2400 odbavovací budovu. Většina těchto nemovitostí pochází ještě z dob začátků provozování železnice a dnes pro ně není hospodářské využití. DB proto plánuje si ponechat jen okolo 600 nádraží a zbytek prodat. V případě prodeje budov je vždy nejdříve snaha domluvit se s městy a obcemi na společném rozvojovém plánu pro nádražní budovy. I přes prodej budov garantují DB nadále nezměnění standard obsluhy cestujících při čekání na vlak.

zdroj: Tisková zpráva Deutsche Bahn


ANKU | 17.2.2007 (12:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu Německo


registrovaný uživatel MirekM  mail  
17.02.2007 (20:02)  
Nevím, jaký je rozdíl mezi Bahnhof a Station v němčině, ale „stanice a nádraží“ působí vedle sebe divně… A jak to čtu dál, tak mi připadá, že je v tom článku opravdu nějak nadužitá spojka „a“.
17.02.2007 (12:20)  
No Erfurt se opravoval už před 2 roky...
registrovaný uživatel CSPSV 
16.02.2007 (19:15)  
Pro příště prosím nepiště obchodní formy společností (AG jsem odstranil). Prosím, podívejte se na manuál pro psaní newsek (v horní části editoru).

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko