..: Nádraží v Jeseníku čeká rozsáhlá rekonstrukce :..

751.180 v Jeseníku - autor AktuellJeseník - Již na jaře letošního roku začne rozsáhlá rekonstrukce vlakového nádraží v Jeseníku. České dráhy do železniční stanice investují desítky milionů korun. Ukončení prací je plánováno v roce 2008.

Nádraží projde celkovou proměnou. "Od střešní krytiny přes dispoziční řešení přízemních prostor. Bude se zvětšovat půjčovna kol, modernizovat prostory pro cestující, s úpravami pamatujeme i na vozíčkáře a nevidomé," sdělil Václav John, vrchní přednosta Správy dopravní cesty Olomouc. České dráhy plánují vyčlenit i příslušný prostor ke komerčnímu využití tak, aby si prostranství na sebe vydělalo. Václav John přislíbil, že historický ráz budovy bude v maximální možné míře zachován. Nekvalitní zásahy z padesátých let by naopak měly být odstraněny. "Budeme bourat přístavbu a vnitřní příčky. Chceme odstranit rušivé momenty a maximálně se snažit vrátit stanici původní krásu," dodal John.

zdroj: Moravský Sever


Rastislav Štangl Poslat mail autorovi | 14.1.2007 (10:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Moravskoslezský


15.01.2007 (20:47)  
Jaký vztah má diskuse k rekonstrukci nádraží v Jeseníku ?
registrovaný uživatel MC 
14.01.2007 (16:30)  
Adam: Tvuj pozadavek na zalomeni je na slusnych webech nerealizovatelny (mozna az na nechutne triky), a to zejmena z nasledujicich duvodu.
(i) Nevis, jakym zarizenim si uzivatel stranku prohlizi.
(ii) Nevis, jak siroky ma uzivatel monitor.
(iii) Nevis, jake pismo ma konkretne nastaveno - at uz jeho typ, ci konkretni velikost (rozumne prohlizece umoznuji zvetsit, zmensit pismo na strance).
(iv) Nemuzes primo ovlivnit zalomeni textu.
registrovaný uživatel karel.f  mail  
14.01.2007 (14:24)  
Už to volalo dávno po nějaké rekonstrukci. Dit je to už pár let okresní město.
dopisovatel nebo člen ŽP Adam  mail  
14.01.2007 (13:28)  
Ja jsem taky rad, ze je na strance nyni vice prispevku. Mam pouze dva male postrehy. Moc nechapu ty odkazy "zalinkuj to", ale holt nemusim chapat vsechno. Druha takovy navrh, urcite ne neproveditelny, je zkusit nastavit system tak, aby tu zpravu useknul tak, aby byl ilustracni obrezek a vedle neho text a tudiz mely vsechny clanky stejnou vysku (za predpokladu, ze budou ilustracni obrazky mit jednotnou velikost.
registrovaný uživatel xAnri05  mail  
14.01.2007 (12:31)  
Ja myslim, ze ten novy design je dobry. Vzhledem k tomu, ze novych prispevku je hoédne, bylo treba zmensit delku clanku. S tim se hold musime smirit.

A co se tyce rekontsrukce Jeseniku. Konecne! Hlavne by to chtelo rozsirit pocet koleji, nadrazi neni staveno na tolik koncich vlaku, jako je tomu ted.
14.01.2007 (12:02)  
Ja tomu novýmu rozumïm, dobrej, ty zpravy bych uvital radsi hned cely, ale dejme tomu;-)
14.01.2007 (10:39)  
Co jste to tady vyvedli.Co je to zalinkuj v?a čemu je to dobrý.Tamten systém byl lepší.Tohle je nepřehledný.Tato krátká zpráva tam měla bejt celá,pokračuj bych uváděl jen na dlouhé newsky.Bohužel z tohoto se člověk nedozvěděl to nejdůležitější a to kolik do toho chtěj ČD vrazit peněz.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko