..: Krádeží ohrozil provoz vlaků :..

Ilustrační obrázekPardubice - Neznámý pachatel odcizil na železniční trati před obcí Zminný na Pardubicku 60 kusů litinového vypínacího trolejového závaží o celkové hmotnosti 1.500 kilogramů. „Když projel vlak EC, došlo k poškození a poruše nezatížené troleje prověšením, čímž přestala být funkční a vynutila si 5 hodinové zastavení železniční dopravy,“ uvedla vrchní inspektorka pardubické policie Dana Dolanová. Předběžně byla způsobená škoda odhadnuta na 200 tisíc korun. Policisté po neznámém zloději pátrají.

zdroj: Právo


Adys Poslat mail autorovi | 8.2.2007 (23:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Pardubický


registrovaný uživatel Luxian  mail  
11.02.2007 (16:38)  
MZ: spolupodílnictví je těžko prokazatelné. To by pak výkupčí ze strachu radši nevykupovali nic, protože by se potenciálně vždy mohli stát spolupodílníky na krádeži.
Povolení od vlastníka také nevidím jako moc účinné, ale hlavně trochu nechápu, jak by se mělo uplatňovat. Můžu mít doma třeba nějaký kus kovu, ovezu to do šrotu a tam se mám prokazovat čím? Povolením sám sobě? A jak mám dokázat, že ten kus železa byl skutečně můj a že jsem ho někde neukradl?
Naopak by měla být mnohem větší kontrola sběren kovu, kde by měl být ke každému kusu kovu doložení, od koho je koupen (aby se zabránilo případnému podvojnému vedení databáze, od "dodavatelů" kovu) a jakmile by nebyl schopen výkupčí dokázat, od koho daný kov koupil, pak bych ho teprve obvinil z podílníctví na krádeži. Jinak to nemá smysl. Primárně by neměla být vina na výkupčích, ale přesto by měli vést přesnou databázi dodavatelů.
10.02.2007 (18:33)  
Kéž by to tak fungovalo - výkupčík prohlásí, že netušil, že je to kradené a je z průšvihu venku.
10.02.2007 (18:16)  
Žádný zákon není potřeba. Stačí ty stávající. Pokud se najde u výkupčího "ukradený" šrot, tak se dotyčný na místě zadrží pro podezření ze spáchání trestného činu podílnictví - doporučuje se pozvat celopološné TV, šikula se strčí do vazby a hodinu po odvysílání budou mít všichni výkupčí strach cokoli kovového vykoupit ...
Pokud ukradený šrot pochází ze součástí zabezpečovacího zařízení, přidá se k tomu obvinění z ohrožování provozu obecně prospěšného zařízení ve formě podílnictví nebo spolupachatelství a dílo bude zdárně dokončeno.
registrovaný uživatel rk_kn.  mail  
09.02.2007 (17:32)  
Malé upozornenie : ide o napínacie závažie. U nás sú betónové, a tak nie je o ne veľký záujem.
09.02.2007 (14:37)  
Je to hrozný, co zloděje taky nenapadne ukradnout,nejhorší na tom je, že ti zloději ,aby jim kovošrot odkoupil to co ukradnou, pomocí těžké palice roztřískají.V takovém případě je sebevětší legislativní opatření k ničemu,pokud nebudou v kovošrotu více spolupracovat s Policii.Až dojde k tragické události,kde zahyne spoustu neviných lidí,tak to se pak páni poslanci teprv budou divit,že už dávno tady není pořádné legislativní opatření.
09.02.2007 (11:57)  
Legislativní zabezpečení podobných krádeží už bylo v parlamentu navrhované, doporučuji se podívat, kdo to zametl pod stůl - stejně jako omezení provozní doby zastaváren!
09.02.2007 (11:27)  
Souhlas hrůza co si někdo dovolí pro pár korun.Jak z toho ven.Kovošroty by tohle neměly vůbec od těch lidí vykupovat,mělo by to být legislativně zabezpečeno.Měl by se prokazovat původ,odkud to vzali a mít povolení od vlastníka.
09.02.2007 (10:51)  
Souhlas s Happym. Jenže na litině se dá asi víc vydělat.
09.02.2007 (8:13)  
ukradly tvaružky :-D
registrovaný uživatel happy 
08.02.2007 (23:11)  
lepší vypínáky jsou z betonu :) Aspoň to pak nesvádí.Jinak je to humus,co si to někteří dovolují

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko