..: Problémy na železnici kvůli počasí i v zahraničí :..

Ilustrační fotoBanská Bystrica - Špatné povětrnostní podmínky a zejména spadlé stromy komplikují vlakovou dopravu i na Slovensku. Od časného rána byla kvůli spadlým stromům zastavena a v 8:15 hod. opět obnovena železniční doprava mezi Zvolenem a Banskou Bystricí. Díky této kalamitě však vlaky nabraly velké zpoždění.

Například Ex 530 Hron (Banská Bystrica - Bratislava) měl zpoždění 125 minut a Zr 1840 Strečno (Zvolen - Žilina) dokonce 130 minut. V úseku Tisovec – Pohronská Polhora je kvůli popadaným stromům na železniční trať až do odvolání prerušena osobní železniční doprava. Přes celé dopoledne však nebyla ani zabezpečena náhradní autobusová doprava. Od 7:00 hod. je pro spadlé stromy nesjízdná trať i v úseku Harmanec Jaskyňa – Dolný Harmanec, proto vlak Zr 1847 Šturec (Čadca - Zvolen) musel zůstat ve stanici Čremošné, kde nabral zpoždění 186 minut. EC 140 Detvan (Zvolen - Ostrava) podle posledních zpráv bude na příjezdu v Ostravě-Svinově opožděn o 113 minut, které taktéž nabral v úseku Banská Bystrica - Diviaky. Na ostatních tratích mají vlaky zpoždění do 20 minut.

Sníh komplikuje železniční dopravu také na jihu Německa

Kvůli přívalům sněhu je omezena železniční doprava v Německu, konkrétně ve spolkových zemích Bavorsko, Bádensko-Württembersko a část Durynska. Dálkové vlaky nabírají zpoždění zejména na nově modernizované trati Norimberk - Ingolstadt - Mnichov. Největší problémy způsobují zamrzlé výhybky a přetrhané trolejové vedení. Regionální vlaky nejezdí v tuto chvíli na tratích Norimberk - Kinding - Ingolstadt (zřízena NAD, odpoledne se očekává obnovení dopravy), Rosenheim - Holzkirchen (NAD) a Mnichov - Rosenheim (NAD). K výrazným zpožděním dochází v úsecích Norimberk - Řezno (Regensburg), v okolí Fürthu a mezi Würzburgem a Norimberkem. Navíc je až do 25.1.2007 uzavřena trať Bad Reichenhall - Berchtesgaden, kde se odklízejí následky silné vichřice z minulého týdne. Vlaky jsou zde nahrazeny autobusy.

V 15 hod. začaly vlaky jezdit mezi Norimberkem a Ingolstadtem, v 16:30 hod. byla částečně obnovena železniční doprava na trase Mnichov - Rosenheim - Salcburk; na všech tratích v jižním Německu musí cestující počítat s případnými zpožděními. Pro zjištění aktuální polohy vlaku mohou cestující od 13 hod. volat na tel. č. 0 8000 99 66 33, které DB zřídily a volání na něj je zdarma.

Kvůli neustávajícímu sněžení (stav ve 20:30 hod.) je opět přerušena doprava v úsecích Norimberk - Ingolstadt a Norimberk - Neumarkt. Spoje Nürnberg-Allersberg-Express nevyjedou až do zítřka 14 hod. Z technických důvodů jsou spoje S-Bahn ve Stuttgartu vedeny pouze dvěma místo 3 jednotek.

zdroj: iDoprava.sk, Tisková zpráva ZSSK, Tisková zpráva DB


Payus Poslat mail autorovi | 24.1.2007 (15:54)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Slovensko Banskobystrický


registrovaný uživatel rk_kn.  mail  
24.01.2007 (19:49)  
Však sme plakali, že je stále teplo a nie je kde sa lyžovať ! Tak len vydržme, 1. máj aj tak príde a bude ináč !

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko