..: V Sokolově plánují nový dopravní terminál :..

Sokolov - Lidé, kteří budou chtít cestovat ze Sokolova autobusem či vlakem, se mohou těšit v budoucnu na moderní dopravní terminál. Ten bude stát v prostorách nynějšího vlakového nádraží a na přilehlých pozemcích. Kromě nových objektů zde vzniknou i místa na parkování a celá tato část města by měla mít podle vedení města lepší vzhled.

Radnice podepsala s Českými drahami smlouvu o koupi pozemku v Nádražní ulici. Cena byla přes 3 miliony korun. „Na výstavbu dopravního terminálu počítáme i s penězi z Unie,“ řekl starosta Sokolova Karel Jakobec.

Skladové haly Českých drah v této lokalitě přijdou zbourat

„Původní plány jsme rozšířili o parkovací plochy. Terminál rovněž změní dopravu v této čtvrti. Pokud dosáhneme na evropské peníze v první vlně, za rok bychom mohli vybírat stavební firmu,“ dodal.

Podle vrchního přednosty karlovarské Správy dopravní cesty Františka Vlacha dojde ke kompletní přestavbě kolejiště zdejšího vlakového nádraží. „Dojde například ke zrušení některých kolejí, vybudujeme nová nástupiště odpovídající evropským normám a v neposlední řadě vzniknou podchody mezi nástupišti,“ řekl.

zdroj: Mladá fronta DNES, doprovodné foto ilustrační


Adys Poslat mail autorovi | 19.12.2006 (20:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Karlovarský

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko