..: Nové projekty na ŽelPage :..

Logo ŽelPageŽelPage - Jak už jste mnozí z Vás jistě zaznamenali, během víkendu se zpravodajství ŽelPage obléklo do nového kabátu. Změna podoby zpráv se začala připravovat již během listopadu 2006 s cílem zpřehlednit orientaci ve stále nárůstajícím počtu krátkých zpráv. Jaké novinky přináší?

Největší změnou prošla především podoba zpráv na titulní stránce. Nyní ke každé zprávě náleží úvodní perex, který Vás spolu s ilustračním obrázkem krátce informuje, o čem zpráva pojednává. Kliknutím na nadpis zprávy nebo na odkaz "Pokračovat" můžete otevřít její plné znění. Ušetřené místo na hlavní stránce ŽelPage jsme využili k většímu počtu zobrazovaných zpráv. Nyní na hlavní stránce vidíte dohromady 30 zpráv, přičemž u poloviny z nich jsou uvedeny pouze nejzákladnější údaje (nejstarší zprávy na konci stránky). Zatímco v srpnu loňského roku bylo na ŽelPage vydáno 41 nových zpráv, o čtvrt roku později v listopadu jich bylo již více než 200, proto jsme přikročili ke změně. Výsledná podoba vznikala postupně: po mnoha diskuzích i konzultacích se čtenáři jsme z více návrhů nakonec vybrali ten, který máte nyní před sebou.

Nová funkce "linkování"

Od spuštění nové podoby zpráv se objevilo poměrně hodně dotazů směřujících na další nový prvek - možnost "zalinkovat". Linkovací služby nabízí možnost uložit a sdílet záložky, které pak ostatní mohou zpětně nalézt (pokud je označíte jako veřejné). Pokud právě čtete na ŽelPage zprávu, která Vás zaujme, můžete se o ni pomocí linkovacího odkazu snadno a rychle podělit se svými kamarády, přáteli či dalšími uživateli internetu. Změn doznal také formulář určený ke komentování zpráv, ve kterém je nově k dispozici možnost používat formátování (podobně jako ve Fotogalerii). Do blízké budoucnosti jsou připravována další vylepšení - například možnost si stránku snadno vytisknout. Technické řešení zpráv nově umožňuje zjistit, o které zprávy je mezi čtenáři největší zájem, a vyladit tak tematické rozvržení jednotlivých zpráv.

Rád bych poděkoval všem, kteří se podíleli na přípravách nové podoby zpráv či věnovali svůj čas a úsilí dalším projektům ŽelPage. Především pak Nickovi - bez jeho práce ukryté před zraky čtenářů by se celý projekt nepodařilo nikdy realizovat. Věříme, že si na novou podobu zpravodajství zvyknete a bude se Vám líbit. Co by se dle Vašeho názoru dalo na stávající podobě zlepšit? Vaše názory a náměty rádi uvítáme v komentářích; pro návrhy ke zlepšení ŽelPage je k dispozici také prostor v diskuzním fóru. Žádný systém není bezchybný, proto pokud narazíte na jakoukoli nesrovnalost, dejte o tom prosím vědět buď přímo Nickovi mailem či vzkazem, nebo zanechte zprávu v diskuzním fóru.

Na ŽelPage je prostor pro každého

Stranou pozornosti však nezůstávají ani další projekty, které na našem serveru najdete. Předevčírem bylo spuštěno 2. kolo soutěže O nejlepší fotografii roku 2006. Již měsíc od zahájení platnosti nového jízdního řádu Českých drah překročil počet zobrazených řazení vlaků 1 milion. Postupně pro Vás rozšiřujeme portfolio předmětů se železniční tematikou nabízených v eShopu a aktualizujeme kalendář železniních akcí zahrnující jak nostalgické jízdy, tak různá setkání, výstavy či další akce. Čerstvě byl spuštěn projekt Monografie stanic přinášející každý měsíc nový článek o stanici, která je něčím významná. V rámci zpravodajství pro Vás připravujeme každý měsíc nový rozhovor se zástupcem některé ze společností nebo instituce se vztahem k železniční dopravě. Minulý týden byl spuštěn nový projekt Odkazy přinášející databázi řady zajímavých linků se železniční tematikou z různých zemí.

Vzhledem k rozsahu probíhajících projektů je obtížné udržovat vše aktuální. Jak lze ŽelPage pomoci a přispět k tomu, aby byla ještě lepší? Uvítáme nové členy v týmu - stačí napsat novinku nebo článek ze svého regionu, připomínkovat kalendář, nabídnout zpracování nějakého přehledu či rozšířit řazení vlaků. Nejsme uzavřeným spolkem, náš tým redaktorů je připraven každému pomoci.


Rastislav Štangl Poslat mail autorovi | 18.1.2007 (1:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky ŽelPage

Další z regionu Česká republika (celá)


20.01.2007 (15:54)  
Přeji hodně nových podmětů pro práci.Zatím je to paráda a jsem spokojen.Jen tak dál
registrovaný uživatel Laborec425  mail  
18.01.2007 (17:02)  
Gregy: To souhlasím. Hodnocení článků by bylo hodně dobrý :)!
registrovaný uživatel Gregy 
18.01.2007 (10:16)  
Jako zpětnou vazbu pro autory bych uvítal hodnocení článků, mohlo by to fungovat úplně stejně jako hodnocení fotek.
registrovaný uživatel hajer1  mail  
18.01.2007 (9:35)  
I když se říká,že na všem se dá něco zlepšit,myslím že vám se to povedlo 100procentně.Držím palce.
registrovaný uživatel Qaws 
18.01.2007 (9:31)  
Ho-ši-dě-ku-jem ho-ši-dě-ku-jem
registrovaný uživatel xAnri05  mail  
18.01.2007 (8:51)  
Neni, co dodat. Souhlasim!
18.01.2007 (8:27)  
Tak začnem :) Všetkým autorom patrí obrovské poďakovanie za neustálu prácu na zlepšovaní a zdokonaľovaní. Prajem veľa zdaru a teším sa na ďalšie dni strávené v spoločnosti ŽelPage.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko