..: Sbírky starých jízdních řádů :..

Ilustrační obrázekPraha - Dnes jsme rozšířili nabídku eShopu o další, tentokrát již šestou trojici naskenovaných jízdních řádů z dílny Davida Platamona Lipovčana. Najdete zde jízdní řády ČSD z let 1931/32 zima, 1969/70, a úřední jízdní řád protektorátu zima 1940.

Objednat si ho můžete v eShopu.

Díky Nickovi se u nově vyrobených CD setkáte i s barevným potiskem a obalem. Společně s několika dalšími bonusy, jako např. regionální vydání starých jízdních řádů, najdete všechny dosud vyšlé jízdní řády v souhrnném DVD vydání, které připravujeme na konec ledna. Pokud byste mohli k němu ještě dalšími úlovky přispět, dejte nám, prosím, vědět.


Zdeněk Michl Poslat mail autorovi | 14.1.2007 (13:52)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád ŽelPage

Další z regionu Česká republika (celá)


15.01.2007 (20:43)  
Formálně mají autorská práva k úřednímu vydání železničního jízdního řádu České dráhy a.s. Šíření "díla" je možné pouze se souhlasem ČD.
Otázkou je, zda lze knižní vydání úředního jízdního řádu považovat za "dílo ve smyslu autorského zákona", protože se jednak jedná o "kolektivní dílo" a dále tu chybí tvůrčí prvek, protože data kursbuchu se především přetahují ze SENY.
Tenhle požadavek splňuje pouze "mezistátní" část, která je zpracována ručně na základě údajů ze zahraničních jízdních řádů.
Řešit tuto otázku mimo jiné u starších jízdních řádů, jejichž vydavatel už fakticky neexistuje, je téma dobré pro seminární nebo diplomovou práci na právnické fakultě.
registrovaný uživatel Laborec425  mail  
15.01.2007 (11:01)  
Tak DVD si koupím :)!
14.01.2007 (19:32)  
jak to je s autorskyma pravama u JR?

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko