..: Odkazy - nový projekt ŽelPage :..

Ilustrační obrázekPraha - Máme tu další z dárků, po kterém jste volali v nedávné anketě »Co vám na ŽelPage nejvíc chybí«. K webu rozsahu, zaměření a filosofie ŽelPage nějaký seznam odkazů prostě patří. Věříme, že jeho nové pojetí, které přes vánoční svátky vzniklo, bude další z jejích ozdob.

Databáze odkazů je již od počátku naplněna řadou zajímavých linků, z nichž zejména ty v Polsku, Maďarsku a Spojeném království jsou původní, sesbírané a katalogizované pro tento seznam Honzou Pešulou.

Co je v odkazech nové?

Seznam odkazů vám umožňuje filtrovat katalog podle dvou nezávislých kritérií, kategorie a regionu. Struktura kategorií navíc obsahuje tři úrovně (např. Infrastruktura > MHD > Metro), zatímco regiony jsou kromě zemí v řadě států rozděleny na kraje (Česká republika, Slovensko, Německo, Polsko, Rakousko, Maďarsko). Kromě toho můžete použít v již vybraném zařazení ještě fulltextové vyhledávání v názvu a popisu odkazu a stránkování mezi odkazy. S ohledem na rozsah funkčnosti filtru není jeho ovládání nejjednodušší, ale věřím, že si na něj brzy zvyknete.

Jak se mohu zapojit?

Katalog může být funkční jen tehdy, pokud bude plněn. To samozřejmě nemůže početně omezená skupina správců ŽelPage zvládnout sama. Každý uživatel ŽelPage má proto možnost navrhnout nový odkaz, doplnit ho popisem a katalogizací a odeslat k zařazení. Stačí si najít příslušný region a kategorii a pod výpisem odkazů najdete malý formulář pro vložení odkazovaného URL. Jeho odesláním se dostatenete na jediný formulář, který se pokusí navrhnout podle obsahu webu popis a provede vás jeho správným zařazením.

Pokud budete skutečně zdatnými plniči katalogu, můžete se stát jeho správcem, provádět testy na funkčnost odkazů, potvrzovat odkazy zadané dalšími uživateli atd.

Přeji hodně radosti z nového projektu.

Odkazy


Zdeněk Michl Poslat mail autorovi | 8.1.2007 (0:49)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky ŽelPage

Další z regionu Česká republika (celá)


08.01.2007 (16:22)  
Skvěle odvedená práce. Gratuluji. Hned jsem pár odkazů přihodil :-)

Jeden technický dotaz. Neuvažujete o exportu odkazů formou nějakého formátu používaného pro přenos záložek v prohlížečích - napadá mne hlavně XBEL (http://pyxml.sourceforge.net/topics/xbel/).
registrovaný uživatel comar 
08.01.2007 (12:43)  
sqely napad, jen by to chtelo pridat jednu kategorii: "fora a diskusni skupiny". Myslim, ze by se tu nasli uzivatele, ktere by potesil treba odkaz na nejake zajimave anglicke zeleznicni forum.
registrovaný uživatel waszyn 
08.01.2007 (9:58)  
Rozumím tomu správně, že jsou želpage neoficiálními stránkami Českých Drah?
Pojmenování některých odkazů na podobnou logiku ukazuje.
Každý druhý odkaz je na "neoficiální stránky něčeho", což je u některých odkazů až do očí bijící nesmysl.
Namátkou jsem na toto narazil např.u Běloruska (stránky nějaké venkovské úzkokolejky), Ruska (známý železniční fanserver).
registrovaný uživatel -sl- 
08.01.2007 (7:34)  
Trošku zamrzí že se neozvete, když připravujete takovýhle projekt, ale to je vaše věc a myslim si o tom svoje..

Nevylučuju možnost sdílení odkazů s Katalogem ( http://doprava.vhd.cz ), pokud o to bude z vaší strany zájem.. Lépe spolupracovat než být rozladěni z toho, že je obsah podobný..

orientace je díky filtrům dost složitá, ale to je věc názoru..

-sl-
doména http://vhd.cz
registrovaný uživatel Space 
08.01.2007 (1:54)  
Děkuji! Líbí se mi to :-)
A rovnou mám dotaz; jen tak z legrace jsem hned kliknul na Albánii, na odkaz na jízdní řád (neoficiální stránky). Jízdní řád se mi nezobrazil, jen jsem kliknul na nabízený odkaz a byl jsem na albánských oficiálních stránkách, kde je jízdní řád hned vidět a to albánsky opravdu neumím... Takže (ať nekritizuji ostatní) - jak to můžu opravit já?

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko