..: Letos už 9 střetů vlaků s osobami :..

Přejezd !!! Chodová Planá - Dnes ve 12.15 hodin nákladní vlak v Chodové Plané na železničním přejezdu se světly a závorami srazil 61letého muže. Muž na přejezd vstoupil v době jeho výstrahy, přešel koleje, ale zůstal stát v průjezdném průřezu. Lokomotiva jej zachytila, aniž by si toho strojvedoucí povšiml. S těžkým zraněním byl transportován do nemocnice. Jedná se o stejný přejezd, kde se v loňském roce opakovaně střetly vlaky s kamionem: Tisková zpráva DIČR

Další střet na Karlovarsku

Karlovy Vary - Případ v Chodové Plané je dnes už druhý. V 5.38 hodin srazil osobní vlak jedoucí z Karlových Varů do Nových Hamrů na přejezdu se světly 25letého muže, který hazardoval se svým životem a vstoupil do kolejí, i když světla na přejezdu byla v činnosti. Nehoda v tomto případě ale neskončila tak tragicky, muž střet přežil s lehkým zraněním.

Od začátku roku eviduje Drážní inspekce už 9 případů střetů vlaků s osobami, přičemž tři z těchto nehod byly na železničních přejezdech, ročně takto zbytečně zahyne na 200 osob. V příštím týdnu připravuje Drážní inspekce shrnutí nehod na přejezdech a koncem měsíce preventivní tiskovou zprávu o střetech vlaků s osobami.

zdroj: Drážní inspekce


JRtrain Poslat mail autorovi | 5.1.2007 (16:22)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky

Další z regionu ČR Karlovarský ČR Plzeňský


21.01.2007 (16:02)  
Proč asi zůstal v průjezdném průřezu?Protože se chtěl podívat zblízka na vlak.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko