..: Ve vlacích SuperCity nově také stevardi z Břeclavi :..

SC PendolinoBřeclav - Od 10.12.2006 budou stevardi plnit přání cestujících ve vlacích SuperCity také na trase z Prahy do Vídně či Bratislavy. Kromě stávajících zaměstnanců na spojích jezdících do Ostravy přibude nový čtrnáctičlenný týmu stevardů z břeclavské železniční stanice.

"Výběrového řízení se mohli účastnit pouze pracovníci ze středisek vlakových čet," říká Šalda, který v současnosti doprovází cestující ve vlacích EuroCity. Komise do nového střediska stevardů vybírala ze sedmadvaceti zájemců z řad průvodčích, kteří slouží v mezinárodních vlacích EuroCity. "Být stevardem ve vlacích SuperCity je nejvyšší post mezi pracovníky vlakových čet," vysvětluje čtyřiatřicetiletý Břeclavan, pro kterého se práce na železnici stala obživou a zároveň i koníčkem. "Byl jsem fandou do vlaků už od dětství. Patřím mezi ty šťastné, kterým se koníček stal i povoláním," dodává nový stevard.

Aby se stal členem nového pracovního týmu, musel prokázat nejen dopravně-technické znalosti a ovládat drážní předpisy, ale výběrová komise hodnotila i jeho přístup k zákazníkům a znalost angličtiny. "Vybral jsem si zkoušky z angličtiny, ale domluvím se i německy. Právě němčina je u nás v mezinárodních vlacích potřebná," vysvětluje Šalda. Poprvé bude pečovat o cestující SuperCity jako stevard desátého prosince. "Ještě nevím, kdy na turnus nastoupím. První pendolino vyjede z Břeclavi v půl sedmé ráno. Je to Slovenská strela, která míří do Prahy," říká. Doprovázet cestující bude také ve vlacích Johann Gregor Mendel a Smetana, které budou jezdit z Prahy do Vídně a zpět. Všechny tři zastavují v Břeclaví. "Ve vlacích SuperCity si zákazníci zaplatí nadstandardní péči za příplatek 200, resp. 86 Kč. Chovat se k cestujícím slušně by mělo být ale základem práce průvodčích ve vlacích všech kategorií. V SuperCity k tomu cestující dostane ještě služby navíc, jako jsou hudba, denní tisk nebo jim vyřídíme objednávku občerstvení," dodává Šalda.

zdroj: Brněnský deník


Rastislav Štangl Poslat mail autorovi | 3.12.2006 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Služby

Další z regionu Rakousko Česká republika (celá) Slovensko (celé)


registrovaný uživatel pato 
04.12.2006 (21:08)  
Nemám absolutně nic proti Standovi jako člověku. Poctivějšího člověka skutečně pohledat. A vím,že v podstatě to myslel dobře. Ale pokud neznáš přesně jak to v BřeclAVI PROBÍHALO NEMŮŽEŠ POCHOPIT PROČ JE MI Z TOHO NA BLITÍ. A ZA TÍM SI STOJÍM. A jak to probíhalo -jen pro názornost je celkem podivné, když seznam vybraných byl zpracován 2 (slovy dva dny) před ukončením zkoušek.Staňa je jeden z těch, kteří si tu práci plně zaslouží a budou ji dělat mnhdy víc než na 100%. Neplatí to ale o všech.Bohužel.
registrovaný uživatel Kubze  mail  
04.12.2006 (10:01)  
a nechtěl by si nám milý Pato objasnit, v čem byl při výběru stevardů v Břeclavě problém ?
Z doslechu vím, že spousta lidí co by stevardy mohly dělat tuto možnost s díky odmítli.
A do Šaldy se nestrefuj. Promo je promo. Stejně tak to mohly být slova jiného průvodčího (stevarda).
registrovaný uživatel pato 
03.12.2006 (19:26)  
Vzhledem k průběhu výběrového řízení , které v Břeclavi proběhlo a především k jeho vyhodnocení jediným člověkem bez ohledu na znalosti,a praxi ti musím Staníku (Šaldo) říct, že je mi na blití. Nejen z tvých keců.
registrovaný uživatel 753006 
03.12.2006 (18:35)  
Jo Břeclav se roztahuje nemístně,má asi velkou tlačenku,uvidíme jestli nový šéf vlakových čet na gř (bývalý přednosta Žatce) bude k nim stejně nakloněn...Ale stejně bych okrouhal i Prahu,stejně tam není pomalu nikdo místní a všichni dojížděj.Mělo by se rozdělovat aby lidi byli doma a spokojený s rodinou a ne někde dojíždět a trdlovat po nocležnách.Ono by to šlo,ale muselo by se jinak rozdělovat....
03.12.2006 (12:39)  
To je pravda.Nechápu však proč zrovna Břeclav.Asi někde sedí velká krysa.Jednoznačné lobi.
03.12.2006 (12:00)  
"Stevardi" z Břeclavi doprovázeli vlaky "Pendolino" na trati Praha – Děčín už v době od 23.12.2004 v rámci ročního zkušebního provozu.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko