..: Historické vlaky budou uvedeny v jízdním řádu :..

Nostalgie Praha-Braník - Vzhledem k vzrůstajícímu zájmu o nostalgické jízdy historickými vlaky taženými parní lokomotivou budou tyto spoje uvedeny přímo v jízdním řádu. Příležitostné vlaky s historickými vagóny i bufetovým vozem v novém jízdním řádu naleznete jako spěšné či zrychlené osobní vlaky. Tradiční "Vlak na Dobříš", včetně nezbytného doplňování vody v Měchenicích před stoupáním Bojovským údolím a výletních jízd do Malé Hraštice, pojede při příležitosti dobříšských Májových slavností a podzimních Svatováclavských slavností.

Spoj s názvem "Posázavské linky", jenž jako spěšný vlak vyjíždí z Prahy dopoledne před desátou hodinou a do Čerčan dorazí o dvě hodiny později, pojede 26.5., 30.6., 7.7. a 18. i 25.8. O prázdninách bude pokračovat až do Kácova (u zámku Český Šternberk), odkud se navečer vrací do Prahy. V jízdním řádu je rovněž zapracován i oblíbený "Křivoklát expres". Historické vlaky budou provozovány nově na odbočné trati z Bečvár do Bošic, kde bude od prosince osobní doprava zastavena úplně. O prázdninových víkendech (a 1.4.) bude zajišťovat přepravu cestujících mezi Kouřimí, Bošicemi, Zásmuky, Bečváry a Uhlířskými Janovicemi v obou směrech nově zavedený "Podlipanský motoráček". Ten je provozovaný KŽC a na spojích platí zvláštní tarif.

zdroj: Jízdní řád ČD, Benešovský deník


Rastislav Štangl Poslat mail autorovi | 29.11.2006 (11:01)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád

Další z regionu ČR Praha ČR Středočeský


29.11.2006 (20:48)  
Nevydání Kalendáře zvláštních jízd je znevážení zájemců o železniční provoz. Ti, kdo nemají Internet z jakýchkoliv důvodů vlakem jezdí jen příležitostně, ale zajímá je provoz historických vlaků, si musí koupit zbytečně drahý a stále se měnící celostátní JŘ. Již v prvním vydání jsou chyby a tak se musí k němu dodávat nulté změny. FUJ !!! České dráhy se rozhodly, že zájemce o příležitostné vlaky donutí k tomu, aby si "železniční bibly" koupili. Navíc, když se kalendáře Zvl.jízd v minulosti sestavovaly, probíhala předběžná porada, kde spolky hlásily své akce a tak termíny zvl. jízd byly alespoň částečně koordinovány, aby se na jeden vídend nesešlo hned několik akcí a o dalších nebylo nic. Od ČD je to hanebnost, protože svým nezájmem v této záležitosti nepřispívají ke svému rádoby "dobrému jménu". FRK
29.11.2006 (19:36)  
Sorry za off-topic, ale trochu tak v souvislosti s předchozí zprávou jsem narazil na opravdu krásný titulek; pořád v něm hledám tu řadu 451;) než jsem zjistil, že ten název zprávy má opravdu nulovou vypovídající schopnost (ale asi jsem těmi vlaky už příliš nakažený:-)): http://www.novinky.cz/koktejl/seana-conneryho-porazila-lochneska_102633_74b7t.html
29.11.2006 (19:26)  
A jinak novinářskou pastičku v plné kráse nalezneš zde:
http://benesovsky.denik.cz/benesov/zpravodajstvi_bn/JB20061128000010.html
29.11.2006 (19:22)  
Twix: Zdravím:), všechny uváděné údaje souhlasí, i když na základě nich ještě nelze jednoznačně určit, že by se to podle těch Bojanovic jmenovat nemohlo. Nicméně, nedalo mi to, prošel jsem mapy, zagooglil, souhlasím;-)
29.11.2006 (18:24)  
Malá nepřesnost: Bojovským údolím, protéká jím Bojovský potok. Jsou tam zastávky Bojanovice a Bojov, ale obě jsou v Bojově, obec Bojanovice je asi 2 km od zastávky na kopci (při výlukách přes ni jezdí NAD).
Jinak můj názor na historické vlaky v jízdním řádu je že tam působí spíš rušivě (třeba konkrétně na 210), nestačilo by jejich data a časy napsat pod tabulku?

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko