..: Vlaky zastavené orkánem se v Německu začínají rozjíždět :..

Ilustrační obrázekBerlín - Kvůli silnému Orkánu, který byl nazván "Kyrill", nechal Hartmut Mehdorn (DB) zastavit v celém Německu všechny vlaky. Toto rozhodnutí se týká jak vlaků osobní tak i nákladní dopravy. Hrozí nebezpečí, že vyvrácené a padající stromy by mohly poškodit další soupravy a ohrozit bezpečí cestujících. Vlaky ve čtvrtek večer dojely do nejbližších stanic a zůstanou stát až do odvolání výjimečného stavu.

Aktualizace 9:45

Příměstská doprava se na mnoha místech pomalu začíná rozjíždět, ovšem sníženou rychlostí. Na jihu a jihovýchodě Německa se musí počítat stále s přerušením provozu. Odklízení škod bude probíhat celý dnešní den. DB zřídily zvláštní informační linku pro své cestující.

Aktualizace 12:30

Na jihu Německa se již pomalu začínájí rozjíždět vlaky. Na severu pořád vlaky stojí. Největší škody utrpělo berlínské nádraží Berliner Hauptbahnhof, kde spadl ocelový nosník a část střechy ze 40 m přímo na schodiště. Okamžitě bylo nádaží ve 22:30 hod evakuováno. Budovu prohlídl statik, achitekt a také se na škody přijel podívat šéf DB Hartmut Mehdorn. V tuto chvíli bylo umožněno vlakům stanicí projižďět, ovšem nesmí zastavovat. Vstup cestujícím a zaměstnancům je neustále zakázán a budovu hlídá policie. Budova berlínského nádraží je po nedávném slavnostním otevření a již nevydržela první velký nápor větru. Uvažuje se o zpřísnění norem pro další stavby, aby vydržely ještě větším náporům větru. Včera v noci, když DB zcela zastavilo dopravu v celém Německu, zřídili DB nouzové ubytování pro cestující, kteří byli nuceni zůstat na nádražích a některým cestujícím bylo umožněno přespat v lůžkových vozech, které byly přistaveny na nádražích. Cestující dostávali zdarma občerstvení a nápoje. Odklízení škod bude probíhat celý dnešní den.

Situaci budeme nadále sledovat

zdroj: DB, aktualizace: -cspsv-


VLAK81 | 19.1.2007 (9:23)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Německo


dopisovatel nebo člen ŽP Payus  mail  
19.01.2007 (17:09)  
pochvala autorovi za článek....že to dal tak přehledně do kupy a my jsme aktuálně informováni
19.01.2007 (16:27)  
Otázka je, co tam opravdu spadlo. Co jsem viděl v TV, tak to byl jakýsi "hranol" údajně o váze 2 tun.
Mmch. v Ruzyni jim také ulétlo kousek střechy na novém terminálu. Holt foukalo trochu víc, než bylo zdrávo.
19.01.2007 (15:54)  
No teda berlínsky Hauptbahnhof ma dosť prekvapil: veľkolepá novostavba, ale...
- pre včasné dostavanie skrátili strechu, takže časť vlakov zastavuje pod holým nebom a používajú brigádnikov s dáždnikmi pre cestujúcich 1. triedy
- súdi sa s nimi pôvodný architekt, že zmenili jeho dokonalý návrh a tým poranili jeho veľavážené estetícké cítenie
- no a teraz im spadol nosník a druhý sa (podľa ČT24) narušil.
To nie sú dobré správy pre novú stanicu...

Pokiaľ ide o kompenzácie pre cestujúcich, tak si niečo podobné u nás ani nedokážem predstaviť. Babitron kompletne červený, a aj tak by ľudí nechali čakať v hale. No nič, hlavne nech to rýchlo prejde!

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko