..: Středočeský kraj jedná o dopravě v příštím roce :..
InfoKladno - Zajištění základní dopravní obslužnosti na železnici a v autobusové dopravě na příští rok je tradičním tématem, jemuž se každoročně na podzim věnuje vedení Středočeského kraje. Skloubení základní služby občanům a hospodárného vynakládání peněz je i letos klíčovým problémem. "Věřím, že se nám i tentokrát podaří dopravní obslužnost zvládnout tak, abychom pokryli všechny důležité spoje. V oblasti železniční dopravy jsou jednání vždy komplikovaná, v autobusové dopravě výrazně méně. Zde zato situaci ztěžuje zavádění elektronického mýtného, a tím pádem hrozba zdražování jízdného. S tím nesouhlasíme, protože mýtné má sloužit především k lepší organizaci dopravy, nikoli k tomu, aby byla dražší veřejná doprava," sdělil hejtman Středočeského kraje Petr Bendl. Jednání o základní dopravní obslužnosti samozřejmě probíhají nejen s dopravci, ale také se starosty jednotlivých měst a obcí. V železniční dopravě by kraj rád zachoval všechny dosavadní spoje - s výjimkou tří tratí (Bošice - Bečváry na Kolínsku, Krupá - Kolešovice na Rakovnicku a Čelákovice - Mochov v oblasti Brandýsa nad Labem).

Jejich neobjednání na příští rok doporučily samy České dráhy, a to kvůli nízké nebo nulové frekvenci cestujících. "Návrh Českých drah jsme podrobili vlastnímu šetření. Odbor dopravy krajského úřadu dospěl k závěru, že v letošním roce se ekonomika těchto tratí v porovnání s loňským rokem nejen nezlepšila, ale dokonce zhoršila. Další dotování ztrátových tratí by bylo nezodpovědným plýtváním finančními prostředky," vysvětlil náměstek středočeského hejtmana Karel Vyšehradský, do jehož působnosti patří oblast dopravy. Záměr neobjednat vlakové spoje na třech uvedených tratích byl projednán se starosty dotčených obcí již v loňském roce a odsouhlasen na jednáních o přípravě grafikonu vlakové dopravy na období 2006/2007. "V případě trati z Čelákovic do Mochova proběhlo jednání také s klíčovým zaměstnavatelem v oblasti - Mrazírnami Ardo Mochov, který rovněž souhlasil se zajištěním dopravní obslužnosti autobusovou dopravou místo dopravy vlakové," řekl K. Vyšehradský. Veřejná doprava ve Středočeském kraji se postupně čím dál více integruje. Na území kraje je postupně zaváděm integrovaný dopravní systém, jehož základem je navázání na existující systém Pražské integrované dopravy. Do něj jsou zapojeny jak autobusové, tak vlakové spoje. Cílem projektu Středočeské integrované dopravy je postupné vytvoření jednotného systému obslužnosti celého kraje včetně moderních forem odbavení (čipovými kartami místo peněz).

zdroj: Středočeské listy


Rastislav Štangl Poslat mail autorovi | 25.11.2006 (13:03)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Služby

Další z regionu ČR Středočeský


26.11.2006 (0:26)  
Ještě že Bedla nakonec nenaverbovali na ministerstvo dopravy, kam se původně cpal. To by bylo snad ještě hůř jako za Budínského, který chtěl železniční dopravu zničit úplně a veřejně se tím netajil.
25.11.2006 (16:40)  
Veřejná doprava ve Středočeském kraji se postupně čím dál více integruje.
Což spočívá v náhradě železnic autobusy, nekompatibilitě jízdních dokladů s železnicí a PID, nenavazování středočeských autobusů na PID a vlaky atd.
25.11.2006 (15:20)  
Vo to jim jde aby vlakama nikdo nejezdil.Bendl a Šulc budou kamarádi.Šulc našel hned vedle přítele.Šulc šuká Bendla.Ano nikdo jiný kromš šotouctva vlaky jezdit nebude.
25.11.2006 (15:04)  
...že v letošním roce se ekonomika těchto tratí v porovnání s loňským rokem nejen nezlepšila, ale dokonce zhoršila...

To vypadá jako, že už tam šotoušstvo přestalo jezdit, protože ho přestala bavit neustále odkládaná hrozba zastavení provozu.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko