..: Mobilní telefon jako jízdenka :..

Automat DBBerlín - Od září mohou cestující DB využívat další způsob, neobvyklou formu jízdenky: displej mobilního telefonu. Německá železnice systematicky věnuje velkou pozornost udržení stávající a získání nové klientely: vedle klasického výdeje jízdenek v ReiseZentrech a DB automatech ve stanicích se stále více rozvíjí i další formy prodeje jízdenek využitím internetu nebo telefonického spojení.

Například lze telefonicky objednat z domova jízdenku, kterou si poté lze nechat zaslat nebo vyzvednout ve výdejním automatu s dotykovou obrazovkou. Ještě jednodušší je výdej jízdenek s využitím internetu: jediným přihlášením lze objednat jízdenku a současně si ji vytisknout vlastním počítačem, na mnohých tratích dokonce ještě 10 minut před odjezdem vlaku!

Bahn Card Nyní přichází DB s novou službou orientovanou především na mladší zákazníky a podnikatele: zakoupení jízdenky formou zprávy MMS zaslané na jejich mobilní telefon. Postup je přitom velice jednoduchý: cestující vyhledá pohodlně požadované spojení doma nebo na cestě na svém mobilním telefonu a zvolí způsob platby buď kreditní kartou, nebo přímou platbu a požadavek na vydání jízdenky zašle nejpozději 10 minut před odjezdem vlaku prodejnímu systému DB. Během několika minut obdrží prostřednictvím MMS na mobilní telefon požadované údaje. Displej mobilního telefonu se stane jízdenkou, kterou ověří průvodčí vlaku skenerem svého mobilního jízdenkového terminálu. Tato forma prodeje jízdenek přináší i výhody korporátním zákazníkům (firmám apod.) s využitím přenosu přes mobilní telefon společnosti, kde navíc zůstávají v platnosti různé formy korporátních slev.

zdroj: Železničář


Adys Poslat mail autorovi | 29.12.2006 (13:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Německo


29.12.2006 (16:17)  
No, buďto čiarový kód, alebo niečo na spôsob 2-D vizuálnych kódov (PDF417, Datamatrix...), a zrejme s vlastnou úpravou DB. Problematická by totiž mohla byť fyzická veľkosť kódu vzhľadom na rozlíšenie displeja. Na bežnom 160x128 bude mať inú veľkosť, a teda aj štruktúru (rozostupy čiar a pod.), ako napr. na QVGA komunikátore. Ale to budú mať asi ošetrené tak, aby to čítačka zvládala prečítať správne.
Inak výborný ťah.
registrovaný uživatel comar 
29.12.2006 (16:17)  
Pavel: v Rakousku to funguje tak, ze cloveku dojde smskou aktivacni kod, ktery potom pruvodci overuje v mobilnim terminalu. Predpokladam, ze v Nemecku to bude fungovat podobne.
29.12.2006 (15:19)  
By mě zajímalo, co na tom displeji má, že se to dá skenovat. Čárkový kód?

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko