..: Železnice posílí dopravu na Nový rok :..

Ilustrační fotoVídeň - ÖBB vypraví mimořádné vlaky během silvestrovské noci. Posilové vlaky budou vypraveny z Vídně do Amstettenu, Tullnu a Brucku. Posíleny budou i spoje S-Bahn ve směru Wiener Neustadt, Schwechat, Stockerau, Gänserndorf, Mistelbach a Bratislava. Jízdní řád vlaků naleznete zde.

Berlín - Vlakové spoje vyjedou častěji i v okolí Berlína. Posilové vlaky RE pojedou do Frankfurtu nad Odrou, Postupimi, Eberswalde, Jüterbogu, Belzigu, Wünsdorfu a Nauenu. V dálkové dopravě pojede na Nový rok v pondělí 1.1.2007 mimořádně ICE 2691 z Berlína (12:5Z) do Karlsruhe (18:48) a ICE 2625 z Berlína (16:09) do Karlsruhe (21:45). Jízdní řád vlaků najdete zde.

Bratislava - ZSSK ve spolupráci s ÖBB zavedou posilové vlaky během silvestrovské noci mezi Vídní a Bratislavou. Do Vídně mohou cestující využít standardní vlaky, ale z Vídně do Bratislavy budou po skončení oslav vypraveny 3 mimořádné spoje. Zpáteční lístek Bratislava - Vídeň stojí 8,2€ (nabídka Vlakem d´alej zahrnující i MHD ve Vídní stojí 11,2€). Jízdenky platí do 6:00 hod. následujícího dne. Mimořádné vlaky do Bratislavy budou po skončení oslav vypraveny ze žst. Wien Mitte, odkud odjíždí v 01:31, 02:31 a 03:31 hod. V dálkové dopravě vypraví ZSSK posilové rychlíky ve dnech 1.1., 2.1., 5.1., 7.1. a 8.1.2007. Jízdní řád těchto vlaků naleznete zde.

Praha - České dráhy neplánují posílit dopravu během silvestrovské noci. Naopak všechny osobní vlaky, které odjíždí z Prahy hl. n. krátce po půlnoci ve směru Kolín, Kladno, Kralupy nad Vltavou, Benešov u Prahy, Beroun a Poděbrady dne 1.1.2007 nejedou. Ve dnech 1. a 2.1.2007 budou vypraveny posilové rychlíky a řada spojů bude posílena 1 - 2 vagony. Bližší informace najdete zde.

zdroj: DB, ÖBB, ZSSK, ČD, PKP informace o dopravě během svátků nezveřejnily


CSPSV | 28.12.2006 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád

Další z regionu Německo Polsko Rakousko Česká republika (celá) Slovensko (celé)


  1 2      Zpráv na stránku:   
28.12.2006 (8:52)  
Nový jízdní řád je už sám o sobě "Hovno pro všechny", když nepočítám valachy a pendolinchtivé. K tomu aby se lidi někam dostaly (a přitom měli mít prostor pro přežití ve vlaku aspoň jako normou předepsané prasata pro převoz na železnici cca 1,6 m2) potřrebují šílené štestí. Myslím si že tady s tím paskvilem(JŘ) by nepomohly ani nějaké posilové vlaky. Celý jízdní řád zrušit a udělat nový!
registrovaný uživatel Mato 
28.12.2006 (7:11)  
Tady je vidět přístup ČD, zrušit 1.1. hafo osobáků a posílit rychlíky o jeden vagón - super.
1) Jak se na ten rychlík dostanu, když mi nejede Os na přípoj?
2) ČD si asi neuvědomují, že někteří lidé musí 2.1. do práce do jiného většího města (studenty vynechávám - ti mají zkouškové). Jak se ti lidi přepraví den dopředu (tedy 1.1.) když mají opět zrušeny Os a přidáním 1 vagonu se nic nevyřeší?
Pamatuju si, když jsem jezdíval z Karviné do Brna Kysucou v neděli. Jela ze sklovenska totálně narvaná, v Karviné se stálo v chodbičcce ve dvojstupech a v Bohumíně přidali 2 vagony navíc a stejně to nestačilo, jelikož už v Ostravě byl opět stejný problém. ČD by se měli zamyslet. Nechápu proč to v DB, OBB a dokonce i v ZSSK pochiopili a funguje to. snad to vystihne klasická reklama - "Mohli jste mít posilové spoje a krásné, ale my řekli NE! Když hovno, tak pro všechny"
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko