..: Mladou ženu přejel vlak, lékaři jí už bohužel nemohli pomoci :..
Ilustrační fotoUherské Hradiště - V tragédii vyústilo ve středu v noci na železničních kolejích neopatrné počínání 26 leté ženy z Uherského Hradiště. U mostu přes řeku Moravu mezi Uherským Hradištěm a Starým Městem ji smrtelně zranila přijíždějící vlaková souprava. „Strojvůdce zaregistroval postavu na kolejích ve tmě na poslední chvíli. Začal houkat a brzdit, ale střetu už nedokázal zabránit,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Českých drah Zdeněk Neusar. Vlak zasáhl mladou ženu přední částí jízdní soupravy, přičemž ji více než 10 metrů vlekl pod sebou. Přivolaná rychlá záchranná služba převezla dívku do nedaleké nemocnice, kde krátce poté zemřela. „Utrpěla rozsáhlá zranění, její šance na přežití byla minimální,“ řekl jeden z lékařů. Podle uherskohradišťské policejní mluvčí Jitky Zámečníkové nelze vyloučit ani sebevražedný motiv. Strojvůdce vypověděl, že žena na nechráněném přejezdu seděla v podřepu otočená zády k přijíždějící soupravě. Dechová zkouška prokázala, že strojvedoucí neměl v krvi alkohol. Nikdo z cestujících v motorovém vlaku neutrpěl při srážce zranění. Provoz na trati České dráhy obnovily po hodině.

Olomouc - Nákladní vlak v Olomouci-Hejčíně usmrtil v pátek ve 13:07 hod. jednačtyřicetiletou ženu. Podle olomoucké policie chodkyně vešla na přejezd ve chvíli, kdy tudy vlak projížděl. Nehodě již strojvedoucí nedokázal zabránit. Železniční doprava byla v těchto místech zastavena.

zdroj: Mladá fronta DNES, Právo


Adys Poslat mail autorovi | 22.12.2006 (19:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky

Další z regionu ČR Jihomoravský ČR Olomoucký ČR Zlínský


  1 2      Zpráv na stránku:   
23.12.2006 (13:16)  
nekdo nekemu nadelil hezky vanoční dárek
23.12.2006 (9:39)  
Petr Krček:
"Proč neskočila do řeky?Bohužel i v čase období Vánoc zbytečně umírají lidé."

Protože to skončila pod vlakem. Třeba se taky jednou dostane někdo z Vašich blízkých nebo Vy sám do podobného psychického stavu. Vůbec Vám to nepřeju. Ale dnešní době, když má tisícikorunová bankovka větší hodnotu než lidský život takových lidí ubývat nebude. Buďte rádi, že pracujete u státní akciovky a ne u nějakého podnikatelského vykuka.
Fýrů je mi v takové situaci líto, ale nic to na těch sebevraždách nezmění.
23.12.2006 (9:32)  
M: "Tu krev mu brali jako jestli to nepodcenil a nemohl se vyhnout?"

Ne, bůh (fýra) může chlastat i ve službě. A jestli je brzdná dráha 5 nebo 500m a on nemohl nic dělat s tím nesouvisí.
23.12.2006 (9:13)  
Trochu černého humoru - po první sebevraždě v metru se řešilo, jak tomuto předejít. Byl i návrh zřídit v každé stanici místnost s lanem se smyčkou a hákem na zdi, aby nebyl narušen provoz...
registrovaný uživatel tenzor 
23.12.2006 (3:29)  
Jinak ještě dodám, že dopravní policie nemá ve svých řadách gumy jen u nás, bavil jsem se s jedním polským fírou který nabral nějakého adrenalinového sportovce v maluchovi a měl přesně ten samý problém - musel policajtům vysvětlovat, že brzdná dráha vlaku je x set metrů, z kolejí že neuhne a předvídat toho pitomce na přejezdu taky nemůže :)
registrovaný uživatel tenzor 
23.12.2006 (0:52)  
Docela by mě zajímalo, co by dělali, kdyby alkohol v krvi měl (třeba 0.01 promile), jestli by ho obvinili ze zabití...
registrovaný uživatel M 
22.12.2006 (22:02)  
aha, tak potom je ta krev vlastne to nejmensi:-)
registrovaný uživatel Descent  mail  
22.12.2006 (21:42)  
zaosai: No tak to byl teda dotaz přímo od policisty :D
registrovaný uživatel Semík  mail  
22.12.2006 (21:41)  
To zaosai: Tak teď už chápu proč se dělají vtipy na policajty, ono je to vlastně všechno ze života. Jinak takhle jsem se už dlouho nezasmál.
registrovaný uživatel zaosai  mail  
22.12.2006 (21:32)  
Taky jsem jednou dostal o policie otázku,proč jsem se tomu dotyčnému, kterého jsem přejel,nevyhnul.Stršně se divil,když jsem jim řekl,že se omlouvám,ale příště to vezmu s lokomotivou radši obloukem po poli.A tAk bez dalšího komentáře...
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko